Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Aναθεώρηση του νόμου Κατσέλη/Σταθάκη ζητούν οι θεσμοί
Aναθεώρηση του νόμου Κατσέλη/Σταθάκη ζητούν οι θεσμοί

Aναθεώρηση του νόμου Κατσέλη/Σταθάκη ζητούν οι θεσμοί

Με την συμφωνία για αποστολή εκθέσεων με τις θέσεις της κυβέρνησης πάνω στα βασικά θέματα της 4ης αξιολόγησης έκλεισε χθες στο Χίλτον ο πρώτος γύρος των σχετικών διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.

Μεταξύ των θεμάτων για τα οποία θα αποσταλούν εκθέσεις είναι η αναθεώρηση του νόμου Κατσέλη/Σταθάκη, η αντιμετώπιση των εμποδίων στη λειτουργία του εξωδικαστικού μηχανισμού, η στελέχωση της νέας αρχής που θα υπάγεται στον υπουργό Οικονομικών για τις εισαγγελικές παραγγελίες, αλλά και η των ιδιωτικοποιήσεων και ορισμένα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας.

Κρίσιμη εκκρεμότητα παραμένει η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων, καθώς ο χρόνος πιέζει και αυτή τη φορά, όπως εξήγησε η πηγή, δεν υπάρχει δυνατότητα αναβολής, αφού θα ειναι η τελευταία .

Το ίδιο ανώτατο στέλεχος εξέφρασε την εκτίμηση ότι το θέμα της απαίτησης του για επίσπευση από το 2019 της μείωσης του αφορολογήτου, μαζί με τη των συντάξεων, θα κριθεί αφού γίνουν γνωστά τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του α τριμήνου, δηλαδή τον Απρίλιο. Επίσης, επανέλαβε οτι ο στόχος ειναι να υπάρξει πλήρης συμφωνία, μαζί με το χρέος, ως το Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ σήμερα συνεδριάζει το EuroWorking Group οπου αναμένεται να παρουσιαστεί η μέχρι σήμερα της τεχνικής ομάδας για την ελάφρυνση του χρέους.

Για την εκταμίευση της δόσης η ανώτατη πηγή είπε οτι οι θεσμοί εξέτασαν τα στοιχεία για τους πλειστηριασμούς, αλλά δεν να ειναι σήμερα έτοιμη η έκθεση συμμόρφωσης. Ο στόχος ειναι το Εurogroup της 12ης Μαρτίου, για την των 5,7 δισ ευρώ, ενώ θα ακολουθήσει άλλη μία του 1 δισ ευρώ τον Απρίλιο.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παράταση της προθεσμίας καταβολής των φορολογικών υποχρεώσεων που είχαν ανασταλεί κατά το εξάμηνο μετά τον «Ιανό»,… - https://t.co/dUPIGxrLBC -

  • Σε διασυλλογικούς αγώνες στίβου η Νίκη Βόλου - https://t.co/Ee6jlfY3UY -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/LgsPcu8eE2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση