Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / Αναζητείται απατεώνας που εξαπάτησε ζευγάρι στη Σκιάθο
Αναζητείται απατεώνας που εξαπάτησε ζευγάρι στη Σκιάθο

Αναζητείται απατεώνας που εξαπάτησε ζευγάρι στη Σκιάθο

Αναζητείται από το Σκιάθου, άγνωστος δράστης, πιθανόν , ο οποίος τις πρωινές ώρες της 09.03. τηλεφώνησε σε επιχείρηση η οποία εδρεύει στην Σκιάθο, ιδιοκτησίας  49χρονου και 43χρονης, δραστηριοποιούμενη στην εμπορία αγροτικών μηχανημάτων και προσποιούμενος τον αγοραστή, εξέφρασε την επιθυμία να αγοράσει χορτοκοπτικό μηχάνημα χρηματικής αξίας 600,00 , πληρώνοντας μέσω ηλεκτρονικής συναλλαγής τραπέζης ().

Με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών και εκμεταλλευόμενος την άγνοια των ιδιοκτητών της επιχείρησης, κατάφερε και τους απέσπασε κωδικούς επιβεβαίωσης της συναλλαγής, αλλάζοντας τους κωδικούς πρόσβασης και αποκτώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο πλήρη έλεγχο του ηλεκτρονικού συστήματος συναλλαγών με την Τράπεζα ().

Στη συνέχεια, ο άγνωστος δράστης αφού άλλαξε το όριο ημερήσιων συναλλαγών από 1.300,00 , σε 15.000,00 , προέβη σε δύο διαδοχικές χρηματικών ποσών, αρχικά από λογαριασμό ελληνικής τράπεζας που διατηρεί η παθούσα, χρηματικού ποσού 12.000,00 ευρώ, σε ανεξάρτητο λογαριασμό άλλης τραπέζης εσωτερικού και εν συνεχεία από λογαριασμό διαφορετικής ελληνικής τράπεζας που διατηρεί ο παθών, χρηματικού ποσού 3.000,00 ευρώ, ομοίως σε ανεξάρτητο lογαριασμό άλλης τραπέζης εσωτερικού.

Ο δράστης αναζητείται.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • To 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου αρχές Οκτωβρίου  #ΓαστρονομικόΦεστιβάλΠηλίου - https://t.co/N5WUB6Royl -

  • Λήστεψαν 83χρονη με λεία 300 ευρώ #δράστες - https://t.co/nIteEwoo6e -

  • Ογδόντα  χρόνια από την ίδρυση του #ΕΑΜ (1941-2021) #ΕΑΜ - https://t.co/lLwanQ9wxJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση