Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων των πληγέντων κατοίκων της Σκοπέλου ζητά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων των πληγέντων κατοίκων της Σκοπέλου ζητά ο περιφερειάρχης  Θεσσαλίας

Αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων των πληγέντων κατοίκων της Σκοπέλου ζητά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Ειδική ρύθμιση η οποία θα αναστέλλει για εύλογο χρονικό διάστημα όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις των πληγέντων κατοίκων στης Σκοπέλου, ζητά από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στο πλαίσιο μίας προτεινόμενης δέσμης μέτρων ανακούφισης.

Το θέμα συζητήθηκε στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο όπου ο κ. σχετικά με τις μετέπειτα πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει στο συντομότερο χρονικό διάστημα ειδική ρύθμιση από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία θα ανασταλούν για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις των πληγέντων κατοίκων της Σκοπέλου.

Επίσης ζήτησε να καταβληθούν το συντομότερο δυνατό ρεαλιστικές αποζημιώσεις αλλά και να δοθεί η δυνατότητα άτοκης χρηματοδότησης στους κατοίκους προκειμένου να επουλώσουν το συντομότερο δυνατό τις πληγές που άνοιξε η θεομηνία. “Θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα που λήφθηκαν σε ανάλογες ή αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν. Μέτρα ανακούφισης των πολιτών και των επιχειρήσεων του νησιού” είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, συμπληρώνοντας πως γίνονται προσπάθειες να καταγραφούν το συντομότερο δυνατό οι ζημιές στα δύο λιμάνια του Αγνώντα και της Σκοπέλου, στο εσωτερικό οδικό δίκτυο, την αγροτική οδοποιία, την ύδρευση, την αποχέτευση τις επιχειρήσεις και τα των κατοίκων.

Ο ενημέρωσε επίσης το σώμα για τη σειρά πρωτοβουλιών που ανέλαβε η Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το μείζον θέμα με τις καταστροφές στο νησί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Όπως εξήγησε, η Περιφέρεια συμμετείχε με τέσσερα χωματουργικά μηχανήματα στην προσπάθεια άρσης των κατολισθήσεων και κατ’ επέκταση στην αποκατάσταση της προσβασιμότητας του οδικού δικτύου.

Επιπρόσθετα, δέκα μηχανικοί της Περιφέρειας σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας, βρέθηκαν στο νησί και πέραν της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών σε δημόσιες υποδομές και επιχειρήσεις, συνέδραμαν και στη διαδικασία αποτύπωσης των καταστροφών και σε σε συνεργασία με το τμήμα κοινωνικής πρόνοιας του δήμου Σκοπέλου.

Το Τμήμα Εκτάκτων Αναγκών της Περιφέρειας Θεσσαλίας μετέφερε στο νησί όλο εκείνο το απαιτούμενο υλικό οδικής σήμανσης ώστε να τοποθετηθεί ειδική σηματοδότηση σε όλα τα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου για να περιοριστεί ο κίνδυνος ατυχήματος στις μετακινήσεις των ανθρωπίνων κοινοτήτων και στις μεταφορές των εμπορευμάτων. Σε συνεννόηση τέλος με τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη, υποβλήθηκε αίτημα οριοθέτησης φυσικών καταστροφών για τις πληγείσες περιοχές της Σκοπέλου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση