Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Aναθεώρηση του νόμου Κατσέλη/Σταθάκη ζητούν οι θεσμοί
Aναθεώρηση του νόμου Κατσέλη/Σταθάκη ζητούν οι θεσμοί

Aναθεώρηση του νόμου Κατσέλη/Σταθάκη ζητούν οι θεσμοί

Με την για εκθέσεων με τις θέσεις της κυβέρνησης πάνω στα βασικά θέματα της 4ης αξιολόγησης έκλεισε χθες στο Χίλτον ο πρώτος γύρος των σχετικών διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.

Μεταξύ των θεμάτων για τα οποία θα αποσταλούν εκθέσεις είναι η αναθεώρηση του νόμου Κατσέλη/Σταθάκη, η αντιμετώπιση των εμποδίων στη λειτουργία του εξωδικαστικού μηχανισμού, η στελέχωση της νέας αρχής που θα υπάγεται στον υπουργό Οικονομικών για τις εισαγγελικές , αλλά και η των ιδιωτικοποιήσεων και ορισμένα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας.

Κρίσιμη εκκρεμότητα παραμένει η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων, καθώς ο χρόνος πιέζει και αυτή τη φορά, όπως εξήγησε η πηγή, δεν υπάρχει δυνατότητα αναβολής, αφού θα ειναι η τελευταία αξιολόγηση.

Το ίδιο ανώτατο στέλεχος εξέφρασε την εκτίμηση ότι το θέμα της απαίτησης του ΔΝΤ για επίσπευση από το 2019 της μείωσης του αφορολογήτου, μαζί με τη μείωση των συντάξεων, θα κριθεί αφού γίνουν γνωστά τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του α τριμήνου, δηλαδή τον Απρίλιο. Επίσης, επανέλαβε οτι ο στόχος ειναι να υπάρξει πλήρης , μαζί με το χρέος, ως το Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ σήμερα συνεδριάζει το EuroWorking Group οπου αναμένεται να παρουσιαστεί η μέχρι σήμερα εργασία της τεχνικής ομάδας για την ελάφρυνση του χρέους.

Για την της δόσης η ανώτατη πηγή είπε οτι οι εξέτασαν τα στοιχεία για τους , αλλά δεν να ειναι σήμερα έτοιμη η έκθεση συμμόρφωσης. Ο στόχος ειναι το Εurogroup της 12ης Μαρτίου, για την των 5,7 δισ , ενώ θα ακολουθήσει άλλη μία του 1 δισ τον Απρίλιο.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στην ασφαλτόστρωση του δρόμου #Λεφόκαστρο-#Κάλαμος προχωρά η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου - https://t.co/Zgq7IMq72A… -

  • Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Ξυνόβρυσης #ΤΚΞυνόβρυσης - https://t.co/SCP4MNIFLT -

  • Ποσό 106 εκ. ευρώ από τους #ΚΑΠ στους Δήμους της Μαγνησίας #ΚΑΠ - https://t.co/Z0nlDVcftk -

"Αλιεύοντας" την είδηση