Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ανάστατοι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με τη μη καταβολή των επιδομάτων
Ανάστατοι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με τη μη καταβολή των επιδομάτων

Ανάστατοι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με τη μη καταβολή των επιδομάτων

Ανάστατοι είναι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι του . ς, για τη μη καταβολή των επιδομάτων τους από τις αρχές του χρόνου και για τον εμπαιγμό που υφίστανται από την κυβέρνηση .

Αμφότεροι δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στην ακή κινητοποίηση του οεμβρίου

Ειδικότερα, οι τρίτεκνοι συγκεντρώθηκαν έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και η πρόεδρος του Συλλόγου Σούλα Βακουφτσή, κατήγγειλε ότι υπάρχουν τρίτεκνοι που δεν έχουν πάρει επίδομα από την αρχή του έτους, διότι άργησαν να κατατεθούν οι φορολογικές δηλώσεις και δεν έχουν εκκαθαριστεί.

Σημειώνεται ότι στη Μαγνησία υπάρχουν εγγεγραμμένες στον Σύλλογο 1.500 οικογένειες τριτέκνων, αλλά και άλλες που δεν είναι εγγεγραμμένες στο Σύλλογο και κατατέθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Ορισμένα από τα μέλη έλαβαν την πρώτη δόση του επιδόματος, που καταβάλλεται ανά τέσσερις μήνες και ανέρχεται σε περίπου 1.500 ε ετησίως και με εισοδηματικά κριτήρια, ενώ το επίδομα στήριξης για έναν τρίτεκνο με 11.000 € εισόδημα, ανέρχεται σε 120 € μηνιαίως (40 € για κάθε παιδί).

Για εισόδημα μέχρι 22.000 € το επίδομα στήριξης είναι 80 € για τα τρία και μέχρι 33.000 € η βοήθεια είναι 40 ε μηνιαίως για τα τρία .

Οι τρίτεκνοι “πονοκεφιαλιάζουν” και με μια σειρά άλλα προβλήματα όπως η φορολογία, ο 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, γιατί πλήττει τους ίδιους και όχι τους μεγάλους που λέει ο υπουργός Παιδείας, αλλά και το θέμα των μεταγραφών των φοιτητών, καθώς σχεδόν τελειώνουν και η διευκρινιστική του υπουργείου ακόμη αναμένεται.

Επίσης ο Σύλλογος ζητά έκπτωση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και χαμηλότερα τιμολόγια στη ΔΕΗ, όπως ισχύει με τα ΑμεΑ, τους πολύτεκ κ.λπ. και τα μέλη του τονίζουν ότι είναι η μόνη κοινωνική ομάδα που δεν έχει καμία ελάφρυνση από το κράτος.

Η κα Βακουφτσή χαρακτήρισε τραγελαφικό η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, όταν συναντήθηκε με τους τρίτεκ είπε ότι τα εισοδηματικά κριτήρια που μπήκαν είναι 6.800 και 7200 €, για να ενταχθούν στο επισιτιστικό πρόγραμμα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση