Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / Ανάρπαστα τα ραντεβού από 30αρηδες και 40αρηδες
Ανάρπαστα τα ραντεβού από 30αρηδες και 40αρηδες

Ανάρπαστα τα ραντεβού από 30αρηδες και 40αρηδες

Λόγω της κατακόρυφα αυξημένης ζήτησης σε ραντεβού από την ηλικιακή ομάδα 30-39 και 40-44, που άνοιξε απόψε, θα υπάρξει άμεσα απόψε αύξηση εμβολιαστικών γραμμών στα υφιστάμενα εμβολιαστικά κέντρα, ώστε να καλυφθούν όλα τα αιτήματα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι εμβολιαστικές γραμμές από έξι θα γίνουν οκτώ.

Ανάλογος σχεδιασμός γίνεται και για νέα εμβολιαστικά κέντρα. Από τις αρχές Μαΐου θα υπάρχουν αθροιστικά 1.500 εμβολιαστικά κέντρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 20.00 άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού για το κατά της Covid-19 για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών.

Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην έλαβαν το σχετικό ώστε να μπουν στον κόμβο του emvolio.gov.gr και να κανονίσουν το ραντεβού τους.

Για τους πολίτες 40-44 ετών που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην η πλατφόρμα ανοίγει την Πέμπτη (29/4) στις 8:00 πμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα ραντεβού.

Όσοι πολίτες έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση έλαβαν το εξής :

anarpasta-ta-rantevoy-apo-30arides-kai-40arides-nees-emvoliastikes-grammes-kai-kentra0

Οι ενδιαφερόμενοι μπαίνουν σε αυτή την και βάζουν τα στοιχεία τους.

anarpasta-ta-rantevoy-apo-30arides-kai-40arides-nees-emvoliastikes-grammes-kai-kentra2

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για άμεσο εμβολιασμό με το σκεύασμα της  έδειξε η ηλικιακή ομάδα 30-39, με πάνω από 100.000 άτομα να έχουν κλείσει ήδη το ραντεβού τους έως το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης.

Ο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους έκανε λόγο το πρωί της Μ. Τετάρτης για οριστικοποίηση ήδη τουλάχιστον 103.000 ραντεβού των πολιτών 30-39 ετών. Όπως είπε, πρόκειται για σημαντικό αριθμό που πρόκειται να ανέβει περαιτέρω.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς, είπε: «Οι νέοι μας ανταποκρίθηκαν, κλείνοντας 200.000 ραντεβού μέσα στην πρώτη ημέρα από το άνοιγμα της πλατφόρμας. Είναι σημαντικό ότι η διαχρονικά πιο μορφωμένη γενιά της χώρας μας δείχνει εμπιστοσύνη στην επιστημονική γνώση και στέλνει ένα μήνυμα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο».

Η υποχρέωση όσων θέλουν να εμβολιαστούν στις ηλικίες αυτές να λάβουν το της κάθε άλλο παρά φαίνεται να εμποδίζει την κατηγορία αυτή να επιβεβαιώσει την ημερομηνία εμβολιασμού.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στην ασφαλτόστρωση του δρόμου #Λεφόκαστρο-#Κάλαμος προχωρά η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου - https://t.co/Zgq7IMq72A… -

  • Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Ξυνόβρυσης #ΤΚΞυνόβρυσης - https://t.co/SCP4MNIFLT -

  • Ποσό 106 εκ. ευρώ από τους #ΚΑΠ στους Δήμους της Μαγνησίας #ΚΑΠ - https://t.co/Z0nlDVcftk -

"Αλιεύοντας" την είδηση