Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ανακοινώνεται αύριο η απόφαση για τη προσωρινή διαταγή ασφαλιστικών μέτρων για το RDF
Ανακοινώνεται αύριο η απόφαση για τη προσωρινή διαταγή ασφαλιστικών μέτρων για το RDF

Ανακοινώνεται αύριο η απόφαση για τη προσωρινή διαταγή ασφαλιστικών μέτρων για το RDF

Εκδίδεται αύριο η απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου στο αίτημα που κατέθεσε η κατά της Καύσης Σκουπιδιών, για την έκδοση προσωρινής διαταγής ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να σταματήσει η εκφόρτωση κάθε φορτίου RDF, μέχρις ότου συζητηθούν τα ασφαλιστικά .

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της προέδρου Πρωτοδικών, παρουσία δύο δικηγόρων της ΑΓΕΤ και δύο δικηγόρων από την Επιτροπή, αλλά και δημοτών.

Διήρκησε περίπου 4,5 ώρες, από τις 14.20 το μεσημέρι έως τις 7 περίπου το απόγευμα, ενώ στα Δικαστήρια βρίσκονταν αρχικά περισσότερα από 40 άτομα, ενώ οι περισσότεροι έφυγαν, όσο περνούσε η .

Οι δύο πλευρές παρέθεσαν τα επιχειρήματά τους, με τους δικηγόρους της ς να υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ότι η εκφόρτωση του φορτηγού – υ που κατέπλευσε στο λιμάνι της ΑΓΕΤ τα ξημερώματα της Τρίτης, έχει ολοκληρωθεί και το καράβι πρόκειται να αποπλεύσει σήμερα.

Οι συνήγοροι της επιτροπής πολιτών, επικαλέστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την κείμενη και τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τους όρους εκφόρτωσης και μεταφοράς των επεξεργασμένων σκουπιδιών.

Τελικά εάν θα γίνει δεκτό ή όχι το αίτημα, το Δικαστήριο αναμένεται να το ανακοινώσει αύριο.

Αναζητούνται δύο στελέχη της ΑΓΕΤ στο πλαίσιο του Αυτοφώρου 

Την Αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος δύο στελεχών της ΑΓΕΤ, κίνησε το μετά από την που υπέβαλαν χθες τα μέλη της Επιτροπής Πολιτών για παραβάσεις της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τη διαδικασία εκφόρτωσης επεξεργασμένων σκουπιδιών από πλοίο που έχει αγκυροβολήσει στο λιμάνι της ς.

Σύμφωνα με τον μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Στέλιο Λημνιό, στο πλαίσιο του αυτοφώρου αναζητούνταν για να συλληφθούν ο διευθυντής του εργοστασίου Βόλου και ο υπεύθυνος εκφόρτωσης.

Έγκυρες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι τα δύο στελέχη της τσιμεντοβιομηχανίας δεν εντοπίστηκαν μέχρι αυτή την , ενώ σημειώνεται ότι η αυτόφωρη διαδικασία εκπνέει τα μεσάνυχτα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση