Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ανακεφαλαιοποίηση και προσφυγικό με Τσίπρα στην Ολομέλεια
Ανακεφαλαιοποίηση και προσφυγικό με Τσίπρα στην Ολομέλεια

Ανακεφαλαιοποίηση και προσφυγικό με Τσίπρα στην Ολομέλεια

Στα ύψη θα βρεθεί από αύριο, Παρασκευή, και τουλάχιστον ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας το πολιτικό θερμόμετρο εντός της Βουλής, καθώς αναμένονται κρίσιμα νομοθετήματα και διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου για μείζονα και δύσκολα θέματα.

Η αρχή θα γίνει αύριο με τον πρωθυπουργό να προσέρχεται για να απαντήσει σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα:

) Για τις τράπεζες και ειδικότερα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης κατά την τελευταία διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης, ερώτηση την οποία κατέθεσε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Β) «Σχετικά με τα κριτήρια επιλογής για την ίδρυση νέων κέντρων υποδοχής προσφύγων τύπου «hotspot» στην ελληνική επικράτεια και ιδίως στη νήσο Κω». Η ερώτηση φέρει την υπογραφή του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων Β. Λεβέντη.

Αργότερα, την ίδια ημέρα, θα συζητηθεί και επίκαιρη επερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το «- πρόβλημα».

Την Δευτέρα, όπως έγινε γνωστό, θα αρχίσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για το σχέδιο νόμου σχετικά με το Σύμφωνο Συμβίωσης, ενώ ως τα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχει ψηφισθεί (με τις γνωστές συνοπτικές διαδικασίες) το νέο πακέτο των προαπαιτούμενων. Στα αξιοσημείωτα είναι πως προγραμματίστηκε να συζητηθούν και άλλες επίκαιρες επερωτήσεις: της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την «κατάρρευση της παιδείας», και της ΝΔ για «διαφθορά στα σπλάχνα της κυβέρνησης».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη τριών αλλοδαπών με πέντε κιλά κάνναβης στην Αγιά Λάρισας #κάνναβη - https://t.co/E1HqbMMQ8D -

  • Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην εκδήλωση για την Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης (Κ.Α.Π. 2021 -2027)… - https://t.co/4v1NlqxXAk -

  • H Λυρική στη Σκιάθο #ΕθνικήΛυρικήΣκηνή - https://t.co/fVAcKKVzkY -

"Αλιεύοντας" την είδηση