Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΚΟΣΜΟΣ / Ανακαλύφθηκε ελληνικό μεταγωγικό που είχε καταρριφθεί το ’74 στη Κύπρο
Ανακαλύφθηκε ελληνικό μεταγωγικό που είχε καταρριφθεί  το ’74 στη Κύπρο

Ανακαλύφθηκε ελληνικό μεταγωγικό που είχε καταρριφθεί το ’74 στη Κύπρο

Κύπριοι υποστηρίζουν ότι κατά τις ανασκαφές κοντά σε στα προάστια της Λευκωσίας, είναι πιθανόν να ανακαλύφθηκε ένα αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο είχε καταρριφθεί από φίλια πυρρά κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στο νησί πριν από 41 χρόνια.

Oι προκαταρκτικές εκταφής του ΝΙΚΗ 4 στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, έφεραν στην επιφάνεια τα πρώτα σημάδια του μεταγωγικού αεροσκάφους Νoratlas, το οποίο μετέφερε 28 στρατιώτες και τέσσερα μέλη του πληρώματος και καταρρίφθηκε τα ξημερώματα της 22ας Ιουλίου 1974. Ήταν ένα από τα 12 ελληνικά που είχαν συμμετάσχει στην άμυνα της Κύπρου εναντίον της τουρκικής εισβολής και κατά την κατάρριψη του είχε διασωθεί μόνον ένας από τους επιζώντες.

Η ανακάλυψη του μεταγωγικού δημιουργεί ελπίδες για την ανεύρεση των σωρών των 19 στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους και πιστεύεται ότι παρέμειναν παγιδευμένες στο εσωτερικό του αεροσκάφους.

Στις πρώτες από το τέλος της πρώτης φάσης της εκσκαφής διακρίνονται αντικείμενα τα οποία δεν έχουν προσδιορισθεί που ανήκουν. Στις ίδιες διακρίνεται επίσης ένα μακρόστενο αντικείμενο και ένα άλλο μικρότερο σε διαστάσεις.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμμετοχή της Νίκης Βόλου στην 1η ημερίδα επιδόσεων στο κλειστό κολυμβητήριο Λάρισας - https://t.co/4meSvzpwnJ… -

  • Γ. Καλτσογιάννης: Άμεση παρέμβαση για το υψηλό κόστος ενέργειας #υψηλόκόστοςενέργειας - https://t.co/n1KoTZ27Rj -

  • Κορωνοϊός – Μελέτη: Τι ισχύει για αυτοάνοσες αντιδράσεις και αυτοαντισώματα σε ασθενείς Covid… - https://t.co/Wjm4U1Dbso -

"Αλιεύοντας" την είδηση