Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Αναζητούνται στο πλαίσιο του αυτοφώρου στελέχη της ΑΓΕΤ
Αναζητούνται στο πλαίσιο του αυτοφώρου στελέχη της ΑΓΕΤ

Αναζητούνται στο πλαίσιο του αυτοφώρου στελέχη της ΑΓΕΤ

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου αναζητείται ο διευθυντής του εργοστασίου της ΑΓΕΤ και ο υπεύθυνος φόρτωσης προβλήτα, μετά από μήνυση που υπέβαλαν εναντίον τους μέλη της επιτροπής πολιτών κατά της καύσης των σκουπιδιών στο Λιμεναρχείο Βόλου, για υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Η προθεσμία της διαδικασίας του αυτοφώρου λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα. Τα μέλη της επιτροπής πολιτών βρέθηκαν σήμερα το πρωί στα Δικαστήρια του Βόλου και αφού ενημερώθηκαν για τις ενέργειες που μπορούν να κάνουν, στη συνέχεια πήγαν στο Λιμεναρχείο και κατέθεσαν μήνυση κατά του διευθυντή του εργοστασίου και του υπεύθυνου φόρτωσης προβλήτα της ΑΓΕΤ.

Η αναφορά πατάει στο νόμο 1650/86 ( 28) περί υποβάθμισης του περιβάλλοντος κατά τη διαδικασία εκφόρτωσης των απορριμματογενών καυσίμων με κωδικό ΕΚΑ 19.12.10, καθώς έγινε των περιβαλλοντικών όρων μεταφοράς τους.

Επειδή όμως το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ δεν βρίσκεται στη ζώνη αιγιαλού και το Λιμεναρχείο Βόλου, δεν έχει αρμοδιότητα, έγινε σήμα στο , που ανέλαβε να εντοπίσει τα δύο στελέχη που αναφέρονται στη μήνυση για να προχωρήσει στη τους.

Τονίζεται ότι σε στελεχών του Λιμεναρχείου και κλιμακίου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας χθες το μεσημέρι στο λιμάνι της ΑΓΕΤ, διαπιστώθηκε των όρων μεταφοράς των εναλλακτικών καυσίμων.

Συγκεκριμένα αντί να γίνεται με κλειστά , όπως ορίζει η ΑΕΠΟ, γινόταν απευθείας από το πλοίο με γερανό και στη συνέχεια με κλαρκ σε προσωρινό υπόστεγο στο λιμάνι, με αποτέλεσμα το υλικό να έρχεται σε επαφή με το περιβάλλον με τους πολίτες να καταγγέλλουν την παρουσία έντονης δυσοσμίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

  • Κάτοικοι πολυκατοικίας ακινητοποίησαν ληστή #ληστεία - https://t.co/HhYqTDjwao -

"Αλιεύοντας" την είδηση