Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ανακοινώνεται αύριο η απόφαση για τη προσωρινή διαταγή ασφαλιστικών μέτρων για το RDF
Ανακοινώνεται αύριο η απόφαση για τη προσωρινή διαταγή ασφαλιστικών μέτρων για το RDF

Ανακοινώνεται αύριο η απόφαση για τη προσωρινή διαταγή ασφαλιστικών μέτρων για το RDF

Εκδίδετι ύριο η απόφαση του υ Βόλου στο αίτημα που κατέθεσε η Βόλου κατά της Καύσης Σκουπιδιών, για την έκδοση προσωρινής διαταγής ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να σταματήσει η εκφόρτωση κάθε φορτίου RDF, μέχρις ότου συζητηθούν τα .

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της προέδρου Πρωτοδικών, παρουσία δύο δικηγόρων της ΑΕΤ και δύο δικηγόρων από την Επιτροπή, αλλά και δημοτών.

Διήρκησε περίπου 4,5 ώρες, από τις 14.20 το μεσημέρι έως τις 7 περίπου το απόγευμα, ενώ στα Δικαστήρια βρίσκονταν αρχικά περισσότερα από 40 άτομα, ενώ οι περισσότεροι έφυγαν, όσο περνούσε η ώρα.

Οι δύο πλευρές παρέθεσαν τα επιχειρήματά τους, με τους δικηγόρους της τσιμεντοβιομηχανίας να υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ότι η εκφόρτωση του φορτηγού – πλοίου που κατέπλευσε στο λιμάνι της ΑΕΤ τα ξημερώματα της Τρίτης, έχει ολοκληρωθεί και το καράβι πρόκειται να αποπλεύσει σήμερα.

Οι συνήγοροι της επιτροπής πολιτών, επικαλέστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την κείμενη νομοθεσία και τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τους όρους εκφόρτωσης και μεταφοράς των επεξεργασμένων σκουπιδιών.

Τελικά εάν θα γίνει δεκτό ή όχι το αίτημα, το Δικαστήριο αναμένεται να το ανακοινώσει αύριο.

Αναζητούνται δύο στελέχη της στο πλαίσιο του Αυτοφώρου 

Την Αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος δύο στελεχών της ΑΓΕΤ, κίνησε το μετά από την μήνυση που υπέβαλαν χθες τα μέλη της Επιτροπής Πολιτών για της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τη διαδικασία εκφόρτωσης επεξεργασμένων σκουπιδιών από πλοίο που έχει αγκυροβολήσει στο λιμάνι της τσιμεντοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με τον μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Στέλιο Λημνιό, στο πλαίσιο του αυτοφώρου αναζητούνταν για να συλληφθούν ο διευθυντής του εργοστασίου Βόλου και ο υπεύθυνος εκφόρτωσης.

Έγκυρες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι τα δύο στελέχη της τσιμεντοβιομηχανίας δεν εντοπίστηκαν μέχρι αυτή την ώρα, ενώ σημειώνεται ότι η αυτόφωρη διαδικασία εκπνέει τα μεσάνυχτα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση