Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ανάληψη ευθύνης από τους αναρχικούς για παρέμβαση στο Α.Τ. Βόλου
Ανάληψη ευθύνης από τους αναρχικούς για παρέμβαση στο Α.Τ. Βόλου

Ανάληψη ευθύνης από τους αναρχικούς για παρέμβαση στο Α.Τ. Βόλου

Στην του αντιεξουσιαστικού χώρου δημοσιεύτηκε κείμενο ανάληψης ευθύνης για παρέμβαση στο Α.Τ. Βόλου.
Όπως αναφέρεται στο κείμενο που έχει δημοσιευτεί:
Τα ξημερώματα Δευτέρας 14/03/2017 εκκενώθηκαν ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Villa Ζωγράφου και η στέγη μεταναστ.ρι.ών Αλκιβιάδου 4. ιώθοντας ως αναρχικοί.ές όλες τις αναρχικές/αντιεξουσιαστικές καταλήψεις α μας, α όλων, μαζευτήκαμε, συζητήσαμε, προετοιμαστήκαμε κατάλληλα και πράξαμε γρήγορα. Είτε είμαστε στις γειτονιές του Βόλου, είτε στις γειτονιές όλου του κόσμου είναι εύκολο, γρήγορο και αποτελεσματικό. Επιστρέφει λίγο από την των μπάτσων σε όλους.ες μας. Έτσι, το βράδυ της Τετάρτης 15/03/2017 πραγματοποιήσαμε αιφνιδιαστική παρέμβαση έξω από το αστυνομικό τμήμα Βόλου, ως μια ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης στις 2 εκκενωμένες καταλήψεις.
Οι καταλήψεις είναι χώροι ελευθερίας, ζύμωσης, αλληλεπίδρασης και αγώνα ενάντια σε κάθε έκφανση της κυριαρχίας. Αποτελούν κοινωνικούς χώρους που ενσωματώνουν στην δράση και στα προτάγματά τους το τρίπτυχο της ς, της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης. Ξεπήδησαν από τότε που έπαιρνε σάρκα και οστά το αντιιεραρχικό/ανατρεπτικό κίνημα στον ελλαδικό χώρο και αλληλεπιδρούν με τους ευρύτερους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, από τους αγώνες αλληλεγγύης στους μετανάστες, από το κίνημα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, από τα φοιτητικά του 2006-20007, σε σταθμό της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008, στους αγώνες ενάντια στην κρίση και την φτωχοποίηση της ς, στον μαχητικό αντιφασιμό κ.ά. Εκεί βρίσκουν στέγη πολλές μειοψηφικές κοινωνικές ομάδες (gay, trans, μετανάστ.ρι.ες, αντιφασίστες οπαδοί, αντιεμπορευματικά στοιχεία κ.ά.) ενώ αυτές με την ύπαρξή και την δράση τους χρωματίζουν τις γκρίζες πόλεις του σήμερα και αποχρωματίζουν τα χρώματα της κυριαρχίας. Οι καταλήψεις ακόμα ευθύνονται για το μπόλιασμα και την κάλυψη των αναγκών και των επιθυμιών των από τα κάτω, πράγμα που φέρνει πολλές ζημιές στο εξουσιαστικό σύστημα γιατί είναι αυτές που έμπρακτα διαδίδουν ότι το δυνατότερο όπλο των καταπιεσμένων είναι η αλληλεγγύη.
Στον Βόλο από τον Δεκέμβρη του 2016 το έχει ανοίξει τα χαρτιά του ξεκινώντας τα σχέδιά για εκκένωση της Κατάληψης Τερμίτα και το κατειλημμένο στέκι Liberta. Παράλληλα υπάρχει μια ιδιότυπη πίεση στην Κατάληψη Ματσάγγου καθώς το μισό κτήριο ( από την στοά και πάνω) έχει ανακατασκευαστεί για την ικανοποίηση αναγκών του Τμήματος Οικονομικών ενώ το άλλο μισό τελεί υπό εδώ και 14 χρόνια.
Κάθε επίθεση προς τις καταλήψεις, είτε είναι από το ίδιο το κράτος είτε από τα τσιράκια του(φασίστες/εργολάβους) αποτελεί χτύπημα προς όλο το ανταγωνιστικό κίνημα που αντιτίθεται σε κράτος και κεφάλαιο. Αυτή μας η κίνηση είναι μια υπενθύμιση σε όσους.ες έχουν βρεθεί σε αυτούς τους χώρους και έχουμε χορέψει ο ένας δίπλα στην άλλη στους ρυθμούς της άγριας χαράς και μάθαμε να οπλίζουμε τις επιθυμίες μας, πως δεν ασχολούμαστε (μόνο) με το Surviror της προηγούμενης νύχτας, αλλά είμαστε διατεθιμέν.ες.οι με κάθε μέσο να τους κάνουμε να καταλάβουνε ότι οι ιδέες μας και οι ανάγκες μας δεν εκκενώνονται!
Καλούμε όλες.ους, απανταχού καταληψίες και αλληλέγγυους.ες, να στήσουμε αναχώματα με λύσσα και φαντασία απέναντι και σε αυτές και σε όποιες μελλοντικές κατασταλτικές μεθοδεύσεις, και να συντονίσουμε τα βήματά μας με τους ρυθμούς της καταιγίδας!
Ζωή όχι επιβίωση
Αλληλεγγύη στην Villa Ζωγράφου και στην Αλκιβιάδου 4
Υπερασπιζόμαστε τους χώρους μας με κάθε μέσο
10, 100, 100άδες καταλήψεις
ενάντια σε ένα κόσμο οργανωμένης σήψης
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση