Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » «Ανάσα» έξι μηνών προς την κυβέρνηση βλέπει ο Κ. Καραμανλής
«Ανάσα» έξι μηνών προς την κυβέρνηση βλέπει ο Κ. Καραμανλής

«Ανάσα» έξι μηνών προς την κυβέρνηση βλέπει ο Κ. Καραμανλής

Αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση και οι πιστωτές θα καταλήξουν σε συμφωνία διότι κάθε άλλη εξέλιξη είναι πολύ επικίνδυνη για τη χώρα,εμφανίζεται τις τελευταίες ώρες ο πρώην πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής,ο οποίος παρακολουθεί στενά και ενημερώνεται,από το εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό,για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο των διαπραγματεύσεων.

Οσοι τον επισκέπτονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα μεταδίδουν μια αίσθηση αισιοδοξίας εκ μέρους του για την έκβαση της κρίσιμης έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας, η οποία στηρίζεται σε λογικά πολιτικά συμπεράσματα αλλά και πληροφορίες που του μεταφέρονται.

«Οι ηγέτες της Ευρώπης δεν συναντώνται για να ηττηθούν.Αν δεν υπήρχε το έδαφος για συμφωνία,δε θα γινόταν έκτακτη Κορυφής.Αυτή πραγματοποιείται τρία μόλις εικοσιτετράωρα πριν από τη προγραμματισμένη για τη Πέμπτη για δύο λόγους»,λένε στελέχη που συνομιλούν με το πρώην πρωθυπουργό:

α) Για να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια να επικυρώσουν τη συμφωνία εντός του μηνός,αλλά και

β) Για να μη μονοπωλήσει εκ νέου η υπόθεση της Ελλάδος τη τακτική Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Καραμανλής και τα στελέχη που βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή μαζί του εκτιμούν ως πιθανότερο το σενάριο οι εταίροι να δώσουν μια «ανάσα» περίπου έξι μηνών στη κυβέρνηση, η οποία ταυτόχρονα θα λειτουργήσει ως «τεστ» για τη δυνατότητά της να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της χώρας,προσφέροντας,εκτός από τις αναγκαίες ενέσεις ρευστότητας και ένα πλαίσιο για τη ρύθμιση του χρέους,το οποίο θα επιτρέπει στον πρωθυπουργό κ. Αλ. να κερδίσει στη συνέχεια και την εσωκομματική κοινοβουλευτική μάχη.

Σχεδόν στο σύνολό τους,τα καραμανλικά στελέχη μνημονεύουν τη πρόσφατη διαρροή της Συγγρού,με την οποία επιχειρήθηκε να υπογραμμιστεί ότι το διαφαινόμενο πλαίσιο ρύθμισης του χρέους είχε μπει επί των κυβερνητικών ημερών της Νέας Δημοκρατίας ως πρόσθετο σημάδι ότι «έρχεται συμφωνία».

Τα ίδια στελέχη κρατούν αποστάσεις από τις εκτιμήσεις άλλων «γαλάζιων» συναδέλφων τους ότι,ακόμη κι αν έρθει συμφωνία, «θα σκαλώσει» στις εσωτερικές αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ.Κατά τη δική τους άποψη,τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση,ο πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας θα κατορθώσει να υπερβεί τους εσωκομματικούς σκοπέλους.

Οσο για τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει το κόμμα τους έναντι της διαφαινόμενης συμφωνίας,η θέση τους είναι ξεκάθαρη. Θεωρούν μονόδρομο να τη στηρίξει.Το ίδιο πιστεύει και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής.Κατά τις ίδιες πηγές,ο κ. Καραμανλής θεωρεί ότι η παραπάνω στάση είναι δυνατό να μεταβληθεί μόνον αν η συμφωνία περιλαμβάνει «εξωφρενικά παράλογες απαιτήσεις».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση