Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αναβάθμιση των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος με τα νέα γραφεία της 4ης ΠΕΔΙΛΣ
Αναβάθμιση των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος με τα νέα γραφεία της 4ης ΠΕΔΙΛΣ

Αναβάθμιση των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος με τα νέα γραφεία της 4ης ΠΕΔΙΛΣ

Τ γρφεία της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, που πλέον στεγάζεται στο τέρμιναλ της κεντρικής προβλήτας του λιμανιού Βόλου εγκαινίασε σήμερα το μεσημέρι ο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης παρουσία και της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος.

Στην παραβρέθηκαν οι γραμματείς του υπουργείου, ο αρχηγός και ο α' υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος, οι υφυπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών Κατερίνα Παπανάτσιου, Μαρίνα , οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος, Μάκης Μπαλλής, της ΝΔ Χρ. Μπουκώρος και της ΧΑ Παν. Ηλιόπουλος.

Επίσης παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, εκπρόσωποι των στρατιωτικών μονάδων της Μαγνησίας και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και το προσωπικό της ΙΛΣ και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.

Πραγματικότητα το όραμα 

Ο διοικητής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, αρχιπλοίαρχος Μανώλης Κανάλης στον χαιρετισμό του είπε ότι ένα όραμα αρκετών ετών έγινε πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τον τελευταίο χρόνο έγινε σημαντική προσπάθεια, ώστε η 4η ΙΛΣ να βρεθεί σε ένα χώρο οικείο κοντά στο χώρο που θα έπρεπε να βρίσκεται χρόνια, στο λιμάνι του Βόλου, δίπλα στη θάλασσα, δίπλα στους εργαζόμε και δίπλα σε όλους όσους συνεργάζονται με την υπηρεσία.

«Αυτό το όραμα γίνεται πραγματικότητα με τη συνδρομή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και την ισχυρή βοήθεια του Οργανισμού Λιμένα Βόλου, καθώς βρέθηκε και διατέθηκε χώρος, περίπου 250 τ.μ. στο κτίριο «Ιάσων» στο επιβατικό λιμάνι, που είναι κατάλληλος και διαμορφώθηκε ώστε να μπορέσει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της υπηρεσίας», τόνισε.

Κατά την τελετή επιδόθηκαν πλακέτες στον υπουργό, στους γενικούς γραμματείς του υπουργείου, στον Αρχηγό και τον Α' Υπαρχηγό του Λιμενικού, στον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΒ.

Αναβάθμιση του επιπέδου 

Ο αρχηγός του Λιμενικού αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης στην ομιλία του τόνισε ότι οι νέες εγκαταστάσεις όπου στεγάζεται η 4η ΠΕΔΙΛΣ ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις και στις ανάγκες της εξασφαλίζοντας την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της, καθώς και την απρόσκοπτη άσκηση ς σε μια πλειάδα λιμενικών αρχών που υπάγονται στην αρμοδιότητα της.

Έτσι αναμένεται να αναβαθμιστεί το επίπεδο των αστυνομικών και άλλων υπηρεσιών που παρέχει το Λιμενικό Σώμα, όχι μόνο στο Βόλο, αλλά και στους νομούς ς, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Εύβοιας και στις Σποράδες.

Υποστήριξε ότι το Λιμενικό Σώμα είναι ένας φορέας που συμβάλλει στην ασφάλεια και ευημερία της κοινωνίας, αλλά και στην υποστήριξη και προώθηση της εμπορικής ναυτιλίας.

Καταλήγοντας εμφανίστηκε βέβαιος πως τα στελέχη της 4ης ΠΕΔΥΛΣ θα αξιοποιήσουν στον μέγιστο βαθμό τις νέες εγκαταστάσεις και επισήμανε πως η προσφορά της στην τοπική κοινωνία αναγνωρίζονται και εκτιμώνται.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση