Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ανάστατοι οι περίοικοι των οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη
Ανάστατοι   οι περίοικοι των οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη

Ανάστατοι οι περίοικοι των οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη

Ανάσττοι είνι οι κάτοικοι των οδών και με τον σχεδιασμό οι δύο δρόμοι να μονοδρομηθούν και να γίνουν οι δίοδοι που θα ενώνουν κυκλοφοριακό τις οδούς Αθηνών και με τον Περιφερειακό.

Αυτό προκύπτει από την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας προχθές Τρίτη. “Το να καταστρέφεις κάτι που υπάρχει και δημιουργήθηκε και με κοινοτικά κονδύλια για να εφαρμόσεις μία κυκλοφοριακή μελέτη που έγινε πριν 15 χρόνια είναι το λιγότερο τραγικό” σχολίασε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου.

Στην εισήγηση περιγράφεται η υφιστάμενη κατάσταση σε και μήκους 2,5 χιλιομέτρων η κάθε μία.
Τονίζεται ότι για να υπάρξει πλήρη σύνδεση και συναρμογή των οδών Καραμπατζάκη και Ζάχου με τον κόμβο της Περιφερειακής οδού απαιτείται η υλοποίηση και κάποιων απλών τεχνικών έργων.

Προτείνεται λοιπόν η διερεύνηση αποκατάστασης της προβλεπόμενης από τη ενική Μελέτη Μεταφορών & Κυκλοφορίας για το Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου – Ν. Ιωνίας (2004) του κυκλοφοριακού ζεύγους Ζάχου – Καραμπατζάκη, με στόχο την αποφόρτιση των υπολοίπων οδικών αξόνων της πόλης και τη δικαιότερη κατανομή φόρτων ανάμεσα στην οδό Ζάχου και την οδό Καραμπατζάκη.
Εφόσον αυτό είναι εφικτό και επιθυμητό, θα απαιτηθούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  • Η οδός Ζάχου να μονοδρομηθεί από την οδό 2ας Νοεμβρίου έως τον κόμβο της Περιφερειακής Οδού, με φορά από νότο προς βορειοανατολικά.
  • Η οδός Καραμπατζάκη να μονοδρομηθεί από τον κόμβο την Περιφερειακής Οδού έως την οδό Ειρήνης, με φορά από βορρά προς νοτιοδυτικά.
  • Η στάθμευση των οχημάτων θα πραγματοποιείται παρά το δεξιό ως προς την κίνηση των οχημάτων κράσπεδο, όπου τα γεωμετρικά στοιχεία το επιτρέπουν.

Η απόφαση της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας είναι γνωμοδοτική και το θέμα θα έλθει προς ψήφιση στο Βόλου. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος της Επιτροπής Κ. Καραγιάννης, το αν θα εφαρμοστεί αποτελεί πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής.

Σχολιάζοντας την προοπτική αυτή η κα. Κοκκινάκη επισήμανε ότι η δημοτική αρχή “αφού έλυσε θέματα Ιάσονος και Δημητριάδος αποφάσισε να διαλύσει και τη Ν. Ιωνία. Θέλουν να εφαρμόσουν μια παλιά μελέτη. Τότε οι κάτοικοι είχαν ξεσηκωθεί και δεν εφαρμόστηκε. Αντίθετα έχουν δημιουργηθεί χώροι με παρτέρια και , πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομος και τον χαίρονται οι πολίτες. Είναι απορίας άξιο το πως σκέφτονται”. Επισήμανε δε ότι αν τελικά αποφασίσουν να εφαρμόσουν τη μελέτη που θα είναι καταστροφή για την περιοχή θα βρουν μπροστά τους τους κατοίκους. “Μου κάνει μεγάλη εντύπωση πως θα εφαρμόσει κάτι τέτοιο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θ. Σταυρίδης ο οποίος έχει και σχέσεις οικογενειακές με την περιοχή και τη γνωρίζει πολύ καλά”, επισήμανε η κα. Κοκκινάκη.

"Αλιεύοντας" την είδηση