Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Ανακατασκευή της Κίτρινης Αποθήκης από τη Περιφέρεια Θεσσαλίας
Ανακατασκευή της Κίτρινης Αποθήκης από τη Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ανακατασκευή της Κίτρινης Αποθήκης από τη Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αλλάζει μορφή το ιστορικό της Κίτρινης Αποθήκης, με τη δημιουργία στο Μουσείου που θα αναφέρεται στα θύματα γερμανικής Κατοχής και Κέντρου Έρευνας που θα επεκτείνεται και στη νεανική επιχειρηματικότητα προϋπολογισμού 10,5 εκ. ευρώ, χρήματα που θα προέλθουν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος για το αξίωμα, , μαζί με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήση Μαμούρη υπέγραψαν την σύμβαση για την ανακατασκευή της Κίτρινης Αποθήκης.

Ο κ. Αγοραστός έκανε λόγο για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο με πολλαπλά μηνύματα και με πολλαπλή ωφέλεια αφού πρόκειται για ένα ιστορικό , που αυτή την στιγμή δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση και αποτελεί περιβαλλοντική ρύπανση για την περιοχή.

Εξήγησε πως στο και στο υπόγειο δημιουργείται ένα ιστορικό Μουσείο και ταυτόχρονα σε άριστη με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, υλοποιείται ένα κέντρο έρευνας, που θα βοηθήσει να αναπτυχθεί και το καινοτόμο κέντρο νεανικής επιχειρηματικότητας, το οποίο έχουν σχεδιάσει και  συνεργάζονται με τους ανθρώπους του Πανεπιστημίου.

Ο του έργου είναι 10,5 εκατ. ευρώ, χρήματα που θα προέλθουν από το ΠΔΕ της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης είπε πως το έργο αποτελεί μία αναμόρφωση της πόλης του Βόλου, καθώς με το Οικοτροφείο, το Καπνάκι, το ΚΕΘΕΑ – Πιλοτος, τα ΒΑΑ σε με τον Δήμο Βόλου αναμορφώνουν και άλλα κτίρια, όπως το Θέατρο Βόλου, ενώ δημιουργείται και η Πολιτιστική Εστία των Ιώνων.

“Σε χρόνο ρεκόρ τα τελευταία τέσσερα χρόνια αναμορφώνουμε την πόλη του Βόλου, την εκσυγχρονίζουμε στα ιστορικά κτίρια που αποτελούσαν πηγή αρχιτεκτονικής υποβάθμισης. Συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε και στην .
Ο εργολάβος θα αναλάβει σε περίπου 10 ημέρες και ο χρονικός ορίζοντας κατασκευής είναι δύο χρόνια” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός, θέτοντας για ακόμη μία φορά το ζήτημα των γραφειοκρατικών διαδικασιών που καθυστερούν σημαντικά τα έργα.

Αρωγός του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η Περιφέρεια 

Από την πλευρά του ο πρύτανης του Π.Θ. Ζησης Μαμούρης, μίλησε για μια σημαντική ημέρα για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και για την Περιφέρεια.

Δεν έκρυψε τη χαρά για την υπογραφή της σύμβασης για την ανακατασκευή της Κίτρινης Αποθήκης, ενός εμβληματικού κτιρίου για το Βόλο, όπως είπε, το οποίο στέγασε πολύ πόνο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι από εδώ και πέρα θα στεγάσει χαρά, και την αναγέννηση της ερευνητικής δραστηριότητας στην Περιφέρεια και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον κ. Αγοραστό γιατί σημείωσε ότι μέσα από τις δικές του πρωτοβουλίες και τις πρωτοβουλίες μίας μερίδας ανθρώπων της Περιφέρειας και του Πανεπιστημίου, έγινε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα η υπογραφή της σύμβασης για την ανακατασκευή αυτού του κτιρίου.

“Βρισκόμαστε σε μία αγαστή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια με την Περιφέρεια, έχει υπάρξει αρωγός στις ανάγκες και τις επιθυμίες του Πανεπιστημίου και πραγματικά θα θέλαμε να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία στο μέλλον” κατέληξε ο κ. Μαμούρης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λειτουργούσε δυνατά τη μουσική μπαρ στη Ν. Αγχίαλο #ΝΑγχίαλος - https://t.co/4DyjZ1BDmw -

  • Ακυβέρνητο σκάφος στην Σκιάθο  #ακυβέρνητοσκάφος - https://t.co/fD20zjTrPl -

  • Καταγγελία για τις τοποθετήσεις-μεταθέσεις των διοικητικών γραμματέων στα σχολεία - https://t.co/Woj6D3DlF7… -

"Αλιεύοντας" την είδηση