Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ανασκόπηση του 2018 από τον Σύλλογο Δρομέων Βόλου
Ανασκόπηση του 2018 από τον Σύλλογο Δρομέων Βόλου

Ανασκόπηση του 2018 από τον Σύλλογο Δρομέων Βόλου

365 μέρες ατελείωτης δράσης, ευ αγωνίζεσθαι και εθελοντισμού στη σημαντικότερη περίοδο της 30χρονης ιστορίας του

Τον 30ο χρόνο από την ίδρυσή του συμπλήρωσε ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου και ο απολογισμός του 2018 αν μη τι άλλο γεμίζει με ικανοποίηση τα εκατοντάδες μέλη του σωματείου που βλέπουν ότι οι κόποι, η προσπάθεια και ο ιδρώτας τους ανταμείβονται με τον καλύτερο τρόπο.

Καθημερινά νέοι συμπολίτες μας έρχονται στο χώρο και γνωρίζουν τις αξίες του αθλητισμού στη πιο ευγενή και υγιή του μορφή, αξίες που ακολουθώντας τες θα τους εξασφαλίσουν ευζωία ευ όρου ζωής. Παράλληλα οι αριθμοί σε κάθε τομέα δράσης εκτοξεύονται σε εντυπωσιακά επίπεδα που κανένας δεν θα φανταζόταν μέχρι μερικά χρόνια πριν.

Έτσι οι δρομείς του ΣΔΒ έτρεξαν και έκαναν γνωστό τον Βόλο και τη Μαγνησία μέσα στο 2018, ούτε λίγο ούτε πολύ σε 164 διοργανώσεις στην Ελλάδα, τη Κύπρο, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Ασία. Η τόσο πλούσια δράση κατατάσσει τον ΣΔ Βόλου ως ένα από τα πιο ενεργά σωματεία στη Μαγνησία και την Ελλάδα για οποιοδήποτε άθλημα.

Ο σύλλογος διοργάνωσε ή υποστήριξε κάθε αγώνα που έγινε στη Μαγνησία. Συνεργάστηκε άψογα με όλους τους φορείς, τον Δήμο Βόλου, τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ, τη , τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, την Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, ΕΟΣ Βόλου, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα, Λιμενικό, Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, όλα τα σωματεία και συλλόγους της περιοχής, τις επιχειρήσεις που ήταν χορηγοί στους αγώνες, τις εφημερίδες, sites, ΜΜΕ που προέβαλαν τις δραστηριότητες του ΣΔ Βόλου και τους ευχαριστεί όλους. Εξίσου συνεργάστηκε με την Ομοσπονδία των συλλόγων δρομέων ΕΟΣΛΜΑ-Υ, τον ΣΜΝ Λάρισας, ΣΔ Τρικάλων, ΣΔ ς, ΑΠΣ Ζευς Πιερίας, και όλα τα σωματεία της Ελλάδας, όπως και με τις Οργανωτικές Επιτροπές των Μαραθωνίων Αθήνας, ς και όλων των διοργανώσεων, την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου.

Στη πιο λυπηρή στιγμή του έτους για την Ελλάδα με τη φονική πυρκαγιά του Ιουλίου στην Αττική, οι σύλλογοι δρομέων όλης της Ελλάδας τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων κατά τη συμμετοχή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, και υλικά με την απόφαση να προσφερθεί το σύνολο των εισπράξεων από τη συμμετοχή τους στον αγώνα για την ανάπλαση της περιοχής. Στη γιορτή της φιλανθρωπίας, τον αγώνα «Τρέχω για τη Φλόγα» στις 7 Οκτωβρίου, οι χιλιάδες συμμετέχοντες κατέκλυσαν τη παραλία του Βόλου και με το συμβολικό ποσό συμμετοχής 3 ευρώ όπως και με την αγορά αναμνηστικών από το της Φλόγας προσέφεραν σημαντική βοήθεια στο ίδρυμα. Το 3ο Volos Santa Run στις 29 Δεκεμβρίου θα συγκεντρώσει χρήματα για τα ιδρύματα καθώς οι συμμετέχοντες θα αφήσουν στον ειδικό κουμπαρά ό,τι επιθυμούν.

Στις κυριότερες στιγμές του 2018 για τον ΣΔ Βόλου συγκαταλέγονται η συμμετοχή με 144 αθλητές στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας στις 11 Νοεμβρίου, η διοργάνωση του 4ου Ημιμαραθωνίου Βόλου και του παράλληλου 25ου Δρόμου Υγείας και του παιδικού αγώνα στις 21 Απριλίου που έχοντας χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα ενίσχυσε στο μέγιστο τον αθλητικό τουρισμό της περιοχής μας.

Στη Μαγνησία ο σύλλογος διοργάνωσε ή συνδιοργάνωσε επίσης τον 4ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Δάσους Κουρί Αλμυρού (12 Μαΐου), το 1ο Historic Runs με το Μουσείο Τσαλαπάτα (21 Οκτωβρίου). Συμμετείχε και υποστήριξε το μίτινγκ στίβου Ρήγεια στο Βελεστίνο (2 Ιουνίου), τον 18ο Ρήγειο Δρόμο στο Βελεστίνο (14 Οκτωβρίου) και βέβαια τον φιλανθρωπικό αγώνα για τη Φλόγα στις 7 Οκτωβρίου. Υλοποιεί το φιλανθρωπικό 3ο Volos Santa Run που θα γίνει στις 29 Δεκεμβρίου. Υποστήριξε και συμμετείχε επίσης στους: 4ος Αγώνας Δρόμου Καλών Νερών (9/9), Skiathos Trail Run (21/10), 2ος Ημιμαραθώνιος Αλμυρού «AlmyrosCity–ZereliaLakes» (7/10), 17ος Δρόμος Μνήμης και Θυσίας Αγριά-Δράκεια (16/12), Ultra Trail Pelion και CentaurHunterSecrets -Portaria running tour (1 και 2 Δεκ), Alonissos Challenge (27/5), 5ο Kanapitsa Run Σκιάθου (14/8), Ολιστικό Φεστιβάλ στη παραλία Βόλου (8/9).

Ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου ξεπέρασε τα σύνορα της Ευρώπης για ακόμη μία χρονιά. Έτσι έφτασε στις ΗΠΑ με την Ευαγγελία Παπαχρήστου (Μαραθώνιος Σικάγο 7/10), στη Ταϊλάνδη με τον Αλέξη Παπαλεξίου με 3 αγώνες τον Δεκέμβριο όπου μάλιστα ήταν νικητής στη γενική κατάταξη και στους τρεις. Ο ίδιος έτρεξε επίσης στη Κωνσταντινούπολη (10χλμ 8/4), όπως και η Ελένη Πρατσή στη Πόλη (10χλμ 11/11). Η ίδια έτρεξε επίσης σε πολλούς αγώνες στη Κύπρο, ενώ στη Μεγαλόνησο έτρεξαν και οι Ηλίας & Γιώργος Πατσαρούχας (Ημιμαραθώνιος Πάφου 4/3) και Γιάννης Κλόκας (5χλμ Λάρνακα 18/11). Στην Ευρώπη έτρεξαν ακόμη: Βάσω Τασιώνη Μαραθώνιος Σεβίλης 25/2 και Μαραθώνιος Λισαβώνας 14/10, Λίνος Βίγκλας Belfast City Marathon 7/5, Δημήτρης Φραγκάκης και Γιάννης Κυριαζής Μαραθώνιος Κοπεγχάγης 13/5, Μαρία Διαμαντοπούλου και Ευαγγελία Παπαχρήστου Ημιμαραθώνιος Ελσίνκι 19/5, Άρτεμις Φιλίππου αντίστοιχος αγώνας στο Ελσίνκι 9/6, Αντώνης Γάκης Ημιμαραθώνιος Οντένσε 30/9. Η Χριστίνα Κατζουράκη εκπροσώπησε την Εθνική μας ομάδα στίβου Νεανίδων στο Οντέρζο (Ιταλία 1/5).

Εντός Ελλάδας, οι πλέον πολυπληθείς αποστολές του ΣΔ Βόλου που έφτασαν από 10 ως και 144 συμμετοχές και χωρίς να υπολογίζονται οι αγώνες στη Μαγνησία, ήταν οι εξής:

144 συμμετοχές στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας 11 Νοεμβρίου
47 στον 11ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο Καλαμπάκα-Τρίκαλα 11/3
40 στο Run Greece Λάρισας 24/3
35 στον 9ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Δίον 4/3 (και την ίδια μέρα 9 συμμετοχές στον Κραυξίδειο Δρόμο Κραννώνα Λάρισας)
32 στον 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο ς 13/10
31 στον Ιπποκράτειο Δρόμο Λάρισας 6/5
30 στον 16ο Ημιμαραθώνιο Τύρναβος – Λάρισα 9/12
27 στον 3ο Πλαστήριο Δρόμο.ς 20/5
23 στον 12ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων 22-23/9
23 στον 15ος Ημιμαραθώνιος Ράξας Τρικάλων 2/12
18 στον 13ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης Μέγας Αλέξανδρος 1/4
17 στον 6ο Αχίλλειο Άθλο Φαρσάλων 30/9
14 στο Lamia Night & Run14/4
13 στο Plastira's Lake Trail Race 29/4
13 στον 8ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος Ξηρολιβάδου Βέροιας 15/7
13 στον 2ο Ορεινό Αγώνα Νεράιδας Δολόπων Καρδίτσας 4/8
12 στον 1ο Αγώνα Ορεινού Δρόμου και Βουνού Βερδικούσιας 3/6
10 στον 3ο Ημιμαραθώνιος Σπερχειάδας 25/2
10 στον 7ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας 18/3
10 στο Karpenissi Energy Run 29/7.

Αναλυτικότερα, αυτές ήταν οι περιοχές της Ελλάδας πλην της Μαγνησίας στις οποίες έτρεξαν στο 2018 σε αγώνες οι δρομείς του ΣΔΒ: Αθαμάνιο Τζουμέρκων, Αθήνα, Αίγινα, Άκτιο-Βόνιτσα, Αλεποχώρι Αττικής, Άλσος Βεΐκου, Αντίκυρα, Αρκαλοχώρι Ηρακλείου, Αρχαία Πύδνα, Ασβεστόπετρα Κοζάνης, Άσκιο Όρος, Αυγερινός Κοζάνης, Βαρυμπόμπη, Βεγορίτιδα, Βεργίνα, Βερδικούσια, Βέρμιο, Βέροια, Βουλιαγμένη, Γεντίκι Λάρισας, Γεράνεια Κορινθίας, Δίον, Διόνυσος Αττικής, Δολίχη Ελασόνας, Δράμα, Έδεσσα, , Εμπόριο Εορδαίας, Ενιπέας, Ζαγόρι, Ηγουμενίτσα, Θεοδώριανα Άρτας, Θερμοπύλες, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλάβρυτα, Όρος Καλλίδρομο, Καλλιθέα, Καρδίτσα, Καρπενήσι, Καρυδίτσα Κοζάνης, Καστοριά, Καστράκι Γρεβενών, Καταφύγι Αγράφων, Κατερίνη, Κερασιά Κοζάνης, Κηφισιά, Κίσσαβος, Κοζάνη, Κόζιακας, Κοκκινόπηλος Ολύμπου, Κραννώνας Λάρισας, Κρίκελλο, Κρύα Βρύση ς, Κύργια Δράμας, Λαιμός Βουλιαγμένης, Λαμία, Λάρισα, Λευκοπηγή Κοζάνης, Λιβαδειά, Μακρυχώρι Ημαθίας, Μαραθώνας, Μαυροβούνι Σκύδρας, Μαύρο Δάσος Αλμωπίας, Μαυρο Καρδίτας, Μέγαρα, Μεθώνη, Μεσημέρι Έδεσσας, Μεσσήνη, Μετέωρα, Μέτσοβο, Μοσχοχώρι Κατερίνης, Νάουσα, Ναύπακτος, Νεράιδα Δολόπων Καρδίτσας, Νυμφαία Κομοτηνής, Ξηρολίβαδο Βέροιας, Ολυμπία, Όλυμπος, Όρλιακας Γρεβενών, Παλαμάς, Παναχαϊκό Όρος, Παρανέστι Δράμας, Πάρνηθα, Πάτρα, Πεπονιά Κοζάνης, Πετρούσα, Λίμνη Πλαστήρα, Φράγμα Λίμνης Πλαστήρα, Πόζαρ, Πούρλια Ολύμπου, Πρωτοχώρι Κοζάνης, Πτολεμαΐδα, Πυλαία, Ράξα Τρικάλων, Ροδόπη, Ροδοχώρι Νάουσας, Σαραντάπορο, Σέλι, Σκύρος, Σουμελά, Σπερχειάδα, στάδιο Αλεξανδρούπολης, στάδιο Αλκαζάρ, Καυτατζόγλειο Στάδιο, Ολυμπιακό Στάδιο, στάδιο Πανελληνίου, Τήνος, Τρίκαλα, Τύρναβος-Λάρισας, Φάρσαλα, Φλάμπουρο Φλώρινας, Χανιά, Ψάθα Μεγάρων.

Στις σημαντικότερες επιτυχίες της χρονιάς από τους δρομείς του ΣΔΒ συγκαταλέγονται η νίκη της Μάρθας Ξηροφώτου στον 32ο Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου, τον ιστορικότερο και αρχαιότερο ορεινό αγώνα της χώρας μας, η νίκη του Ζήση Τσουρέλη στον 8ο Πανελλήνιο αγώνα 50 χιλιομέτρων στη Ψάθα Μεγάρων, η ένταξη του Αχιλλέα Γιαννούλα στη λίστα των καλύτερων Ελλήνων μαραθωνοδρόμων του έτους με τις επιδόσεις του 2.53.12 στην Αθήνα και 2.58.09 στη Μεσσήνη, οι 3 νίκες του Αλέξη Παπαλεξίου σε ισάριθμους αγώνες στη Ταϊλάνδη. Η Χριστίνα Κατζουράκη αγωνίστηκε τον Μάιο με την Εθνική Ομάδα στίβου Νεανίδων Κ20 στο πόλη Οντέρζο της Ιταλίας. 20 δρομείς του συλλόγου, ένας ακόμη αριθμός ρεκόρ, αναδείχθηκαν νικητές στη γενική κατάταξη σε αγώνες. Αυτοί ήταν οι Νίκος Σκούταρης, Αλέξης Παπαλεξίου, Ζήσης Τσουρέλης, Δημήτρης Φράγκος, Χριστίνα Κατζουράκη, Βίκυ Ελευθερίου, Αχιλλέας Καλαμάκης, Σταύρος Τσάτσης, Μάρθα Ξηροφώτου, Αμβρόσιος Δημητριάδης, Γιώργος Καλαντζής, Ελένη Πρατσή, Κατερίνα Καραντζιά, Τόλης Κουτσουμπές, Γιάννος Ακρίβος, Χριστίνα Χατζηγιαννίδου, Ρίτσα Ρούστα, Γιάννης Κλόκας, Αλεξία Τζήμου, Κώστας Παλάντζας. Πάρα πολλοί δρομείς τερμάτισαν επίσης πρώτοι ή στη τριάδα της κατηγορίας τους σε πολλούς αγώνες.

Τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Βόλου επαινέθηκαν για το φερ πλέυ που επέδειξαν, όπως ο Αλέξης Παπαλεξίου στο Lamia Night & Run όπου φώναξε τον μπροστινό αθλητή του που έχασε το δρόμο αρνούμενος να πάρει τη θέση του, και οι Χριστίνα Χατζηγιαννίδου – Κατερίνα Καραντζιά που έκαναν αλλαγή θέσεων στην απονομή του Αχίλλειου Δρόμου Φαρσάλων παίρνοντας τις θέσεις που θα είχαν κανονικά αν δεν χάνονταν εξαιτίας λάθους υπόδειξης. Εθελοντές ήταν οι δρομείς του ΣΔΒ σε κάθε δράση που έγινε στη Μαγνησία, ενώ μάλιστα η Αλεξία Τζήμου ταξίδεψε και προσέφερε τις υπηρεσίες της και στο Άσκιο Όρος Κοζάνης σε υψόμετρο 2.111 μέτρων.

Ο σύλλογος συμμετείχε επίσης στην 16η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία για την αιμοδοσία που έγινε στις 24 Σεπτεμβρίου. Στις 28 Σεπτεμβρίου μέλη του ΣΔΒ επισκέφθηκαν το 27ο Δημοτικό Σχολείο Αλυκών στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού. Στις 4 Ιουλίου έγινε συμβολική πεζοπορία και στις Μηλιές στο μέρος όπου χάθηκε πέρυσι ο Δημήτρης Κοντογιάννης, ενώ μερικές μέρες πριν είχε γίνει και το ετήσιο μνημόσυνο. Στο κοινωνικό επίπεδο, ο ΣΔΒ πραγματοποίησε στις 14 Ιανουαρίου τη κοπή πίτας του συλλόγου όπου βράβευσε 15 αθλητές για τη προσφορά τους στον αθλητισμό. Ανά τακτά διαστήματα διοργάνωσε εξόδους σε καταστήματα για σύσφιξη των σχέσεων των μελών. Ο ΣΔΒ ανέλαβε πρωτοβουλία και για το θέμα των αδέσποτων καταθέτοντας επίσημα τις θέσεις του στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου μετά την επίθεση αγέλης σε δρομείς του και σε διερχόμενους.

Τον Σεπτέμβριο έγιναν οι εκλογές και η ανάδειξη του νέου ΔΣ του συλλόγου, το οποίο έχοντας στη νέα του σύνθεση παλιά και νέα μέλη προγραμμάτισε σημαντικές νέες δράσεις για το 2019. Οι συνεδριάσεις από τη πρώτη μέρα της εκλογής του ΔΣ είναι πάντα ανοιχτές και μπορεί να παρευρίσκεται κάθε μέλος του συλλόγου, έτσι ακούγονται οι απόψεις όλων, και οι αποφάσεις είτε για το πιο απλό ζήτημα είτε για το πιο σημαντικό είναι αποτέλεσμα συλλογικής διαδικασίας, της πλέον διαφανούς. Η σημαντικότερη απόφαση που έλαβε η Γενική Συνέλευση ήταν η μετονομασία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου στο τωρινό του όνομα Σύλλογος Δρομέων Βόλου και η δημιουργία 4 νέων αγώνων από το 2019: 1ος Γύρος Λίμνης Κάρλας, ο 1ος Αγώνας Mountain Running του συλλόγου, ο 1ος Νυχτερινός Αγώνας Βόλου, ο 1ος Δρόμος Φιλίας υπεραπόστασης Βόλος-Λάρισα σε συνεργασία με τον ΣΜΝ Λάρισας.

Το 2018 ήταν η σημαντικότερη χρονιά της σύγχρονης ιστορίας του Συλλόγου Δρομέων Βόλου, και τον Ιανουάριο του 2019 θα γιορταστούν τα 30 χρόνια του ΣΔΒ, του 3ου κατά σειρά αρχαιότερου συλλόγου δρομέων της Ελλάδας και παλαιότερου επαρχιακού. Και στο 2019 πάρα πολλά νέα μέλη, μικροί και μεγάλοι, θα έρθουν στον ΣΔ Βόλου και θα τρέξουν τους πρώτους τους αγώνες, ή απλά θα γνωρίσουν την ομορφιά και την ευεξία του αθλητισμού αλλάζοντας τρόπο ζωής, καθώς δεν είναι πρωταρχικό ζητούμενο η συμμετοχή σε επίσημες εκδηλώσεις. Τα ρεκόρ δεν επιδιώκονται, δεν είναι αυτοσκοπός, είναι όμως βέβαιο ότι με σωστή δουλειά νέοι πολίτες θα έρχονται διαρκώς στο χώρο και θα γεύονται τη μαγεία που μόνο η άθληση μπορεί να προσφέρει.

Ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου και η διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Βόλου εύχονται σε όλο τον κόσμο κάθε προσδοκία να εκπληρωθεί στο 2019 !Καλά και χαρούμενα χιλιόμετρα!

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση