Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ανάρπαστα τα δωρεάν λαχανικά και ψάρια που μοίρασαν παραγωγοί
Ανάρπαστα τα δωρεάν λαχανικά και ψάρια που μοίρασαν παραγωγοί

Ανάρπαστα τα δωρεάν λαχανικά και ψάρια που μοίρασαν παραγωγοί

Ανάρπαστα έγιναν σήμερα το πρωί τα λαχανικά και τα ψάρια, που μοίρασαν στους Βολιώτες, οι της Λαϊκής Αγοράς, μπροστά στο Τελωνείο, στο πλαίσιο της πανελλήνιας αγροτικής κινητοποίησης.

Όπως ανέφεραν οι , σήμερα Τετάρτη 18 Νοεμβρίου οι λαϊκές αγορές κλείνουν σε όλη την , έτσι και στο Νομό Μαγνησίας, διαμαρτυρόμενοι για τα αντιλαϊκά και αντιαγροτικά μέτρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση με το 3ο Μνημόνιο, βάζοντας ταφόπλακα στους αγρότες και στους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών και γενικά σε όλους τους .

Νωρίτερα οι παραγωγοί με 60 οχήματα , σε μορφή μηχανοκίνητης πορείας, μετέβησαν στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας –Β. Σποράδων και επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον περιφερειακό σύμβουλο Βασ. Χατζόπουλο και στη συνέχεια πήγαν στο χώρο διανομής όπου δεκάδες πολίτες ανέμεναν να εφοδιαστούν δωρεάν προϊόντα (4.5 τόνοι λαχανικά και 750 κιλά ψάρια), τα οποία εξαντλήθηκαν εν ριπή οφθαλμού.

Το ψήφισμα

Στο ψήφισμα οι παραγωγοί λαϊκών αγορών τονίζουν: « Πρέπει όλοι οι παραγωγοί και οι πωλητές, προασπιζόμενοι τις κοινές μας θέσεις στο νέο νόμο και το μέλλον μας για τις Λαϊκές Αγορές, να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο φορολογικό, στο ασφαλιστικό και στην .

Αν εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα ο αγροτικός κόσμος τελειώνει, πλέον θα υπάρχουν οι τσιφλικάδες και οι κολίγοι κι αυτό που δεν κατάφεραν τα πολυκαταστήματα όλα αυτά τα χρόνια, πολεμώντας τις Λαϊκές Αγορές , θα τα καταφέρει η σημερινή κυβέρνηση. Γι’ αυτό πρέπει να αντισταθούμε , πρέπει να παλέψουμε για την επιβίωσή μας και δεν έχουμε σκοπό να παραχωρήσουμε τα χωράφια μας, τα σπίτια μας, τις περιουσίες μας σε κανέναν. Ο αγώνας για την επιβίωσή μας τώρα αρχίζει.

Οι παραγωγοί, μικροπωλητές λαϊκών αγορών ζητούν:

-Ενιαίο νομικό πλαίσιο για τις λαϊκές

-Να παραμείνουν ως έχουν οι εισφορές ΟΓΑ

-Μείωση κόστους παραγωγής ( με την αύξηση του που επέβαλε η κυβέρνηση από 1-7-15 από 13% σε 23% στα , λιπάσματα και στα λοιπά εφόδια είχε ως συνέπεια οι εταιρείες να αυξήσουν τις τελικές τιμές τους κατά 25%)

-Στα έξοδα να υπολογίζεται η οικογενειακή εργασία στο χωράφι

-Πάταξη της γραφειοκρατίας στην έκδοση και θεώρηση των αδειών

-Να μην αυξηθεί ο φορολογικός συντελεστής από 13% σε 26% για τους παραγωγούς και να μειωθεί για τους μικροπωλητές στο 13% από το 29% που είναι σήμερα.

-Να μην αυξηθεί η στο 100%

-Αφορολόγητο τουλάχιστον 12.00 και για παραγωγούς και για μικροπωλητές

-Να χρεώνονται οι εισφορές στον ΟΑΕΕ μόνο για τη σύνταξη , γιατί ούτως ή άλλως δεν είχαμε

-Στη θεώρηση των αδειών των παραγωγών να μην είναι προαπαιτούμενο η ασφαλιστική και η φορολογική ενημερότητα.»

Το ψήφισμα των παραγωγών –μικροπωλητών των λαϊκών αγορών καταλήγει ως εξής: «Ευελπιστούμε ότι θέλουν να υπάρχουν αγρότες που να συνεχίσουν να παράγουν φρέσκα, υγιεινά και φθηνά οπωροκηπευτικά και να δώσετε κίνητρα να αυξήσουν τις παραγωγές τους, να είμαστε αυτάρκεις και να σταματήσουν οι εισαγωγές, έτσι ώστε οι να μην τρώνε οπωροκηπευτικά από γειτονικές χώρες (Τουρκία, Σκόπια), αμφιβόλου ποιότητας και επιβαρυμένα με που στην είναι απαγορευμένα”.

λαικη5λαικη4

λαικη3λαική1

laikilaiki1

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 35χρονης και βρέφους από τις Β. Σποράδες στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/ZLwth33Q3M -

  • Πτυχιακές και Διπλωματικές εξετάσεις στην Σχολή Βυζ. Μουσικής της Μητροπόλεως Δημητριάδος - https://t.co/GGuqGUaGqK… -

  • Εγκαινιάστηκε το Πολιτιστικό Κέντρο Καλών Νερών #ΠολιτιστικόΚέντροΚαλώνΝερών - https://t.co/QFzt00Tzjb -

"Αλιεύοντας" την είδηση