Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αναβάθμιση του Νοσοκομείου Βόλου με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα
Αναβάθμιση του Νοσοκομείου Βόλου με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα

Αναβάθμιση του Νοσοκομείου Βόλου με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα

Αλλάζει επίπεδο το του Βόλου, μετά τη λειτουργία της ψηφιακής χειρουργικής αίθουσας και του υπερηχογράφου υψηλής ευκρίνειας ειδικών εφαρμογών και ελαστογραφίας, που εγκαινιάστηκαν χθες το μεσημέρι, και που θα προσφέρουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες της .

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία της υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίνας Χρυσοβελώνη, του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού και της αντιπεριφερειάρχη Δωροθέας , αλλά και γιατρών του υ.

Ο διοικητής του ιδρύματος Ματθαίος Δραμητινός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συγκεκριμένη εξέλιξη, ενώ γνωστοποίησε ότι σήμερα υπογράφτηκαν οι συμβάσεις για τέσσερα νέα έργα, που αφορούν στην προμήθεια μαγνητικού τομογράφου, ψηφιακού ακτινολογικού, αναπνευστήρων για τη Μ.Ε.Θ. και χειρουργικών εργαλείων.

Ο κ. Δραμητινός χαρακτήρισε τον μαγνητικό τομογράφο ως έργο πνοής για το νοσοκομείο που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα εγκατασταθεί και θα βρίσκεται σε λειτουργία εντός των επόμενων τριών μηνών.

Επιπλέον υπογράφτηκαν συμβάσεις με τους εκπροσώπους των αναδόχων εταιριών για την προμήθεια νέου ψηφιακού ακτινολογικού μέσω του ΕΣΠΑ, αναπνευστήρων για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με από το ΠΔΕ και τα χειρουργικά εργαλεία μέσω ΕΣΠΑ τα οποία θα παραδοθούν τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Δραμητινό υπάρχει πλήρης ανανέωση του χειρουργείου, ενώ δημιουργείται το πιο μοντέρνο και πιο πλήρες ακτινολογικό εργαστήριο, με τον αξονικό, τα δύο ολοκαίνουρια ακτινολογικά μηχανήματα και τον νέο υπέρηχο, στα οποία σύντομα θα προστεθεί και ο μαγνητικός τομογράφος.

Η υλοποίηση αυτών των έργων όπως είπε αποτελεί συνέργεια πολλών ανθρώπων, από τα τμήματα ΕΣΠΑ, οικονομικού και της διοίκησης του νοσοκομείου τα οποία δουλεύουν σε εξαιρετικούς ρυθμούς με μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Μιλώντας για τα κενά σε γιατρούς και νοσηλευτές τόνισε πως υπάρχει μέριμνα για τη λειτουργία των μηχανημάτων αυτών από γιατρούς και τεχνικούς ενώ έχουν προκηρυχθεί και δύο νέες θέσεις στο νοσοκομείο.

Η μία αφορά την πρόσληψη επεμβατικού καρδιολόγου για τον στεφανιογράφο για την προμήθεια του οποίου θα πέσουν οι υπογραφές σε περίπου τρεις μήνες και η δεύτερη σε μία θέση ακτινοδιαγνώστη εξειδικευμένου στις μοντέρνες τεχνικές της μαγνητικής τομογραφίας.

Σημαντική βοήθεια για τους γιατρούς 

Ο διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Θανάσης Λιούπης υπογράμμισε ότι το ψηφιακό χειρουργείο θα βοηθήσει τους γιατρούς να κάνουν εγχειρήσεις με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους.

Το γεγονός αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξει όφελος για τον άρρωστο και εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος για το Νοσοκομείο.

Επιπλέον μπορούν να το χρησιμοποιούν και άλλες κλινικές του νοσοκομείου όπως είναι η γυναικολογική ή η ουρολογική αλλά και άλλες ειδικότητες όταν θέλουν να κάνουν μια επέμβαση που πρέπει να τη δείξουν σε ένα συνέδριο και στοχεύει κυρίως στην εκπαίδευση.

Το πλεονέκτημα είναι ότι απαιτείται λιγότερο προσωπικό ενώ μπορεί να καταγράφεται η εγχείρηση και να την ανακαλέσει ο αν υπάρχει πρόβλημα.

Στόχος είναι σύμφωνα με τον κ. Λιούπη περισσότεροι νέοι εκπαιδευόμενοι γιατροί θα θέλουν να έρθουν στο Νοσοκομείο Βόλου και ίσως να αποτελέσει τη λύση για να σταματήσουν να φεύγουν οι Έλληνες γιατροί στο εξωτερικό, ενώ ότι η λειτουργία του χειρουργείου θα ξεκινήσει άμεσα.

Στήριξη της κυβέρνησης στην δημόσια υγεία 

Η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη ανέφερε πως είναι μια σημαντική ημέρα για τη Μαγνησία γιατί η αίθουσα ψηφιακού χειρουργείου που εγκαινιάστηκε είναι μια πανελλήνια πρωτιά σε επίπεδο υ νοσοκομείου.

Τόνισε ότι όλα τα έργα αποδεικνύουν ότι η στόχευση της κυβέρνησης ήταν να στηρίξει το σύστημα της δημόσιας υγείας και ζήτησε να βοηθήσουν όλοι ώστε το Νοσοκομείο να συνεχίσει την ανοδική του πορεία. 

Καλύτερη διάγνωση για τον ασθενή 

Ο επικουρικός ακτινολόγος Πέτρος Λευκός μιλώντας για τον υπερηχογράφο είπε πως πρόκειται για ένα μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας με τέσσερις κεφαλές υπερήχου, που μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες με την πρόληψη του καρκίνου του μαστού αλλά και τους με χρόνιες ηπατοπάθειες.

Τόνισε ότι γίνεται ένα βήμα προς το μέλλον, αφού πρόκειται για ένα από τα καλύτερα μηχανήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα σήμερα, κάτι που σημαίνει “Καλύτερο μηχάνημα σημαίνει έγκυρη διάγνωση και ο ασθενής θα ξέρει άμεσα αν πρέπει να εξεταστεί περισσότερο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κ. Αγοραστός: Ενίσχυση των δημόσιων Νοσοκομείων 

Ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του ανέφερε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας δημιούργησε μέσα στο ΕΣΠΑ έναν τομέα με σκοπό την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων.

«Συνεργαστήκαμε με το υπουργείο από την αρχή της θητείας του κ. Ξανθού και κάναμε έναν οδικό χάρτη. Βλέπουμε ότι αυτός ο οδικός χάρτης τηρείται. Συνεργαζόμαστε για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Θέλουμε οι πλούσιοι να προστρέχουν στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και όχι οι φτωχοί στις ιδιωτικές. Αυτό θέλουμε να το πετύχουμε με συνεργασίες» καξε ο κ. Αγοραστός.

Να σημειωθεί πως στην είσοδο του Νοσοκομείου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 40 μέλη συνταξιουχικών ενώσεων που έχοντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, εξέφραζαν την διαμαρτυρία τους για την κακή ποιότητα υγείας προς τους πολίτες, και ζητώντας την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση