Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αναβολή λόγω τραπεζών για τα αντιπλημμυρικά του Ξηριά
Αναβολή  λόγω τραπεζών για τα αντιπλημμυρικά του Ξηριά

Αναβολή λόγω τραπεζών για τα αντιπλημμυρικά του Ξηριά

Οι κλειστές τράπεζες στάθηκαν αφορμή για τα που έχουν προγραμματιστεί και είναι σε εξέλιξη,όπως το αντιπλημμυρικό έργο στον Ξηριά.

Ειδικότερα για την , είχε προγραμματιστεί διαγωνισμός για τα αντιπλημμυρικά έργα του Ξηριά, προϋπολογισμού 980.000 €, ωστόσο δεν παρουσιάστηκε κανένας ανάδοχος, δεδομένου ότι δεν μπορούσε να προσκομίσει εγγυητική επιστολή, διότι οι τράπεζες είναι κλειστές.

Επιπλέον, πρόβλημα προέκυψε και με την προμήθεια καυσίμων στην Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας, λόγω έλλειψης ρευστότητας του προμηθευτή, που δεν μπορεί να αγοράσει μεγάλες ποσότητες για να τις εφοδιάσει.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε ότι ο διαγωνισμός για τα αντιπλημμυρικά έργα του Ξηριά αναβλήθηκε, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι ανάδοχοι δεν μπορούν να προσκομίσουν εγγυητική επιστολή για να λάβουν μέρος στη διαδικασία.

Η ίδια υπογράμμισε ότι την ερχόμενη Τρίτη, έχει προγραμματιστεί διαγωνισμός για το έργο ολοκλήρωσης των αντιπλημμυρικών στον χείμαρρο Ξηριά, με ασφαλτόστρωση των γύρω δρόμων και κατασκευή πεζογέφυρας, προϋπολογισμού 800.000 € και ανέφερε ότι αν παραμείνουν οι τράπεζες κλειστές, θα υπάρξει ξανά πρόβλημα με τους εργολάβους.

Η αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο είναι υποέργο του ΕΣΠΑ και έχει καταληκτική ημερομηνία περαίωσης στο τέλος του 2015.

Πρόβλημα με τα καύσιμα

Εν τω μεταξύ, προβλήματα με τον εφοδιασμό καυσίμων αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, καθώς ο προμηθευτής δεν διαθέτει μεγάλη ρευστότητα και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν.
«ια σήμερα που υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής χρειάστηκε να μετακινηθούν στα Σφαγεία Αλμυρού, βρέθηκαν καύσιμα, αλλά υπάρχει ερωτηματικό για τις επόμενες ημέρας», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας.

Σήμερα, ανέφερε στην , έφτασε έγγραφο του υπουργείου που ζητά να γίνουν σε σούπερ μάρκετς, ενώ για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί σφαγή ζώων στα Σφαγεία Ανάβρας και οι υπάλληλοι θα πρέπει να βρίσκονται στο ορεινό χωριό του Αλμυρού.

Να σημειωθεί ότι οι πρατηριούχοι μπορούν να προμηθευτούν καύσιμα από τα διυλιστήρια μόνο με μετρητά, καθώς οι τράπεζες είναι κλειστές και δεν μπορούν να εκδώσουν επιταγές, για να πληρώσουν τα καύσιμα που αγοράζουν.

Ο αντιδήμαρχος Βόλου

Εν τω μεταξύ, την ευχή να επικρατήσει ψυχραιμία και να υπογραφεί τελικά η συμφωνία ώστε να αποφευχθούν προβλήματα στο Δήμο Βόλου εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και νέου ΣΕΣ Άρης Σαββάκης.

Χαρακτηριστικά ο κ. Σαββάκης δήλωσε: «Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά και να υπάρξει μια συμφωνία και να προχωρήσουν όλα ομαλά. Υπήρξαν δυο ακυρώσεις διαγωνισμών από την Περιφέρεια αλλά δεν αφορούν το Δήμο, αλλά και για τα δικά μας προγράμματα κάποια θέματα θα υπάρξουν, όπως με τους εργολάβους στη , αλλά ελπίζουμε ότι θα λυθούν”.

ια την του δημάρχου και προέδρου της Αχ. Μπέου να «παγώσει» τις οφειλές δημοτών προς το Δήμο και τη ΔΕΥΑΜΒ μέχρι να λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει ο κ. Σαββάκης τόνισε ότι η κίνηση ήταν σωστή και πρόσθεσε: «έπρεπε να δοθεί αυτή η στους πολίτες να μπορούν να τακτοποιήσουν τους λογαριασμούς τους αργότερα γιατί όλοι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση.»

Ερωτηθείς για το αν συνεχιστεί η έλλειψη χρηματοδότησης και τι επιπτώσεις θα έχει τόνισε: « Δε νομίζω, εκτός αν πάμε στο χειρότερο σενάριο και μείνουμε εκτός ευρώ. Τότε όλα μπορεί να συμβούν, αλλά πιστεύω ότι δεν θα συμβεί αυτό.

Πιστεύω ότι στο τέλος θα επικρατήσει η ψυχραιμία σε όλους , θα δοθεί λύση και θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση κανονικά από το ΕΣΠΑ που τρέχει και θα ανοίξει το νέο που το περιμένουμε από τον Σεπτέμβριο.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση