Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Ανάσταση και Εσπερινός της Αγάπης στον Βόλο
Ανάσταση και Εσπερινός της Αγάπης στον Βόλο

Ανάσταση και Εσπερινός της Αγάπης στον Βόλο

Με αναστάσιμη χαρά και ευφροσύνη η Εκκλησία της Δημητριάδος εόρτασε και φέτος το Πάσχα, με κυρίαρχο στοιχείο την πάνδημη συμμετοχή του λαού και την παρουσία πλήθους επισκεπτών από διάφορα μέρη της χώρας.

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος χοροστάτησε κατά το Μεσονυκτικό και προεξήρχε της τελετής της Αναστάσεως στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, παρουσία πιστών, που κατέκλυσαν το προαύλιο και την γύρω περιοχή και με έκδηλη χαρά έψαλαν το «Χριστός Ανέστη».

Ακολούθησε η αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, στην οποία συμμετείχε, με τάξη και ευλάβεια, πλήθος λαού.

 Το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ναό, τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης (Β΄ Ανάσταση), προεξάρχοντος του επισκόπου, τον οποίο πλαισίωσε πλήθος κληρικών και λαϊκών.

Κατά την παράδοση, αναγνώστηκε το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως σε διάφορες γλώσσες, συγκεκριμένα, στα ελληνικά, στα γαλλικά, στα λατινικά, στα σερβικά, στα αγγλικά και στα γερμανικά, ενώ εψάλη στην ομηρική διάλεκτο από ομάδα κληρικών.

 Στο τέλος της ακολουθίας ο κ. συνεχάρη τον λαό  για την παρουσία του στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος, απηύθυνε προς όλους αναστάσιμες ευχές και διένειμε πασχαλινά αυγά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παράσυρση άνδρα στο κέντρο του Βόλου #τροχαίο - https://t.co/nbYZYNE24p -

  • Πρόσληψη ενός έκτακτου πλοηγού στο Λιμεναρχείο Βόλου #ΚεντρικόΛιμεναρχείοΒόλου - https://t.co/Dugzr1pAVc -

  • Έργα ύψους 10,3 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό #Αλμυρός - https://t.co/WihD9EW2Yi -

"Αλιεύοντας" την είδηση