Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αναβάλλονται για το 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες
Αναβάλλονται για το 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Αναβάλλονται για το 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Μία του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ και τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής « 2020» Γιοσίρο Μόρι έβαλε τέλος στην αγωνία χιλιάδων αθλητών και φιλάθλων.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 αναβάλλονται μέχρι και το καλοκαίρι του 2021.

Στην των τριών ανδρών ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε κι η πρόθεση της Ιαπωνίας να συναινέσει στη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων, μία απόφαση που έλυσε τα χέρια της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Αυτό που απομένει πλέον είναι η από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ώστε να προκύψει κι η επισημο της συγκεκριμένης απόφασης.

Είναι η πρώτη φορά στην που οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβάλλονται αν και είχαν ακυρωθεί αρκετές φορές στη διάρκεια των δύο Παγκοσμίων Πολέμων.

«Ζητήσαμε από τον πρόεδρο Μπαχ να εξετάσει την των Αγώνων για ένα χρόνο ώστε να μπορέσουν οι αθλητές να αγωνιστούν στις καλύτερες δυνατές συνθήκες και να είναι η διοργάνωση ασφαλής για τους θεατές» δήλωσε ο Αμπε με τον Μπαχ να απαντά ότι είναι απολύτως σύμφωνος.

Στόχος και των ανθρώπων της αλλά και των διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων είναι να αποτελέσει η διοργάνωση μία σπίθα ελπίδας για όλο τον κόσμο. Μία σπίθα που θα δείχνει ότι ο άνθρωπος, η γνώση, το φως του πνεύματος και η ζωή, όλα αυτά που συμβολίζει η Ολυμπιακή Φλόγα, μπορούν να νικήσουν και να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες. Έτσι, η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραμείνει στην Ιαπωνία και τόσο οι Ολυμπιακοί Αγώνες όσο και οι Παραολυμπιακοί θα φέρουν το όνομα « 2020».

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση