Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αναβλήθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου για τον ΧΥΤΑ
Αναβλήθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου για τον ΧΥΤΑ

Αναβλήθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου για τον ΧΥΤΑ

Αναβλήθηκε η σημερινή του Δημοτικού συμβουλίου Βόλου, με μοναδικό θέμα τα απόβλητα που δέχεται ο ΧΥΤΑ, δεδομένου ότι δεν υπήρχε απαρτία.

Η προγραμματισμένη για σήμερα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, που προκλήθηκε μετά από αίτημα 16 δημοτικών συμβούλων των μειοψηφιών, με μοναδικό θέμα συζήτησης την αποδοχή από τον ΣΥΔΙΣΑ του αιτήματος της «ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΡΥΠΑΝΣΗΣ ANSY Α.Ε.» για τη μεταφορά και απόρριψη αποστειρωμένων Ε.Α.Α.Μ (Επικίνδυνων Αποβλήτων Αμιγώς Μολυσματικών) από τη Τρίπολης στον ΧΥΤΑ Π.Σ. Βόλου.

Από τη συνεδρίαση απουσίασαν τρεις ανεξάρτητοι σύμβουλοι και ο Απ. Νάνος της ΛΑΣ , ενώ από την πλειοψηφία παρέστησαν ο εκτελών δημάρχου Θάνος Θεοδώρου, η αντιδήμαρχος Πρασίνου Μίνα Καλογήρου και ο αντιδήμαρχος Κοιμητηρίων Χρ. Στεφόπουλος.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης αρκετοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας εθεάθησαν στους χώρους το Δημαρχείου, έλαβαν μέρος σε που έγινε νωρίτερα στο γραφείο του δημάρχου και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο σύμβουλος της «Επιλογής Ευθύνης» Απ. Παπατόλιας, όπως και ο Αχιλ. Μπέος, ενώ από νωρίς κυκλοφορούσε στους διαδρόμους του δημαρχείου ότι η συνεδρίαση δεν θα γινόταν λόγω έλλειψης απαρτίας.

Όταν ξεκίνησε με τους παρόντες η συνεδρίαση ο πρόεδρος Γ. Μουλάς είπε ότι δεν θα γίνει λόγω έλλειψη απαρτίας και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας και η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, ζήτησαν από τον πρόεδρο του σώματος να ενημερωθεί τι προβλέπει ο κανονισμός για επανάληψη της συνεδρίασης και ο ίδιος απάντησε ότι θα κοιτάξει τη νομοθεσία και τον Κώδικα και θα αποφανθεί.

Η αντιδήμαρχος Μίνα Καλογήρου πρότεινε η συνεδρίαση να γίνει τον Σεπτέμβριο, γιατί θα ακολουθήσουν οι καλοκαιρινές άδειες.

Επερώτηση και κατάθεση εγγράφoυ από τον Μιχ. Μιτζικό

Εν τω μεταξύ, επερώτηση και κατάθεση εγγράφoυ έκαλνε ο επικεφαλης τηςπράταξης “ΔΥΗ ΒΟΛΟΥ” Μιχ. Μιτζικός, με θέμα: Μολυσματικά απόβλητα / Aπορρίματα άλλων Νομών στον ΧΥΤΑ Βόλου.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: “Κύριε Πρόεδρε,

Καταθέτουμε υπ΄όψιν του Δημοτικού Συμβουλίου την έγγραφη απάντηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας έπειτα από ερώτησή μας σχετικά με μολυσματικά απόβλητα / απορρίματα άλλων Νομών στον ΧΥΤΑ Βόλου.

Ουσιαστικά, η Περιφέρεια Θεσσαλίας διαπιστώνει, μεταξύ άλλων, παράβαση της κείμενης νομοθεσίας στην προκειμένη περίπτωση και θεωρεί μη σύννομη την αποδοχή από τον ΧΥΤΑ Βόλου αποβλήτων από τη Τρίπολης.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή :

-Ποιά είναι η συνολική ποσότητα επικίνδυνων, δηλ. πόσοι τόνοι, (επεξεργασμένων, όπως αναφέρεται) αποβλήτων έχει δεχθεί μέχρι σήμερα ο ΧΥΤΑ Βόλου από τη ΒΙΠΕ Τρίπολης;

-Ποιό είναι το αντίτιμo, συνολικά έσοδα μέχρι σήμερα μετά την αποδοχή της παραπάνω ποσότητας επικίνδυνων (επεξεργασμένων, όπως αναφέρεται) αποβλήτων από τη ΒΙΠΕ Τρίπολης;

-Για ποιους λόγους έγιναν δεκτά τα συγκεκριμένα επικίνδυνα απόβλητα (επεξεργασμένα, όπως αναφέρεται) από τη ΒΙΠΕ Τρίπολης;”

Κρύφτηκε η Δημοτική Αρχή
Βροντερή ομολογία ενοχής

Αναφορικά με τη μη πραγματοποιηθείσα συνεδρίαση του , με θέμα την αποδοχή από τον ΣΥΔΙΣΑ υγειονομικών αποβλήτων από την Τρίπολη, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, που είχαν προκαλέσει με αίτημά τους τη σύγκληση του Δ.Σ., εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δεν μας εξέπληξε η σκόπιμη απουσία των μελών της πλειοψηφίας από τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να δημιουργηθεί τεχνητή έλλειψη απαρτίας και να μην συζητηθεί καθόλου το θέμα -που αφορά, όχι μόνο στη νόμιμη λειτουργία του ΧΥΤΑ, αλλά κυρίως στη προστασία της υγείας των δημοτών- αφού απαιτούνταν η παρουσία τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) μελών, και να αναβληθεί (;) η συνεδρίαση. Απεναντίας την περιμέναμε.

Έχουν τόσο «λερωμένη τη φωλιά τους» με την υπόθεση της αποδοχής των συγκεκριμένων αποβλήτων, που, μη μπορώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, επέλεξαν συνειδητά να τραπούν σε φυγή, ενώ βρίσκονταν στο χώρο του Δημαρχείου, πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Η αποδοχή των εν λόγω αποβλήτων είναι μία απόφαση παράνομη, αδικαιολόγητη, ανεύθυνη και αντίθετη προς τα συμφέροντα των δημοτών, ενώ ο διοικητικός χειρισμός της υπόθεσης αποκαλύπτει παιδιάστικη κουτοπονηριά, απίστευτη αφέλεια, παροιμιώδη άγνοια και ποιος ξέρει τι άλλο.

Προτίμησαν, λοιπόν, όλον αυτό τον καιρό, να σιωπούν ένοχα, καλυπτόμενοι πίσω από τις ανακοινώσεις της ενδιαφερόμενης ιδιωτικής εταιρείας (!) και, σήμερα, κυριολεκτικά να κρυφτούν.

Βροντερή ομολογία της ενοχής η απουσία των μελών της πλειοψηφίας από τη συνεδρίαση και, ακόμη περισσότερο, των δύο κατεξοχήν υπεύθυνων για τις σχετικές αποφάσεις του ΣΥΔΙΣΑ, δηλαδή του πρώην και του νυν προέδρου του, Κ. Γανωτή και Γ. Πράττου.

Η Δημοτική Αρχή, σε όλη τη διάρκεια της ς της, ευτελίζει συστηματικά τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, του ανώτατου θεσμικού οργάνου της πόλης, τόσο με τη συμπεριφορά των μελών της, κατά τη συζήτηση των θεμάτων, όσο και με τις αποχωρήσεις τους από τις συνεδριάσεις, όταν τοποθετούνται οι αντιπολιτεύσεις.

Σήμερα, ξεπέρασαν κάθε όριο, αποκαλύπτοντας ευθέως την ολοκληρωτική τους αντίληψη ως προς τη διοίκηση του Δήμου, μια αντίληψη που κινείται έξω από κάθε δημοκρατικό πλαίσιο. Η Δημοτική Αρχή είναι πλήρως εκτεθειμένη πολιτικά, ηθικά και νομικά με αυτή την υπόθεση και τη μεθόδευση την οποία ακολούθησε.

Έκθετη κυρίως απέναντι στους δημότες που, όχι απλώς δικαιούνται να μάθουν, αλλά, μετά την ανάδειξη του θέματος, απαιτούν να γνωρίσουν με όλες τις λεπτομέρειες το γιατί, το πώς αλλά και το ποιος ευθύνεται ως προς τη διαχείρισή του. Όπως φυσικά απαιτούν από τη Δημοτική Αρχή να μην τους συμπεριφέρεται σαν υποτελείς, αλλά και να μην εκφράζεται σαν κατοχική δύναμη στο δικό τους τόπο.

Δεν είναι αρμοδιότητά μας να διερευνήσουμε την υπόθεση, ούτε θα κάνουμε τους ντετέκτιβς, για να αναζητήσουμε τι κρύβεται πίσω από όλη αυτή την ιστορία, γιατί προφανώς κάτι κρύβεται.

Ανεξάρτητα από το ποια εξέλιξη θα έχει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με βάση την κείμενη νομοθεσία και τον κανονισμό λειτουργίας του, απαιτούμε να συγκληθεί άμεσα το Δ.Σ. του ΣΥ.ΔΙ.ΣΑ. και να αποφασίσει την ανάκληση της αποδοχής των αποβλήτων από την Τρίπολη, ενώ θα απευθυνθούμε στις αρμόδιες -όχι μόνο τοπικά- ελεγκτικές και δικαστικές Αρχές, ζητώντας την πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών της συγκεκριμένης υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών.»

Την παραπάνω ανακοίνωση υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι:Αποστολάκης Ιάσων, Δραμητινός Ματθαίος, Γαργάλας Κώστας, Κοκκινάκη Φωτεινή, Ανδρέου-Μεϊκοπούλου Ελένη, Μολοχίδης Ιωάννης, Οικονόμου Αναστασία, Λαμπρινίδης Φώτης, Στόϊκος Νικόλαος, Παπατόλιας Απόστολος, Πατσιαντάς Μαργαρίτης, Κανελλής Νίκος, Διαμαντένιας Θεολόγος, Καλυβιώτης Αχιλλέας, Λαϊνας Ιωάννης (η επικοινωνία με τον Θ. Τσαλούχα δεν στάθηκε δυνατή ως την ώρα της αποστολής της ανακοίνωσης).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση