Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ανάστατοι ξενοδόχοι και δήμος Βόλου στη δημιουργία εφεδρικού hot spot στην Πορταριά
Ανάστατοι  ξενοδόχοι και δήμος Βόλου στη δημιουργία εφεδρικού hot spot στην Πορταριά

Ανάστατοι ξενοδόχοι και δήμος Βόλου στη δημιουργία εφεδρικού hot spot στην Πορταριά

Αναστάτωση προκάλεσε στους ξενοδόχους τη δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας περί δημιουργίας εφεδρικού hot spot στην Πορταριά.

Χαρακτηριστικά η Ένωση Ξενοδόχων τονίζει: ” Σαν «κακόγουστο» αστείο ακούγεται έστω και η σκέψη να χρησιμοποιηθεί ακίνητο σαν «εφεδρεία» για τη δημιουργία hot spot στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό Πορταριά. Μόνο μια λάθος διατύπωση θα μπορούσαμε να συγχωρήσουμε. Είναι αδιανόητο, όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει, η λειτουργία hot spot σε τουριστικό προορισμό.

Ήδη η ζημιά που έχει υποστεί ο ξενοδοχειακός κλάδος από το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα είναι ανεπανόρθωτη. Η Ελλάδα βρίσκεται στο πλέγμα εκείνων των προορισμών, οι οποίοι λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος, δεν βρίσκεται στην άμεση προτίμηση των τουριστών.

Μετά τον καταιγισμό των φόρων και την επιβολή «ειδικού τέλους διανυκτέρευσης» το μόνο το οποίο μας απομένει είναι να παραδώσουμε τα ξενοδοχεία μας στους μετανάστες – επενδυτές. Καλούμε για άλλη μια φορά τους κυβερνητικούς βουλευτές να αντιδράσουν.”

Ο Δήμος Βόλου

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, που επικαλούνται έγγραφα υπηρεσιών του υπ. Εθνικής Άμυνας, περί πιθανότητας, έστω και μικρής, δημιουργίας καταυλισμού προσφύγων στην Πορταριά, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε, όπως πράξαμε και στην προ των εορτών των Χριστουγέννων περίοδο, όταν το θέμα είχε ξανατεθεί, τη συνολική και κατηγορηματική αντίθεση τόσο του Δήμου Βόλου όσο και της τοπικής μας κοινωνίας, σε αυτή την προοπτική.

Είναι φανερό και στον πιο ανίδεο ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν το τελειωτικό χτύπημα για τον τουρισμό της περιοχής μας, που ήδη έχει πληγεί για πολλούς άλλους λόγους, και προκαλεί κατάπληξη η εμμονή ορισμένων να συντηρούν τέτοια σενάρια.

Ο κάνει γνωστό ότι πέραν του καταυλισμού στου «ΜΟΖΑ», χώρο που ο ίδιος επέλεξε, δεν θα επιτρέψει τη λειτουργία και άλλου. Γιατί η τοπική μας κοινωνία πρέπει να αποφασίζει και αυτή αποφασίζει.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση