Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Αναβολή στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με τα κλεμμένα οχήματα
Αναβολή στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με τα κλεμμένα οχήματα

Αναβολή στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με τα κλεμμένα οχήματα

Αναβλήθηκε για τις 5 Νοεμβρίου του 2019 λόγω κωλύματος συνηγόρου υπεράσπισης η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας τεσσάρων Βολιωτών που φέρονται να είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση από τα μέσα του 2010 έως και στα τέλη του 2011, κλέβοντας , τα οποία τα διέλυαν, στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν τα ανταλλακτικά τους για την επισκευή τρακαρισμένων οχημάτων, και στο τέλος τα πωλούσαν σε ανυποψίαστους πελάτες σε χαμηλές , βγάζοντας μεγάλο κέρδος.

Στο “σκαμνί” του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθισαν χθες τέσσερις άνδρες μέλη του κυκλώματος ηλικίας 62, 41, 34 και 50 ετών με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων κλοπών και της απάτης κατ’ εξακολούθηση, με όλους τους εμπλεκόμενους να αρνούνται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως είναι αθώοι.

Η υπόθεση αναβλήθηκε για τις αρχές Νοεμβρίου, λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης.

Σημειώνεται πως όλοι οι κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, δηλαδή της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παραμονής στο εξωτερικό, της παρουσίασης στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους, ενώ οι δύο από τους παραπάνω κατέβαλαν εγγύηση 20.000€, και οι υπόλοιποι 8.000€ και 2.000€ αντίστοιχα.

Η τους έγινε στις 30 Δεκεμβρίου του 2011 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και σύμφωνα με το κατηγορητήριο εμφανίζονταν να αγόραζαν τρακαρισμένα από ασφαλιστικές εταιρίες ή από ιδιώτες δίνοντας τους μέχρι και 1.000€, ενώ τα αυτά κρίνονταν μη επισκευάσιμα, ή ασύμφορα για επισκευή.

Άφηναν το σασί τους, το ισιώνανε σε ειδική πρέσα και στη συνέχεια έδιναν «παραγγελία» για τα υπόλοιπα μέρη του οχήματος, σε ίδια μάρκα και χρώμα.

Οι υπόλοιποι δύο προχωρούσαν σε κλοπές αυτοκινήτων, που στη συνέχεια έφερναν στο Βόλο, τα αποσυναρμολογούσαν και τα τοποθετούσαν στα τρακαρισμένα αυτοκίνητα, τα οποία έφτιαχναν μοιάζοντας με καινούργια.

Στη συνέχεια διοχέτευαν αυτά τα αυτοκίνητα σε μάντρα που βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, για να πουληθούν.

Σημειώνεται πως τα επισκευασμένα αυτοκίνητα τα πουλούσαν σε μικρότερες από αυτές που διατίθενται στην , προκειμένου να τα ξεφορτωθούν γρήγορα.

Από κάθε όχημα φέρεται να αποκόμιζαν όφελος που κυμαίνονταν από 2.000 ευρώ (για τα μικρά ) έως 10.000 (για τα μεγάλα ). Το συνολικό κέρδος που εμφανίζονταν να είχαν βγάλει τα μέλη του κυκλώματος υπερέβαινε κατά πολύ τις 90.000€.

Το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίχθηκε όταν δύο από τα μέλη της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης έφεραν στο Βόλο ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, από την Νίκαια Αττικής.

Ο ένας από τους τέσσερις που εργαζόταν σε συνεργείο αυτοκινήτων είχε στο χώρο δύο Ι.Χ. φορτηγά που είχαν κλαπεί από τη Νίκαια και τη Λιβαδειά, ενώ είχαν εντοπιστεί επίσης δύο τρακαρισμένα αγροτικά αυτοκίνητα ίδιας μάρκας, τύπου και χρώματος με τα κλεμμένα αυτοκίνητα, με σκοπό να τοποθετήσουν σ’ αυτά τα ανταλλακτικά των λειτουργικών οχημάτων.

Επιπλέον οι συλληφθέντες φέρονται να είχαν προβεί στην αποσυναρμολόγηση, επισκευή και πώληση τουλάχιστον οκτώ ακόμη κλεμμένων οχημάτων.

Σημειώνεται πως ο 62χρονος άνδρας νοίκιαζε μάντρα στην οποία βρέθηκαν μέσα δύο πολυτελή αυτοκίνητα μάρκας μάρκας Αudi και Mercedes που είχαν κλαπεί από την Κατερίνη και την Πρέβεζα.

Τότε είχε προκύψει ότι οι συλληφθέντες κατά το χρονικό διάστημα δράσης της οργάνωσης είχαν παραδώσει προς πώληση στη μάνδρα πώλησης αυτοκινήτων συνολικά 36 οχήματα διαφόρων τύπων και συγκεκριμένα 14 Suzuki Jimny, 6 Peugeot 206/207, 3 Suzuki Swift, 2 Toyota Aygo, 2 Ford Focus, 1 Suzuki Vitara, 1 Mitsubishi L200, 1 Nissan Navara, 1 Ford Ranger, 1 Subaru Justy, 1 Toyota Yaris, 1 Renault Clio, 1 Suzuki 4X4, και 1 Suzuki Ignis.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προσωρινή διοίκηση Γενικής Συνομοσπονδίας Παραγωγών – Επαγγελματιών – Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας… - https://t.co/zMTjMKV4GR -

  • #ρέματα στον Αλμυρό καθαρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας #ρέματα - https://t.co/vNJfWZMib1 -

  • Μειωμένη ροή πόσιμου νερού στις βρύσες από τη #ΔΕΥΑΜΒ   #ΔΕΥΑΜΒ - https://t.co/YrEEa508l4 -

"Αλιεύοντας" την είδηση