Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αναστολή διακοπής υδροδότησης σε 3.500 νοικοκυριά
Αναστολή διακοπής υδροδότησης σε 3.500 νοικοκυριά

Αναστολή διακοπής υδροδότησης σε 3.500 νοικοκυριά

Περί τους  3.500 ανέρχονται οι δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος  Αλληλεγγύης (ΚΕΑ ) στο δήμο Βόλου που θα ωφεληθούν από  διάταξη της ΔΕΥΑΜΒ να μην διακόπτεται η υδροδότηση εάν δεν έχουν πληρώσει κανονικά τους λογαριασμούς τους, μετά από σημερινή  ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της επιχείρησης.

Ο πρόεδρος της επιχείρησης Άρης Σαββάκης   κάλεσε  τους δικαιούχους να υποβάλλουν  ενώ επισήμανε ότι  θα ελέγχονται σε ετήσια βάση.

Επίσης ανέφερε ότι οι δικαιούχοι ΚΕΑ ελέγχονται και από την κεντρική , ως δικαιούχοι του συγκεκριμένου προγράμματος.

“Με την απόφαση αυτή η ΔΕΥΑΜΒ δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο. Καλώ όμως και όλους τους καταναλωτές που δεν κατάφεραν να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους, να έλθουν να κάνουν γιατί από 1η Ιουνίου θα ισχύσει το πρόγραμμα διακοπών υδροδότησης όπως το ανακοινώσαμε” τόνισε.

Να σημειωθεί ότι στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΥΑΜΒ είναι 1500 άτομα, τα οποία πλέον ανήκουν στην προαναφερόμενη κατηγορία.

Όσον αφορά στην αναστολή διακοπής υδροδότησης στους δικαιούχους ΚΕΑ, θα γίνεται  με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

– Ενημέρωση της υπηρεσίας για την ένταξη στο ΚΕΑ, με υποβολή αίτησης αναστολής διακοπής υδροδότησης, συνοδευόμενη από την βεβαίωση ένταξης στους δικαιούχους ΚΕΑ, φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας και φωτοαντίγραφο ενός λογαριασμού ύδρευσης,

– Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες το υδρόμετρο δεν είναι καταχωρημένο στον δικαιούχο ΚΕΑ, τότε η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από κατάλληλα αποδεικτικά στοιχεία (πχ μισθωτήριο συμβόλαιο, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης κλπ), και

– Το σύνολο της οφειλής  παραμένει ως απαίτηση της ΔΕΥΑΜΒ, μη επιβαρυνόμενο με τόκους καθυστέρησης.

-Η ένταξη στο πρόγραμμα έχει χρονικό περιορισμό ισχύος έως ένα έτος από την ημερομηνία θέσης εφαρμογής του ανά πελάτη. Η υποχρέωση για εξόφληση των λογαριασμών θα τηρείται είτε με την εφάπαξ καταβολή, είτε με ρύθμιση , σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά αποφάσεις του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ.

-Τυχόν περιπτώσεις καταναλωτών, που ανήκουν μεν στην παραπάνω κατηγορία, αλλά δεν εντάχθηκαν στους δικαιούχους ΚΕΑ, επαφίενται στην κρίση της επιτροπής εξέτασης αιτημάτων πολιτών.

“Τσιμπημένοι” κινητών τηλεφώνων

Εν τω μεταξύ, “τσιμπημέ” λογαριασμούς καλείται να πληρώσει η ΔΕΥΑΜΒ για 20   στελεχών  της επιχείρησης και  εργοδηγών, αφδού οι υπερβάσεις φθάνουν και τα 200 Ε, ενώ το μηνιαίο συμβόλαιο δεν ξεπερνά π.χ. τα 20Ε.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της επιχείρησης, αποφασίστηκε η  επιτροπή που ήδη έχει συσταθεί, να ελέγξει και τα 20 συμβόλαια και να εξετάσει το ύψος των υπερβάσεων, καθώς κάποιοι   τα ξεπερνούν κατά πολύ.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Άρης Σαββάκης επισήμανε ότι μετά την επανεξέταση της επιτροπής θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση των συμβολαίων και θα μπει πλαφόν, χωρίς να διευκρινίσει κατά πόσο θα ζητηθεί από τους  χρήστες  να πληρώσουν εκείνοι τους λογαριασμούς πάνω από το ύψος του ποσού που προβλέπει το συμβόλαιό τους.

Επίσης το Δ.Σ. ενέκρινε ομόφωνα την παραλαβή του έργου σύνδεσης του νέου κτιρίου της ιχθυόσκαλας με τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ.

Όπως εξήγησε ο κ. Σαββάκης το θέμα χρόνιζε, γιατί υπήρχε διαμάχη με το που δεν όριζε το φορέα υλοποίησης του έργου της ς. Από τη στιγμή που ορίστηκε η ΔΕΥΑΜΒ, η επιχείρηση προχώρησε την κατασκευή των δικτύων σε 45 ημέρες και σήμερα έγινε η παραλαβή του έργου.

Τέλος επαναπροκηρύχθηκε με νέους όρους ο διαγωνισμός προμήθειας υδρομέτρων, προϋπολογισμού 58.750 , καθώς ο προηγούμενος είχε απορριφθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκησης ς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση