Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ανακαλύφθηκε ελληνικό μεταγωγικό που είχε καταρριφθεί το ’74 στη Κύπρο
Ανακαλύφθηκε ελληνικό μεταγωγικό που είχε καταρριφθεί  το ’74 στη Κύπρο

Ανακαλύφθηκε ελληνικό μεταγωγικό που είχε καταρριφθεί το ’74 στη Κύπρο

Κύπριοι υποστηρίζουν ότι κατά τις κοντά σε στα προάστια της Λευκωσίας, είναι πιθανόν να ανακαλύφθηκε ένα αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο είχε καταρριφθεί από φίλια πυρρά κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στο νησί πριν από 41 χρόνια.

Oι προκαταρκτικές εκταφής του ΝΙΚΗ 4 στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, έφεραν στην επιφάνεια τα πρώτα σημάδια του μεταγωγικού αεροσκάφους Νoratlas, το οποίο μετέφερε 28 στρατιώτες και τέσσερα μέλη του πληρώματος και καταρρίφθηκε τα ξημερώματα της 22ας Ιουλίου 1974. Ήταν ένα από τα 12 ελληνικά αερο που είχαν συμμετάσχει στην άμυνα της Κύπρου εναντίον της τουρκικής εισβολής και κατά την κατάρριψη του είχε διασωθεί μόνον ένας από τους .

Η ανακάλυψη του μεταγωγικού δημιουργεί ελπίδες για την των σωρών των 19 στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους και πιστεύεται ότι παρέμειναν παγιδευμένες στο εσωτερικό του αεροσκάφους.

Στις πρώτες φωτογραφίες από το τέλος της πρώτης φάσης της εκσκαφής διακρίνονται αντικείμενα τα οποία δεν έχουν προσδιορισθεί που ανήκουν. Στις ίδιες φωτογραφίες διακρίνεται επίσης ένα μακρόστενο αντικείμενο και ένα άλλο μικρότερο σε διαστάσεις.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση