Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ανέκτησε τον έλεγχο ο Ερντογάν – Γιλντιρίμ: Τρομοκράτες και όχι στρατιώτες οι πραξικοπηματίες
Ανέκτησε τον έλεγχο ο Ερντογάν – Γιλντιρίμ: Τρομοκράτες και όχι στρατιώτες οι πραξικοπηματίες

Ανέκτησε τον έλεγχο ο Ερντογάν – Γιλντιρίμ: Τρομοκράτες και όχι στρατιώτες οι πραξικοπηματίες

Πάνω από 2.800 συλλήψεις στρατιωτών και αξιωματικών.Συναγερμός στην Αλεξανδρούπολη, όπου προσγειώθηκε της τουρκικής αστυνομίας με οκτώ στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο.

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις.

 

Ενημέρωση

είδος από :

19:01  Λυκουρέζος για τους «8» που ζητούν άσυλο: «Επιβάλλεται η τήρηση κανόνων της ελληνικής ποινικής δικονομίας»

Την ανάγκη επίδειξης ψυχραιμίας και νηφαλιότητας από την κυβέρνηση κατά το χειρισμό του πρωτοφανούς διπλωματικού αδιεξόδου, που αφορά το αίτημα ασύλου των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών στην Ελλάδα και τη διαδικασία έκδοσης τους στην επισημαίνει ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Διαβάστε περισσότερα εδώ

18:41

«Οι οκτώ προδότες θα εκδοθούν στην το συντομότερο δυνατό» είπε στον Ελληνα ομόλογό του κατά τη μεταξύ τους επικοινωνία ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

18:27  Ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης καταδικάζει την απόπειρα πραξικοπήματος

18:27

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) καταδίκασε σήμερα, κατά τη διάρκεια ς του ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης, την απόπειρα πραξικοπήματος από μέρος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων τονίζοντας ότι η ήττα των πραξικοπηματιών είχε ως αποτέλεσμα να έλθουν πιο κοντά τα της χώρας με στόχο να βρεθεί κοινό έδαφος για τη βελτίωση της Δημοκρατίας.

18:07

Στην τουρκική αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ έχει κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα και απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος, ανακοίνωσε σήμερα το προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών στα Άδανα (νότια Τουρκία) για τη βάση αυτή που χρησιμοποιείται από τον διεθνή συνασπισμό για τις επιχειρήσεις του εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία.

17:53  Υποστηρικτές του Ερντογάν πανηγυρίζουν στους δρόμους της Αγκυρας

17:50  Συνεχίζονται οι συλλήψεις στρατιωτικών

Συνεχίζονται οι συλλήψεις στρατιωτικών στην Τουρκία μετά τη χτεσινή απόπειρα πραξικοπήματος.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο διοικητής επιχειρήσεων της Α΄ στρατιάς αρχος Εγιούπ Γκιουρλέρ και ο διοικητής της στρατοχωροφυλακής Κωναταντινούπολης συνταγματάρχης Γκιουρτζάν Σερτζάν. Συνολικά έχουν συλληφθεί 2.839 στρατιωτικοί διαφόρων βαθμών.

Συλλήψεις έγιναν και στο τουρκικό Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, καθώς και στο Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η κυβέρνηση καθώς και ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνουν και σήμερα έκκληση στους οπαδούς του κυβερνώντος κόμματος να βγουν, όπως χτες τη νύχτα, στους δρόμους. Ειδικά ο Ερντογάν, το έκανε αυτό και μέσω ανακοίνωσης της Προεδρίας, αλλά και μέσω μηνύματος sms που έχει σταλεί σε μεγάλο αριθμό πολιτών.

Την ίδια έκκληση έκανε και ο υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά, ο οποίος αναφερόμενος στους επίδοξους πραξικοπηματίες, είπε: «Βομβάρδισαν την εθνοσυνέλευση και το χώρο όπου βρισκόταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

17:42

Μπιναλί Γιλντιρίμ: Οι πραξικοπηματίες δεν είναι στρατιώτες αλλά τρομοκράτες που επιτέθηκαν χθες βράδυ στο κοινοβούλιο.

Ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης επισήμανε επίσης ενώπιον των βουλευτών ότι σήμερα είναι η ημέρα που όλα τα είπαν όχι στο πραξικόπημα. Η συνεργασία στους κόλπους του κοινοβουλίου θα σημάνει μια νέα αρχή.

 

17:29  Ο πρόεδρος Ομπάμα συγκάλεσε μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα θα έχει σήμερα συνάντηση με τους συμβούλους του στους τομείς της εθνικής ασφαλείας και της εξωτερικής πολιτικής με τους οποίους θα συζητήσει την κατάσταση στην Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Η συνάντηση αναμένεται να ξεκινήσει στις 14:30 ώρα Γκρίνουιτς (17:30 ώρα Ελλάδας).

17:28  Σε συγκεντρώσεις σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή εναντίον των πραξικοπηματιών καλούν τους μουσουλμάνους πολίτες φορείς της μειονότητας

Με κοινή ανακοίνωσή τους που διακινείται τις τελευταίες ώρες στην , το μειονοτικό Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ), η Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Εταιρία της Μειονότητας Δυτικής ς (ΠΕΚΕΜ) και ο Σύλλογος Επιστημόνων της Μειονότητας, καλούν τους πολίτες -μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, να μεταβούν στις 5 το απόγευμα  στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να εκφράσουν την αντίδρασή τους για τις «αποτρόπαιες και προδοτικές πράξεις» των αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο από την Ελλάδα.

Στην συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση-πρόσκληση, και μετά την επιστροφή τους από την Αλεξανδρούπολη, καλούν τους πολίτες να συγκεντρωθούν έξω από το γενικό προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή, για να διαδηλώσουν τη συμπαράστασή τους προς τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της γειτονικής χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

17:10  Φωτογραφία του τουρκικού αστυνομικού ελικοπτέρου που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη

16:57  Υποστηρικτές του Ερντογάν διαδηλώνουν αυτή την ώρα στους δρόμους της Άγκυρας

16:49  Μογκερίνι και Χαν καταδικάζουν την απόπειρα πραξικοπήματος

Την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία καταδίκασαν με κοινή ανακοινωσή τους η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι και ο επίτροπος για την Πολιτική Γειτονίας και τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν, ενώ επανέλαβαν την “πλήρη” στήριξή τους “στους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας”.

16:41

Οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δέκα μελών του Συμβουλίου της Επικρατείας, του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, ενώ αναζητούν περίπου 140 μέλη του Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

16:37  Καταδικάζει την απόπειρα πραξικοπήματος η Αγκελα Μέρκελ

Η Αγκελα Μέρκελ με δηλώσεις της καταδικάζει την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία επισημαίνοντας ότι η Γερμανία είναι με το μέρος αυτών που υπερασπίζονται τη δημοκρατία και το νόμο της τάξης.

16:06  Περίπου 100 στρατιώτες συνελήφθησαν από την αστυνομία σε αεροπορική βάση στο Ντιγιάρμπακιρ

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα περίπου 100 αξιωματικούς του στρατού σε μια αεροπορική βάση στη νοτιοανατολική Τουρκία έπειτα από την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, δήλωσαν   πηγές ασφαλείας.

Η βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ντιγιάρμπακιρ ήταν κυρίως το κέντρο απ΄όπου εξαπολύονταν  οι αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη διάρκεια του περασμένου χρόνου. Σήμερα, κανένα αεροπλάνο δεν απογειώθηκε ή προσγειώθηκε στη βάση, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς αυτόπτης μάρτυρας.

Ένας μικρός αριθμός συλλήψεων έγινε και σε άλλες στρατιωτικές βάσεις στις νοτιοανατολικές επαρχίες Σανλιούρφα, Χακάρι και Μπινγκόλ που κατοικούνται στην πλειονότητά τους από Κούρδους, δήλωσαν οι πηγές αυτές.

16:04  Τρεις λογαχοί, τρεις συνταγματάρχες και δύο χαμηλόβαθμοι οι οκτώ στρατιωτικοί της Αλεξανδρούπολης. Θα οδηγηθούν σήμερα ή αύριο στον εισαγγελέα.

15:32  Ακύρωσε όλες τις πτήσεις της προς και από την Τουρκία η British Airways

15:32  Ξανάνοιξαν τα σύνορα με τη Βουλγαρία και τα Στενά του Βοσπόρου

14:54  Απομάκρυνση 2.745 δικαστών από το ανώτατο δικαστικό σώμα της Τουρκίας

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση