Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αναβολή στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με τα κλεμμένα οχήματα
Αναβολή στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με τα κλεμμένα οχήματα

Αναβολή στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με τα κλεμμένα οχήματα

Ανβλήθηκε γι τις 5 Νοεμβρίου του 2019 λόγω κωλύματος συνηγόρου υπεράσπισης η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας τεσσάρων Βολιωτών που φέρονται να είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση από τα μέσα του 2010 έως και στα τέλη του 2011, κλέβοντας αυτοκίνητα, τα οποία τα διέλυαν, στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν τα ανταλλακτικά τους για την επισκευή τρακαρισμένων οχημάτων, και στο τέλος τα πωλούσαν σε ανυποψίαστους πελάτες σε χαμηλές τιμές, βγάζοντας μεγάλο κέρδος.

Στο “σκαμνί” του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθισαν χθες τέσσερις άνδρες μέλη του κυκλώματος ηλικίας 62, 41, 34 και 50 ετών με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων κλοπών και της απάτης κατ' εξακολούθηση, με όλους τους εμπλεκόμενους να αρνούνται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως είναι αθώοι.

Η υπόθεση αναβλήθηκε για τις αρχές Νοεμβρίου, λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης.

Σημειώνεται πως όλοι οι κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, δηλαδή της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παραμονής στο εξωτερικό, της ς στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους, ενώ οι δύο από τους παραπάνω κατέβαλαν εγγύηση 20.000€, και οι υιποι 8.000€ και 2.000€ αντίστοιχα.

Η σύλληψη τους έγινε στις 30 Δεκεμβρίου του 2011 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και σύμφωνα με το κατηγορητήριο εμφανίζονταν να αγόραζαν τρακαρισμένα αυτοκίνητα από ασφαλιστικές εταιρίες ή από ιδιώτες δίνοντας τους μέχρι και 1.000€, ενώ τα οχήματα αυτά κρίνονταν μη επισκευάσιμα, ή ασύμφορα για επισκευή.

Άφηναν το σασί τους, το ισιώνανε σε ειδική πρέσα και στη συνέχεια έδιναν «παραγγελία» για τα υιπα μέρη του οχήματος, σε ίδια μάρκα και χρώμα.

Οι υπόλοιποι δύο προχωρούσαν σε κλοπές αυτοκινήτων, που στη συνέχεια έφερναν στο Βόλο, τα αποσυναρμολογούσαν και τα τοποθετούσαν στα τρακαρισμένα αυτοκίνητα, τα οποία έφτιαχναν μοιάζοντας με καινούργια.

Στη συνέχεια διοχέτευαν αυτά τα αυτοκίνητα σε μάντρα που βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή της , για να πουληθούν.

Σημειώνεται πως τα επισκευασμένα αυτοκίνητα τα πουλούσαν σε μικρότερες τιμές από αυτές που διατίθενται στην αγορά, προκειμένου να τα ξεφορτωθούν γρήγορα.

Από κάθε φέρεται να αποκόμιζαν όφελος που κυμαίνονταν από 2.000 ευρώ (για τα μικρά οχήματα) έως 10.000 (για τα μεγάλα οχήματα). Το συνολικό κέρδος που εμφανίζονταν να είχαν βγάλει τα μέλη του κυκλώματος υπερέβαινε κατά πολύ τις 90.000€.

Το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίχθηκε όταν δύο από τα μέλη της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης έφεραν στο Βόλο ένα κλεμμένο , από την Νίκαια Αττικής.

Ο ένας από τους τέσσερις που εργαζόταν σε συνεργείο αυτοκινήτων είχε στο χώρο δύο Ι.Χ. που είχαν κλαπεί από τη Νίκαια και τη Λιβαδειά, ενώ είχαν εντοπιστεί επίσης δύο τρακαρισμένα αγροτικά αυτοκίνητα ίδιας μάρκας, τύπου και χρώματος με τα κλεμμένα αυτοκίνητα, με σκοπό να τοποθετήσουν σ' αυτά τα ανταλλακτικά των λειτουργικών οχημάτων.

Επιπλέον οι συλληφθέντες φέρονται να είχαν προβεί στην αποσυναρμολόγηση, επισκευή και πώληση τουλάχιστον οκτώ ακόμη κλεμμένων οχημάτων.

Σημειώνεται πως ο 62χρονος άνδρας νοίκιαζε μάντρα στην οποία βρέθηκαν μέσα δύο πολυτελή αυτοκίνητα μάρκας μάρκας Αudi και Mercedes που είχαν κλαπεί από την Κατερίνη και την Πρέβεζα.

Τότε είχε προκύψει ότι οι συλληφθέντες κατά το χρονικό διάστημα δράσης της οργάνωσης είχαν παραδώσει προς πώληση στη μάνδρα πώλησης αυτοκινήτων συνολικά 36 οχήματα διαφόρων τύπων και συγκεκριμένα 14 Suzuki Jimny, 6 Peugeot 206/207, 3 Suzuki Swift, 2 Toyota Aygo, 2 Ford Focus, 1 Suzuki Vitara, 1 Mitsubishi L200, 1 Nissan Navara, 1 Ford Ranger, 1 Subaru Justy, 1 Toyota Yaris, 1 Renault Clio, 1 Suzuki 4X4, και 1 Suzuki Ignis.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση