Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ανάστατοι οι συνταξιούχοι ΙΚΑ με την επιστολή Κατρούγκαλου
Ανάστατοι οι συνταξιούχοι ΙΚΑ με την επιστολή Κατρούγκαλου

Ανάστατοι οι συνταξιούχοι ΙΚΑ με την επιστολή Κατρούγκαλου

Την επιστολή του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου κατήγγειλαν οι του ΙΚΑ ως απαράδεκτη, ανακριβή, αυθαίρετη και ψευδή, που σήμερα, στη διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από το ΙΚΑ-Μ Βόλου, κατέθεσαν υπόμνημα με τις παρατηρήσεις τους σε απάντηση στην επιστολή του υπουργού.

Σχετικά με τις κρυμμένες οφειλές και τα ελλείμματα του ασφαλιστικού συστήματος οι αναφέρουν ότι οι βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΙΚΑ που έχουν παραπεμφθεί στο ΚΕΑΟ, έφταναν στα μέσα του Ιούνη τα 8,879 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό ξεπερνάει σήμερα τα 10 δισ. ευρώ, ενώ το μεγαλύτερο μέρος αυτών των οφειλών είχε δημιουργηθεί πριν από το 2009, δηλαδή πριν την καπιταλιστική κρίση.

Όπως τόνισαν ο υπουργός τιμωρεί τους συνταξιούχους των «υψηλών συντάξεων» που εργάστηκαν παραπάνω από 35 χρόνια, ειδικά αυτούς που εργάστηκαν σε βαριές και ανθυγιεινές , συμβάλλοντας με τις κρατήσεις των εισφορών για την επικουρική τους σύνταξη χωρίς την κρατική .

Σύμφωνα με τους συνταξιούχους, για το θέμα της ς της σύνταξης, με τον αντιασφαλιστικό νόμο 4387/2016, η κρατική , από τα 10,342 δισ. € το 2015, περιορίστηκε στα 9,126 δισ. € φέτος, ενώ στον ΕΦΚΑ το 2017 έχουν προϋπολογιστεί μόλις 8,376 δισ. €.

Οι συνταξιούχοι κατηγορούν τον “ψαλιδοχέρη” υπουργό ότι συνεχίζει το «εγκληματικό» έργο κάνοντας περικοπές στα απομείναντα «συντρίμμια» των πετσοκομμένων από τις προηγούμενες περικοπές των συντάξεων βάση του ν. 4024, ν. 4051, ν. 4093 που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις υλοποιώντας τις δεσμεύσεις του 1ου και 2ου μνημονίων και συνεχίζετε με την εφαρμογή του νέου αντιασφαλιστικού νόμου – λαιμητόμου 4387/2016.

Όπως εξηγούν το 205,17 ευρώ είναι το άθροισμα τις νέας επικουρικής σύνταξης και της προσωπικής διαφοράς βάση του ν. 4387/2016 η οποία είναι μέχρι το τέλος 2018. Η πραγματική νέα επικουρική σύνταξη που θα παίρνει ο βάση της αναπροσαρμογής σας θα είναι 125,74 € (μεικτά).

Οι συνταξιούχοι αναφέρουν ότι μετά από τέτοιες επιστολές, θα συνεχίσουν αγωνιστικά να δδικούν:

· Αποκατάσταση των συντάξεων.

· Επαναφορά 13ης – 14ης σύνταξης.

· Άμεση έκδοση των νέων συντάξεων.

· Να μη καταργηθεί το .

· Κατάργηση των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιουχικών νόμων.

· Δωρεάν δημόσια περίθαλψη – πρόληψη.

· Μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση