Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Ανατροπή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ανυπακοή για να αποκατασταθεί η δημοκρατία στη χώρα
Ανατροπή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ανυπακοή για να αποκατασταθεί η δημοκρατία στη χώρα

Ανατροπή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ανυπακοή για να αποκατασταθεί η δημοκρατία στη χώρα

Ζήτησε από το Βόλο η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ανατροπή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ανυπακοή για να αποκατασταθεί η δημοκρατία στη χώρα  ζήτησε  σήμερα από το Βόλο η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι στην  αίθουσα της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ.

Όπως ανέφερε , μεταξύ άλλων, η παρουσία μας εντάσσεται στην περιοδεία που κάνουμε στην επικράτεια με αντικείμενο να έλθουμε κοντά με ανθρώπους και να ενημερώσουμε για το τι κάνουμε στην Πλεύση Ελευθερίας και στα κινήματα που δημιουργήθηκαν και να οργανώσουμε  το συστατικό στοιχείο της κατακρήμνισης αυτού του καθεστώτος, την  ανυπακοή. Από  τον Φλεβάρη 2017 έχουμε ανακοινώσει ότι το κόμμα μας καλεί τους πολίτες σε γενική ανυπακοή, να μην πληρώνουμε τίποτα που συνδέεται με χρέος, προκειμένου  ο εξαναγκασμός  των  δανειστών και δυναστών μας να πέσουν. Από Φλεβάρη  μέχρι σήμερα και τους επόμενους μήνες οργανώνουμε αυτή την  ανυπακοή .

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι γίνονται πολλές δράσεις και πρωτοβουλίες πανελλαδικά προκειμένου να αμυνθούμε και να αποτινάξουμε το καθεστώς και εξήγησε: ” Δεν είμαστε κλασικό κόμμα με παραδοσιακή δομή, αλλά ακτιβιστικό εγχείρημα, που αν γίνει κόμμα είναι για να εκφραστούν οι πολίτες στην κάλπη. Έχει σαν σκοπό να ενθαρρύνει τα κινήματα πολιτών και ειδικά σε σας πολλά και ζωντανά (συμμαχία για το νερό, κινητοποιήσεις εναντίον των πλειστηριασμών, κινήματα ενάντια καύσης rdf από ΑΓΕΤ, κινήματα για υπεράσπιση υγείας βλέπε Νοσοκομείο να δεχθεί καρκινοπαθείς). Δικαιώματα αδιαπραγμάτευτα για όλους.”

Η ίδια είπε ακόμη πως ” αναλάβαμε πρωτοβουλία για τη δικαιοσύνη (δικαιοσύνη για όλους-παρέμβαση πολιτών σε μεγάλες υποθέσεις, γερμανικές οφειλές, μνημονίων και χρέους, ΕΛΣΤΑΤ κ.λπ. ) υποθέσεις που εγκαταλείφθηκαν από τη δικαστική και την εκτελεστική εξουσία και τόνισε: ” Αν δεν ενεργοποιηθούμε θα εγκαταλειφθούν.  Καλούμε πολίτες να ενεργοποιηθούν και να αναλάβουν την ευθύνη της δράσης και της υπεράσπισης ζωής τους. Είμαστε δίπλα τους χωρίς να θέλουμε να τους χειραγωγήσουμε και να τους καπελώσουμε.”

Επίσης τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία, την κοινοβουλευτική λειτουργία και κοινωνική αξιοπρέπεια, υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο, νομοθετώντας κατά παραγγελία, παραβιάζοντας το κυρίαρχο ΟΧΙ ελληνικού λαού και υπογράφοντας την κατάπτυστη συμφωνία Ε.Ε. -Τουρκίας .“Η πατρίδα μας βρίσκεται σε καθεστώς μιας νέου τύπου αποικιοκρατίας, δεσποτείας, όπου δεν λειτουργεί πουθενά η κυριαρχική βούληση το λαού. Ο χειρισμός των σχέσεων με την Τουρκία είναι αδιανόητα επιπόλαιος εδώ και χρόνια, τα ζητήματα ακεραιότητας των εδαφών και προστασία των εδαφών δεν περιορίζονται σε αυτό που διακινείται ως φόβος και απειλή. Έχει εκχωρηθεί στο σύνολό της η δημόσια περιουσία και ο δημόσιος πλούτος. Έχουν εκχωρηθεί για 99 χρόνια σε ένα ταμείο που εδρεύει στο Λουξεμβούργο με μορφή ανώνυμης εταιρείας”.
Επιπλέον επισήμανε ότι η κυβερνητική πολιτική στα εθνικά θέματα δεν εμπνέει καμία ασφάλεια και ότι “αυτή η ανασφάλεια χρησιμοποιείται ως εργαλείο απενεργοποίησης των πολιτών. Οι πολίτες πρέπει να εξεγερθούν και να διεκδικήσουν ότι μας αφαιρέθηκε”.

 Eν τω μεταξύ, χαρακτήρισε το ευρώ “εργαλείο εξαναγκασμού” ενώ υπενθύμισε ότι “το ευρώ χρησιμοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2015 για να καταλυθεί η δημοκρατία και είναι αυτονόητο ότι ο λαός πρέπει να δημιουργήσει άλλο μέσο συναλλαγών. Αυτό δεν σημαίνει παρά το αυτονόητο δικαίωμά μας να έχουμε μια αυτεξούσια λειτουργία σε επίπεδο κοινωνικής πολιτικής. Είμαστε απέναντι στο ευρώ που είναι νόμισμα στου καθεστώτος” τόνισε.

Ακόμη η Ζωή Κωνσταντοπούλου εκτίμησε ότι εκλογές θα γίνουν όταν “η κυβέρνηση προδοτών και τζογαδόρων κρίνει πότε ο χρόνος θα είναι καλύτερος για εκείνη. Εμείς πρέπει να τους ρίξουμε, να αντισταθούμε και να εφαρμόσουμε ανυπακοή σε όλα τα επίπεδα. Προφανώς έχουμε σκοπό να εκπροσωπήσουμε πολίτες στη βουλή και θα παλέψουμε γι’ αυτό για να αποκατασταθεί η δημοκρατία στη χώρα”. Επιπλέον επισήμανε ότι οι Έλληνες δικαιούνται μία βουλή που που δεν θα “ξεπλένει πολιτικές ευθύνες, ψηφίζει νομοσχέδια που δεν έγραψαν και δεν έχουν διαβάσει οι βουλευτές, επικουρεί την κυβέρνηση να καταδυναστεύει τους πολίτες. Η σημερινή βουλή συγκροτήθηκε με αντισυνταγματική διάλυση της προηγούμενης, για να υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία ελεγχόμενη, με βουλευτές από λίστες”, τόνισε. “Μας προσβάλλει μία βουλή όπου ο λεγόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, απευθύνεται στον φερόμενο πρόεδρο της Βουλής κ. Βρούτση και τον ευχαριστεί που έκανε την βουλή όπως την ξέραμε στο παρελθόν”, υπερθεμάτισε.

Χαρακτήρισε την ιστορία της διαπραγμάτευσης “κακοστημένο θέατρο” αλλά και προκλητικές τις δηλώσεις της κυβέρνησης του τύπου “τα δώσαμε όλα αλλά είναι σαν να μην τα δώσαμε” και τόνισε ότι ο λαός πρέπει να γνωρίζει ότι “εκείνοι που σκύβουν και υποκλίνονται στους δυνάστες δεν μπορούν να τους υπερασπιστούν, μόνο εμείς”.
Η Ζωή  Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι η “Πλεύση Ελευθερίας” ενοχλεί πολλούς γιατί δεν είναι στη λίστα κανενός, “παλεύουμε με τις δικές μας δυνάμεις χωρίς χορηγούς και νταβατζήδες”. Τόνισε ότι ακόμη υπάρχει πολύ δουλειά για να συγκροτηθεί η ευρεία συμμαχία με τους πολίτες.

“Λάθος η προσπάθεια απομείωσης των καταγγελιών Ράϊκου”

Για τις καταγγελίες της παραιτηθείσης εισαγγελέως κ. Ράϊκου επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τα όσα καταγγέλλονται καθώς πρόκειται για εισαγγελική λειτουργό που διαχρονικά έδωσε μάχες απέναντι σε ισχυρά συμφέροντα, τέτοια που δραστηριοποιούνται και επί ΣΥΡΙΖΑ για να μην υπάρξει λογοδοσία και απόδοση ευθυνών σε υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος. “Της είχα καταθέσει το σύνολο των στοιχείων για υπόθεση υποβρυχίων και των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ βουλή αρνούνταν να το εξετάσει, η εισαγγελέας Ράικου τη διαβίβασε στη βουλή, έκανε δυόμισι μήνες για να φθάσει στου βουλή και εκείνη την ημέρα η κυβέρνηση Σαμαρά έκλεισε τη βουλή για να επέλθει παραγραφή. Ένα ακόμη επεισόδιο ξεπλύματος πολιτικών ευθυνών προσώπων. Δεν περιποιεί τιμή σε κανένα τις καταγγελίες της να τις απομειώσει με υπαινιγμούς και διοχετευμένα σχόλια στα ΜΜΕ”.

“Στους ιδιώτες ο πολιτισμός”

Τόσο οι ίδια όσο και οι καλλιτέχνες κ.κ. Καραναστάσης και Τσαρούχας επισήμαναν ότι αυτή την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν καταγγελίες καλλιτεχνών ότι συμβαίνουν πράγματα που δεν συνέβαιναν ούτε στη χούντα. Χαρακτηριστικά ο κ. Καραναστάσης ανέφερε ότι στην ουσία έχουν παραδοθεί τα κλειδιά του πολιτισμού σε ιδιώτες. “Όλες οι θεσμικές θέσεις καταλήφθηκαν από κυβερνητικούς υπηρέτες. Αυτά θα στηλιτεύσουμε με το κίνημα “Δεν υποκλίνομαι”. Από την πλευρά του ο κ. Τσαρούχας ανέφερε ότι παλιοί φίλοι καλλιτέχνες “δεν μας μιλούν, δεν μας κάνουν like, δεν έρχονται για μπύρα γιατί βιάζονται, είναι φοβισμένοι. Οργανισμοί, ιδρύματα, ΕΡΤ και ιδιώτες πήραν τα κλειδιά του υπουργείου Πολιτισμού. Ζούμε χούντα στην Ελλάδα κατά τη γνώμη μου”.

Τέλος εξήρε την δουλειά τον τοπικών στελεχών στο πλαίσιο διάχυσης των θέσεων της “Πλεύσης Ελευθρίας” και επισήμανε ότι έχει μία πολύ καλή γνώση των τοπικών θεμάτων καθώς στα στελέχη ενημερώνουν για όλες τις δράσεις και παρεμβάσεις σε τοπικό επίπεδο. “Έχω πολύ καλή εικόνα του τι συμβαίνει στην πόλη και στον τόπο σας και είμαι περήφανη που για λογαριασμό της «Πλεύσης Ελευθερίας» άνθρωποι με καθαρό μέτωπο δίνουν μάχη απέναντι σε συμφέροντα και κακές πρακτικές”.

Να σημειωθεί ότι η  Ζωή Κωνσταντοπούλου πραγματοποίησε περιοδεία στη Μαγνησία από χθες το απόγευμα που επισκέφθηκε το μαρτυρικό χωριό της Δράκειας, συνοδευόμενη από μέλη της “Πλεύσης Ελευθερίας”, όπως ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δρόμοι Συνεργασίας” , Μαργαρίτης Πατσιαντάς, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Διαμαντής Καραναστάσης, ο ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας, ο Ηλίας Παπαδόπουλος του κινήματος “Δεν πληρώνω” και ο Γιάννης Κάϊρας.

 

 

.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Κομισιόν: Εισήγηση για παράταση ισχύος της γενικής ρήτρας διαφυγής #Κομισιόν - https://t.co/PpHVjPLA9y -

  • Εκδρομή  μαθητών στη Μαγνησία  #ΠανελλήνιοςΜαθητικόςΔιαγωνισμός - https://t.co/wwuziGV7uX -

  • Παρουσίαση του έργου των Special Olympics Hellas στη Σκιάθο #SpecialOlympicsHellas - https://t.co/xnZ77AbR4K -

"Αλιεύοντας" την είδηση