Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αναβιώνει φέτος το Επιχειρηματικό Πανόραμα στο Βόλο
Αναβιώνει φέτος το Επιχειρηματικό Πανόραμα στο Βόλο

Αναβιώνει φέτος το Επιχειρηματικό Πανόραμα στο Βόλο

Στ οφέλη που θ επιφέρει φέτος η αναβίωση του Επιχειρηματικού Πανοράματος , με τις 60 μέχρι τώρα συμμετοχές,  αναφέρθηκαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απ. Οντόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ Δωροθέα Κολυνδρίνη και αντιδήμαρχος Οικονομικών Άρης Σαβάκης.

Αρχικά ο κ.  Οντόπουλος είπε: “Γιατί πάλι και γιατί από εμπορικό σύλλογο; Δημιουργικές δυνάμεις περιοχής, άνθρωποι που έβαλαν πλάτη, ασφυκτιούσαν και ήθελαν νέα εργαλεία για αναπτυξιακού σχεδιασμούς. Αυτές τις αγωνίες αφουγκραζόταν ο Ε.Σ. και ανέλαβε την πρωτοβουλία. Γνωρίζουμε τις  δυσκολίες εγχειρήματος αλλά είναι ισχυρή η θέληση του επιχειρηματικού κόσμου ώστε 24-4-2020 θα εγκαινιάσουμε μια μεγάλη έκθεση. Τα μηνύματα από τη  συμμετοχή  φορέων και κοινωνίας ξεπερνούν κάθε πρόβλεψη. Η Μαγνησία μπαίνει στο χάρτη των εκθέσεων με νεωτερική διάθεση. Εκθέτουμε το Βόλο στο μέλλον. Επίσης θα υπάρχουν workshops και πολλά άλλα. Ισχυροποιεί μέσα από εκθεσιακή ιδέα έναν θεσμό δημοφιλή παγκοσμίως. Καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουν. Έχουμε αποδείξει ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε Μαγνησία και Βόλο πιο δυνατό”.

Η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα  Κολυνδρίνη δήλωσε : “Για άλλη μια φορά καταδεικνύεται ότι συνέργεια και συνεργασία κερδίζονται μέσα από σύμπραξη φορέων. Ήταν πρόταση του Ε.Σ.Β. που έγινε πράξη, καθώς περιφέρεια, δήμος και σύλλογος μπορούν να δημιουργήσουν μια γιορτή για την τοπική , θα αυξήσει ανταγωνισμό και θα κλειστούν συμφωνίες και θα γίνουν γνωστές επιχειρήσεις μη γνωστές.

Το θέμα είναι ο τόπος να ωφεληθεί και εξ' αρχής βοηθήσαμε και θα βοηθήσουμε μέχρι να ολοκληρωθεί το εγχείρημα. ΤΟ οφείλουμε στον τόπο και στους που παλεύουν στην αγορά για να επιβιώσουν και να στηρίξουν τις επιχειρήσεις του σε δύσκολο οικονομικό που δεν φαίνεται να αλλάζει άμεσα. Μπορούμε λοιπόν να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι. Σε συνδυασμό με  yachting festival που γίνεται ένα μήνα μετά η πόλη γίνεται σημείο ς και κοινωνικής ενδυνάμωσης.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Βόλου Άρης Σαββάκης είπε: “Ήμασταν από αρχή θετικοί γιατί έπρεπε να συνεχιστεί το εγχείρημα, παρά του ότι είχαμε ένα κενό 10 ετών. Καλούμε όλους τους και τα επαγγελματικά σωματεία να μετέχουν μαζικά. Είναι θετικά τα  μηνύματα και ευελπιστούμε στην επιτυχία γιατί ο Βόλος αναδεικνύει την δυναμική της. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και ότι θα γίνει η έκθεση με μεγάλη απήχηση.”

Σημειώνεται πως οι συμμετοχές που έχουν επισημοποιηθεί είναι πάνω από 60 , αλλά υπάρχουν  και επιχειρήσεις που το συζητούν, ενώ το μίσθωσε σημαντικά τετραγωνικά στην έκθεση και οι συνδιοργανωτές  είναι ευπρόσδεκτοι.

“Έχουμε μπροστά μας δύο μήνες. Καθημερινά επαφές και ελπίζουμε να αυξήσουμε συμμετοχές και αυτό θα γίνει ιδιαίτερα το επόμενο διάστημα. Δεν μπορώ να προσδιορίσω το  ύψος των  συμμετοχών. Ο στόχος μας επιτυγχάνεται γιατί ήδη το 60 ικανοποιητικό” τόνισε ο πρόεδρος του Ε.Σ.Β. και ενημέρωσε ότι στην  έκθεση θα υπάρχουν παράλληλες εκ  ώστε οι εκθέτες να εκμεταλλευτούν αυτή την πρωτοβουλία., καθώς και εισηγητές σε θέματα marketing και   πολλά σεμινάρια. Επίσης  εξετάζεται το ενδεχόμενο να συνδυαστεί και ο  , με διαδράσεις με επιχειρήσεις με γαστρονομικά προϊόντα και τουριστικά.

Για τον πανικό που υπάρχει με τον κοροναϊό  συστήθηκε ψυχραιμία. “Θα το αντιμετωπίσουμε όταν έλθει η ώρα και αν κριθεί ότι υπάρχει ανάγκη και αυτό επηρεάζει την έκθεση. Και η μεγάλη έκθεση στο Βερολίνο θα γίνει κανονικά την ερχόμενη εβδομάδα. Προχωράμε κανονικά 24-29 στο συνεδριακό του δήμου Βόλου” τόνισε ο κ. Οντόπουλος .

 

Η ηλεκτρονική εφημερίδα pagasitikosnews  είναι χορηγός επικοινωνίας στο Επιχειρηματικό Πανόραμα 2020

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση