Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αναστολή της μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών
Αναστολή της μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών

Αναστολή της μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών

Την της ς της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Στρατόπεδο “Συνταγματάρχη Γεωργούλα”, αποφάσισε το Υπουργείο ς Άμυνας, μετά και τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην τοπική κοινωνία και τις παρεμβάσεις που έγιναν από πολλούς φορείς.

Η σχετική απόφαση έγινε γνωστή σήμερα, κατά τη διάρκεια   εκδήλωσης που πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, κατά της μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχίας, στο Μεταξουργείο. Σύμφωνα με την απόφαση, οι διαδικασίες ς της 32ης ΤΞ/Π αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας.

Γ. Καλτσογιάννης : Με ομοψυχία να αγωνιστούμε για τα συμφέροντα της πόλης μας

Η σημερινή ευρεία σύσκεψη παρουσία φορέων και πολιτών στην αίθουσα του Μεταξουργείου έας Ιωνίας ανέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την μην απομάκρυνση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το στρατόπεδο Γεωργούλα.

Οι φορείς και οι πολίτες δεν μπορούν να ανεχτούν ένα ακόμη οικονομικό πλήγμα για τον τόπο μας μετά την εξελισσόμενη αποβιομηχάνιση και την απουσία επενδύσεων.

Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη στα σχέδια για απομάκρυνση της Ταξιαρχίας και την περαιτέρω αποδυνάμωση της πόλης μας.

Οι φορείς και οι πολίτες που παρευρέθηκαν στο Μεταξουργείο έστειλαν το μήνυμα, ότι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν δυναμικά, προκειμένου ο τόπος μην περιθωριοποιηθεί, να μην σημειώσει ακόμη μια ήττα με απόλυτη ευθύνη μιας κυβέρνησης που αντί να δημιουργεί υπεραξίες και θέσεις εργασίας, μοιράζει φτώχεια και μιζέρια.

Συγχρόνως από την σύσκεψη αναδείχτηκε η ομοψυχία και η ενότητα των τοπικών φορέων και πολιτών για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της πόλης και του νομού μας. Και αυτό είναι το βασικό όπλο που έχουμε να αντιπαραθέσουμε στις αστοχίες της κυβέρνησης. Την ενότητα και την ομοψυχία μας.

Είναι υποχρέωση όλων των φορέων του τόπου μας να αγωνιστούμε για να μην αφήσουμε την πόλη μας να μαραζώσει ακόμη περισσότερο οικονομικά.

Η 32η ταξιαρχία Πεζοναυτών αποφέρει μια οικονομική υπεραξία στην περιοχή μας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο. Παράλληλα οι αξιωματικοί και οι στρατεύσιμοι είναι οι καλύτερες πρεσβευτές της πόλης μας στις περιοχές που διαμένουν και επιδιώκουν να την επισκέπτονται συνεχώς.

Επίσης πλήγμα θα έχουν και οι οικογένειες των Βολιωτών φαντάρων καθώς θα πρέπει να διαθέσουν περισσότερα για την στρατιωτική θητεία των παιδιών τους στην περίπτωση που υπηρετούν μακριά από τον νομό, σε σχέση με το αν υπηρετούσαν στο στρατόπεδο Γεωργούλα.

Για όλους αυτούς τους λόγους ενωτικά και αποφασιστικά επιβάλλεται να μην αφήσουμε τους άλλους να αποφασίζουν για το μέλλον του τόπου μας.

Ο Π. Ηλιόπουλος

H Xρυσή Αυγή ήταν η πρώτη που ανέδειξε και είχε καταγγείλει με κάθε δυνατό τρόπο την μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το στρατόπεδο Γεωργούλα.

Έχοντας επιληφθεί ο ίδιος από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το θέμα, μέσω καίριων ερωτήσεών μου στο υπουργείο ς Άμυνας, θεωρούμε ότι η απόφαση μετεγκατάστασης της Ταξιαρχίας ενέχει αρνητικότατο αντίκτυπο στο Βόλο, πλήττοντας σημαντικά την τοπική δοκιμαζόμενη οικονομία.

Σήμερα, η “” των διαδικασιών απομάκρυνσης, συνιστά μεν αναμφίβολα άλλο ένα επικοινωνιακό κόλπο του συριζο – θίασου εν όψει των επικείμενων εκλογών, αποτελεί δε περίτρανα μια νίκη του βολιώτικου λαού, ο οποίος ενωμένος μακρυά από την διχαστική προπαγάνδα, πέτυχε έστω την προσωρινή των επικίνδυνων μεθοδεύσεών τους.

Θέλω να καλέσω τους Βολιώτες και τις Βολιώτισσες να συνεχίσουν απτόητοι τον δίκαιο αγώνα και η Χρυσή Αυγή θα είναι στο πλευρό τους. Ας μην επαναπαυόμαστε. Δεν είναι μόνο ανεπαρκείς. Είναι αναξιόπιστοι και επικίνδυνοι.

O απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Βόλου

Χαιρετίζω την πληροφορία που έφθασε και θέλει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να υπαναχωρεί από την απόφασή του να μεταφέρει από την πόλη μας της 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, χωρίς μάλιστα να υπάρχει κάποια δέσμευση για την ισοδύναμη αναπλήρωσή της. Εύχομαι και ελπίζω να πρόκειται για μια μόνιμη απόφαση που πάρθηκε ώριμα, με συνειδητοποίηση των προβλημάτων που προκαλούνται στην κοινωνία μας, και όχι για ένα προεκλογικό ελιγμό, που αποσκοπεί στην προσωρινή χειραγώγηση των πολιτών εν όψει εκλογών.

 

Μέχρις ότου υπάρξει πλήρης επιβεβαίωση της πληροφορίας, ας παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση, επαναλαμβάνω πάντα με την ελπίδα ότι πρόκειται για μια απόφαση που σέβεται τη βούληση της κοινωνίας μας και όχι για μια απόπειρα πρόσκαιρης εξαπάτησής της, για λόγους ψηφοθηρικούς

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση