Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ανάστατοι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με τη μη καταβολή των επιδομάτων
Ανάστατοι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με τη μη καταβολή των επιδομάτων

Ανάστατοι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με τη μη καταβολή των επιδομάτων

Ανάστατοι είναι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι του Ν. Μαγνησίας, για τη μη καταβολή των επιδομάτων τους από τις αρχές του χρόνου και για τον εμπαιγμό που υφίστανται από την κυβέρνηση .

Αμφότεροι δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση του Νοεμβρίου

Ειδικότερα, οι τρίτεκνοι συγκεντρώθηκαν έξω από την Περιφερειακή Ενότητα και η πρόεδρος του Συλλόγου Σούλα Βακουφτσή, κατήγγειλε ότι υπάρχουν τρίτεκνοι που δεν έχουν πάρει επίδομα από την αρχή του έτους, διότι άργησαν να κατατεθούν οι φορολογικές δηλώσεις και δεν έχουν εκκαθαριστεί.

Σημειώνεται ότι στη Μαγνησία υπάρχουν εγγεγραμμένες στον Σύλλογο 1.500 οικογένειες τριτέκνων, αλλά και άλλες που δεν είναι εγγεγραμμένες στο Σύλλογο και κατατέθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Ορισμένα από τα μέλη έλαβαν την πρώτη δόση του επιδόματος, που καταβάλλεται ανά τέσσερις μήνες και ανέρχεται σε περίπου 1.500 ε ετησίως και με εισοδηματικά κριτήρια, ενώ το επίδομα στήριξης για έναν τρίτεκνο με 11.000 € εισόδημα, ανέρχεται σε 120 € μηνιαίως (40 € για κάθε παιδί).

Για εισόδημα μέχρι 22.000 € το επίδομα στήριξης είναι 80 € για τα τρία και μέχρι 33.000 € η είναι 40 ε μηνιαίως για τα τρία παιδιά.

Οι τρίτεκνοι “πονοκεφιαλιάζουν” και με μια σειρά άλλα προβλήματα όπως η φορολογία, ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, γιατί πλήττει τους ίδιους και όχι τους μεγάλους που λέει ο Παιδείας, αλλά και το θέμα των μεταγραφών των φοιτητών, καθώς σχεδόν τελειώνουν και η διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου ακόμη αναμένεται.

Επίσης ο Σύλλογος ζητά έκπτωση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και χαμηλότερα τιμολόγια στη ΔΕΗ, όπως ισχύει με τα ΑμεΑ, τους πολύτεκνους κ.λπ. και τα μέλη του τονίζουν ότι είναι η μόνη κοινωνική ομάδα που δεν έχει καμία ελάφρυνση από το κράτος.

Η κα Βακουφτσή χαρακτήρισε τραγελαφικό η αναπληρώτρια Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, όταν συναντήθηκε με τους τρίτεκνους είπε ότι τα εισοδηματικά κριτήρια που μπήκαν είναι 6.800 και 7200 €, για να ενταχθούν στο επισιτιστικό πρόγραμμα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση