Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αναβάθμιση αεροσκαφών με αντιδράσεις κομμάτων
Αναβάθμιση αεροσκαφών με αντιδράσεις κομμάτων

Αναβάθμιση αεροσκαφών με αντιδράσεις κομμάτων

Tην ελληνοαμερικανική διακρατική συμφωνία, για την αναβάθμιση των πέντε αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας, υπερασπίστηκε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. , τονίζοντας ότι η ελήφθη, αφού προηγουμένως είχε περάσει από δύο ΚΥΣΕΑ.

Ο κ. πρόσθεσε ότι «εμείς υπογράφουμε διακρατικές συμφωνίες με βάση τις εισηγήσεις των Γενικών Επιτελείων και όχι εκπροσώπων».

Ο υπουργός σημείωσε ότι ένας ακόμη λόγος ήταν ότι, με τον τρόπο αυτό, η Ελλάδα θα αναλάβει εκ νέου την αποστολή που είχε από το ΝΑΤΟ για την περιοχών ενδιαφέροντός του, αποστολή που ανατέθηκε με εντολή της Συμμαχίας στην Τουρκία, λόγω της απόσυρσής τους.

Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε χθες, μετά τις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Χρυσόγονου, ο οποίος διερωτήθηκε κατά πόσο είναι απαραίτητο να γίνει τώρα αυτή η δαπάνη και πρόσθεσε ότι την πολιτική ευθύνη γι’ αυτά τα θέματα την έχει πρωτίστως ο υπουργός Εθν. Αμυνας «και ακόμα περισσότερο όταν ο υπουργός Εθν. Αμυνας, στην προκειμένη περίπτωση, είναι και κυβερνητικός εταίρος».

Το θέμα έφερε στη Βουλή το «Ποτάμι» με των κ. Δανέλλη και Ψαριανού, οι οποίοι ρωτούν την κυβέρνηση γιατί δεν συγκλήθηκε προηγουμένως η αρμόδια Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, ενώ το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του ζητεί από την κυβέρνηση να απαντήσει γιατί η αυτή ελήφθη χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και γνώμη της αρμόδιας επιτροπής της παρούσας Βουλής, χωρίς δηλαδή να τηρηθεί η σχετική νομοθεσία.Τέλος, το ΚΚΕ χαρακτηρίζει ως πρόκληση την κυβερνητική .

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/DIb9ZDTZPE -

  • Τελευταίος ύπνος για 25χρονο στο Βόλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/zUjCfM8Q51 -

  • Στο Νοσοκομείο 4 άτομα μετά από #τροχαίο στον περιφερειακό #τροχαίο - https://t.co/PDDmRA6Eww -

"Αλιεύοντας" την είδηση