Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος πρόεδρος του ΟΛΒ
Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος πρόεδρος του ΟΛΒ

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος πρόεδρος του ΟΛΒ

To “τιμόνι” ανέλαβε σήμερα ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, ο οποίος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του λιμανιού και το μεσημέρι έγινε η παράδοση -παραλαβή της διοίκησης.

Ο νέος διοικητής, που παρέλαβε τη «σκυτάλη» από τον Ι. Πρίγκο, τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Βόλου και διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος και το νέο Δ.Σ. με πολλή καλή διάθεση και σοβαρότητα θα μπορέσουν να πετύχουν , ώστε το λιμάνι να αναπτυχθεί όσο περισσότερο γίνεται και να δώσει και ανάπτυξη

Ο κ.Σταυριδόπουλος, αφού ευχαρίστησε την κυβέρνσηση που του ανέθεσε τη θέση, πρόσθεσε ότι θα υπάρξει ένα πολύ ικανό Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου έχουν επιλεγεί με πολύ προσοχή, έχουν εξαιρετικά βιογραφικά.

Ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ ανέφερε ότι το λιμάνι του Βόλου διαθέτει μια σημαντική λιμενολεκάνη, έχει μεγάλες και σημαντικές προοπτικές, εξαιρετική γεωγραφική θέση, μεγάλη σημασία η σχέση του με την πόλη του Βόλου και τη Θεσσαλία.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι το λιμάνι, σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, θα αρχίσει να αναδεικνύει τις δυνατότητές του ως λιμάνι, με την έννοια, όπως ανέφερε, να παρέχει στο πλοίο, στον πλοιοκτήτη, στον φορτωτή, στον πράκτορα, στον τουρισμό, την πόρτα εισόδου για την πόλη, συναλλαγών για τη Μαγνησία και τη Θεσσαλία.

Ο κ. Σταυριδόπουλος δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Βόλου κι όπως ανέφερε, με βάση τις υποχρεώσεις του Κράτους από τη νέα συμφωνία, τα δύο λιμάνια, που θα περάσουν σε μια μορφή μεταβίβασης της κυριότητας της πλειοψηφίας του πακέτου των μετοχών τους, είναι του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Ι.Πρίγκος δήλωσε ότι εδώ και πέντε χρόνια έγιναν αρκετά πράγματα, που απέδειξαν ότι το λιμάνι μπόρεσε να δείξει ότι και ένας δημόσιο οργανισμός, μπορεί να είναι παραγωγικός και να κρατάει τον κοινωφελή του χαρακτήρα.

Ο κ. Πρίγκος ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα ο ΟΛΒ, με τη νέα Διοίκηση θα τείνει προς την ανάπτυξη, διότι υπάρχουν μελέτες που θα διεκδικήσουν χρηματοδοτήσεις, ώστε να δώσουν στο λιμάνι τη δυναμική που του αξίζει.

Τέλος, ο απερχόμενος πρόεδρος ευχήθηκε στη νέα Διοίκηση κάθε επιτυχία στο έργο της, τονίζοντας ότι στόχος πρέπει να είναι η βιωσιμότητα, στις δύσκολες εποχές, ώστε να μπορέσει να επιτελέσει, τόσο τον κοινωνικό, όσο και τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του λιμανιού, που είναι σημαντικό τοπικά, σε επίπεδο Θεσσαλίας και τα Ελλάδας, με τη συμβολή του στην τοπική και εθνική οικονομία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Καστελόριζο: Η Ελλάδα που αντιστέκεται… #Καστελόριζο - https://t.co/TuaQBjQmv3 -

  • Διαδικτυακή ημερίδα «Βιολογικές προσεγγίσεις μολυσματικών ασθενειών» #μολυσματικέςασθένειες - https://t.co/usTfIPB5UQ -

  • Σύλληψη 17χρονου στη Ν. Ιωνία με κάνναβη #ακατέργαστηκάνναβη - https://t.co/iKuNbshtIE -

"Αλιεύοντας" την είδηση