Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Αναβάθμιση αεροσκαφών με αντιδράσεις κομμάτων
Αναβάθμιση αεροσκαφών με αντιδράσεις κομμάτων

Αναβάθμιση αεροσκαφών με αντιδράσεις κομμάτων

Tην ελληνοαμερικανική διακρατική , για την αναβάθμιση των πέντε αεροσκαφών ναυτικής συνς, υπερασπίστηκε χθες ο υπουργός ς Αμυνας Π. Καμμένος, τονίζοντας ότι η ελήφθη, αφού προηγουμένως είχε περάσει από δύο ΚΥΣΕΑ.

Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι «εμείς υπογράφουμε διακρατικές συμφωνίες με βάση τις εισηγήσεις των ενικών Επιτελείων και όχι εκπροσώπων».

Ο υπουργός σημείωσε ότι ένας ακόμη λόγος ήταν ότι, με τον τρόπο αυτό, η Ελλάδα θα αναλάβει εκ νέου την αποστολή που είχε από το ΝΑΤΟ για την επιτήρηση περιοχών ενδιαφέροντός του, αποστολή που ανατέθηκε με εντολή της Συμμαχίας στην Τουρκία, λόγω της απόσυρσής τους.

Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε χθες, μετά τις αντιδράσεις των κομμάτων της ς, η δήλωση του ευρω του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Χρυσόγονου, ο οποίος διερωτήθηκε κατά πόσο είναι απαραίτητο να γίνει τώρα αυτή η δαπάνη και πρόσθεσε ότι την πολιτική ευθύνη γι' αυτά τα θέματα την έχει πρωτίστως ο υπουργός Εθν. Αμυνας «και ακόμα περισσότερο όταν ο υπουργός Εθν. Αμυνας, στην προκειμένη περίπτωση, είναι και κυβερνητικός εταίρος».

Το θέμα έφερε στη Βουλή το «Ποτάμι» με ερώτηση των κ. Δανέλλη και Ψαριανού, οι οποίοι ρωτούν την κυβέρνηση γιατί δεν συγκλήθηκε προηγουμένως η αρμόδια Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, ενώ το ΟΚ σε ανακοίνωσή του ζητεί από την κυβέρνηση να απαντήσει γιατί η αυτή ελήφθη χωρίς προηγούμενη και γνώμη της αρμόδιας επιτροπής της παρούσας Βουλής, χωρίς δηλαδή να τηρηθεί η σχετική νομοθεσία.Τέλος, το ΚΚΕ χαρακτηρίζει ως πρόκληση την κυβερνητική απόφαση.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση