Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αναβλήθηκε εκ νέου η τροποποίηση διαδρομών του Αστικού ΚΤΕΛ
Αναβλήθηκε εκ νέου η τροποποίηση διαδρομών του Αστικού ΚΤΕΛ

Αναβλήθηκε εκ νέου η τροποποίηση διαδρομών του Αστικού ΚΤΕΛ

Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά σήμερα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής το θέμα κρίσης αιτήματος για τροποποίηση διαδρομών των λεωφορειακών γραμμών 1,3,15 και για υλοποίηση συναφών ρυθμίσεων κυκλοφορίας και στάθμευσης στην περιοχή του Αναύρου.

Το θέμα αναβλήθηκε εκ νέου μετά το αίτημα του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, ενώ ο πρόεδρος της εταιρείας Παν. Γιόλας ζήτησε να μην ληφθεί απόφαση, πριν συνεκτιμηθούν όλες οι προτάσεις προς όφελος όλων.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Μίνα Καλογήρου έθεσε το αίτημα αναβολής του θέματος μετά το αίτημα του προέδρου του Αστικού ΚΤΕΛ.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κ. Γαργάλας κατηγόρησε την πρόεδρο ότι αποδέχτηκε το αίτημα αναβολής χωρίς να ληφθεί υπόψη η έγγραφη 175 πολιτών και πρόσθεσε ότι υπήρξε διαβούλευση, αλλά δεν έγινε όπως έπρεπε.
Επίσης είπε ότι γνωμοδότησε σχετικά το ΤΕΕ και πρόταση έκανε και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ και προσθέσω: «
Αν αναβληθεί για να ανοίξει ουσιαστικός διάλογος είμαστε θετικοί, σε διαφορετική περίπτωση όχι»

Η κα Καλογήρου απάντησε πως στην διαβούλευσης μετείχαν εκπρόσωποι των κατοίκων, του Νοσοκομείου και του Μουσείου.

Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Απ. Γαλάτης: δεν θα παρακολουθούμε το σόου Γαργάλα.

Η πρόεδρος της ΕΠΖ απευθυνόμενη στον κ. Γαλάτη του είπε: « αν τα ξέρετε καλύτερα τα θέματα πάρτε την προεδρία

Ακολούθως ο σύμβουλος της μειζονος μειοψηφίας Ματθ. Δραμητινός είπε ότι το θέμα τέθηκε δυο φορές στην ΕΠΖ και στην Βιώσιμη Ανάπτυξη και τόνισε ότι αυτό σημαίνει ότι δεν έγινε διαβούλευση, αλλά συζήτηση μεταξύ φίλων και γνωστών.

Από την πλευρά του ο κ. Γιόλας εξήγησε ότι το Αστικό ΚΤΕΛ συζητά με όλους τους φορείς και ότι έγινε διαβούλευση και πρόσθεσε: « κατέθεσα πρόταση και στην Πρόεδρο του ΤΕΕ και στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ. Το θέμα δεν είναι να μαζευτούν υπογραφές, αλλά να λυθεί το θέμα προς όφελος όλων».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το ΚΤΕΛ προτείνει έναν συνδυασμό τεσσάρων λύσεων. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι υπάρχει κυκλοφοριακός φόρτος στην Αιολίδος και πρέπει να σπάσει η κίνηση των οχημάτων. Επίσης είπε πως πρέπει να σπάσει το πεζοδρόμιο στην Πολυμέρη για να έχει δυο εισόδους- εξόδους το ΕΚΑΒ και το Νο1 να κινείται από την οδό Αιολίδος και οι γραμμές Νο 3, Νο 15 να καταβαίνουν την Αθανασάκη ώστε να εξυπηρετείται και το Νοσοκομείο, πρόταση με την οποία είναι θετικός και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ.

Η αναβολή εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ενώ λευκό ψήφισαν η μείζονα και η α' ελάσσονα μειοψηφίες .

Το

Εν τω μεταξύ, η Δ.Ε. του σε συνεδρίαση της (27-4-2015) συζήτησε το θέμα της τροποποίησης διαδρομών των λεωφορειακών γραμμών 3 και 15 και την υλοποίηση συναφών ρυθμίσεων κυκλοφορίας και στάθμευσης στη περιοχή Άναυρος.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση που έχει εκπονηθεί για το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου και την οποία θέλει να υλοποιήσει ο , μία από τις προτάσεις που προκρίνονται, είναι η διέλευση των αστικών λεωφορείων από την οδό Αθανασάκη, μπροστά από την είσοδο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου.

Όπως προέκυψε από την ανάλυση της τεχνικής έκθεσης, αλλά και τα όσα κατέθεσαν στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου Βόλου Γ. Κουμπαρέλος, και ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Βόλου Κ. Σταμνάς, η λύση της διέλευσης των αστικών λεωφορείων της γραμμής 3 και 15 θα δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος, με πιθανή εμπλοκή της κυκλοφορίας στην αριστερή στροφή προς την οδό Αθανασάκη.

Ήδη η μη απαγόρευση στάθμευσης των αυτοκινήτων στη οδό Αθανασάκη, δυσχεραίνει τη διέλευση των ασθενοφόρων, δημιουργώντας σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα και θα έπρεπε να έχει καταργηθεί. Ακόμη και υπό αυτή τη συνθήκη, αστάθμητοι παράγοντες παράνομης στάθμευσης έξω από το Νοσοκομείο θα εμποδίσουν τη στροφή του οχήματος, όπως αυτό του λεωφορείου που δεν έχει καμία δυνατότητα ελιγμού.

Επίσης, όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα εμπειρία, η ολιγόλεπτη στάθμευση τουριστικών λεωφορείων μπροστά από την είσοδο του Μουσείου Βόλου για αποβίβαση τουριστών, λίγα μόλις μέτρα από τη είσοδο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου, προκαλεί συγκοινωνιακό φόρτο, σε ένα σημείο που λόγω της ιδιαιτερότητας του απαιτεί ανοιχτή οδό για την είσοδο και έξοδο των ασθενοφόρων.

Το ΤΕΕ προτείνει δύο εναλλακτικές λύσεις που δεν έχουν εξεταστεί προκειμένου τα του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, να διέρχονται προς τον ήδη υπάρχοντα τερματικό σταθμό στην περιοχή του Αναύρου και να εξυπηρετούν του πολίτες:

-Αριστερή στροφή των λεωφορείων 3 και 15 στην οδό Τσιτσιλιάνου.

  • Να διερευνήσει η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, την λύση της εισόδου των ασθενοφόρων στο ΤΕΠ από την οδό Πολυμέρη, δημιουργώντας εσοχή και διαμόρφωση μέρος του τοιχίου.

Το ΤΕΕ καταλήγει πως πρωταρχικό μέλημα πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση των ασθενών και η ταχεία μεταφορά τους από και προς το Νοσοκομείο Βόλου. Από εκεί και μετά μπορούν να εξεταστούν λύσεις που μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες που επισκέπτονται το Νοσοκομείο Βόλου, όπως και το Αθανασάκειο Μουσείο.

Για κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Εν τω μεταξύ, καταψηφίστηκε το θέμα λειτουργίας κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη θέση Μεγαβούνι Γλαφυρών, μετά από αίτημα εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που ζητά αναβολή.

Σε έγγραφό της η Γενική Συνέλευση κατοίκων των Γλαφυρών τονίζει ότι οι κάτοικοι είναι αντίθετοι στην παρουσία των κεραιών και επιθυμούν την απομάκρυνση των ήδη υφισταμένων κεραιών.

Αντιθέτως το θέμα λειτουργίας κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη θέση Πρ. Ηλία Σέσκλου, για να ζητηθεί η του τοπικού Συμβουλίου.

Για λειτουργία στην Αγριά

Τέλος, για το θέμα λειτουργίας στην Αγριά ο αντιδήμαρχος Άρης Σαββάκης είπε ότι η επιχείρηση πήρε προέγκριση για παντοπωλείο, οπωροπωλείο, κρεοπωλείο, έχοντας τη σύμφωνη του Τοπικού Συμβουλίου και γνωστοποίησε με αίτηση ότι ξεκινά τη λειτουργία του καταστήματος μ' αυτή τη διαδικασία που είναι νόμιμη, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η επιχείρηση δεν ζήτησε άδεια λειτουργίας σούπερ μάρκετ.
Ο σύμβουλος της α' ελάσσονος μειοψηφίας Ν. Στόικος τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να παίρνουν προέγκριση τα καταστήματα και χωρίς να έχουν άδεια από το υπουργείο ανάπτυξης να ανοίγουν και πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο λειτουργεί χωρίς άδεια.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση