Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Aναθεώρηση του νόμου Κατσέλη/Σταθάκη ζητούν οι θεσμοί
Aναθεώρηση του νόμου Κατσέλη/Σταθάκη ζητούν οι θεσμοί

Aναθεώρηση του νόμου Κατσέλη/Σταθάκη ζητούν οι θεσμοί

Με την για αποστολή εκθέσεων με τις θέσεις της κυβέρνησης πάνω στα βασικά θέματα της 4ης ς έκλεισε χθες στο Χίλτον ο πρώτος γύρος των σχετικών διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.

Μεταξύ των θεμάτων για τα οποία θα αποσταλούν εκθέσεις είναι η αναθεώρηση του νόμου Κατσέλη/Σταθάκη, η αντιμετώπιση των εμποδίων στη λειτουργία του εξωδικαστικού μηχανισμού, η στελέχωση της νέας αρχής που θα υπάγεται στον υπουργό Οικονομικών για τις εισαγγελικές παραγγελίες, αλλά και η των ιδιωτικοποιήσεων και ορισμένα θέματα αρμοδιότητας του .

Κρίσιμη εκκρεμότητα παραμένει η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων, καθώς ο χρόνος πιέζει και αυτή τη φορά, όπως εξήγησε η πηγή, δεν υπάρχει δυνατότητα αναβολής, αφού θα ειναι η τελευταία αξιολόγηση.

Το ίδιο ανώτατο στέλεχος εξέφρασε την εκτίμηση ότι το θέμα της απαίτησης του ΔΝΤ για επίσπευση από το 2019 της μείωσης του αφορολογήτου, μαζί με τη μείωση των συντάξεων, θα κριθεί αφού γίνουν γνωστά τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του α τριμήνου, δηλαδή τον Απρίλιο. Επίσης, επανέλαβε οτι ο στόχος ειναι να υπάρξει πλήρης , μαζί με το , ως το της 21ης Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ σήμερα συνεδριάζει το οπου αναμένεται να παρουσιαστεί η μέχρι σήμερα της τεχνικής ομάδας για την ελάφρυνση του χρέους.

Για την εκταμίευση της δόσης η ανώτατη πηγή είπε οτι οι θεσμοί εξέτασαν τα στοιχεία για τους , αλλά δεν να ειναι σήμερα έτοιμη η έκθεση συμμόρφωσης. Ο στόχος ειναι το Εurogroup της 12ης Μαρτίου, για την υποδόση των 5,7 δισ ευρώ, ενώ θα ακολουθήσει άλλη μία του 1 δισ ευρώ τον Απρίλιο.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση