Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αναγκαία η ανάπτυξη του Λιμανιού του Βόλου
Αναγκαία η ανάπτυξη του Λιμανιού του Βόλου

Αναγκαία η ανάπτυξη του Λιμανιού του Βόλου

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΟΛΒ Α.Ε.

Τα πλεονεκτήματα του Λιμανιού του Βόλου και οι ενέργειες ανάπτυξής του επισημάνθηκαν κατά την αποψινή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας του ΟΛΒ ΑΕ. που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Volos Pallace, παρουσία φορέων της πόλης και της περιφέρειας.

Στην της κοπής της πίτας του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε. χαιρετισμό απέστειλε ο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος λόγω έκτακτων πολιτικών υποχρεώσεων δεν κατέστη δυνατό να παρευρίσκεται.

Στον χαιρετισμό του υπουργού –μεταξύ άλλων- αναφέρεται: «Λυπάμαι ειλικρινά που δεν βρίσκομαι σήμερα μαζί σας στη φιλόξενη πόλη και στο λιμάνι του Βόλου. Ένα λιμάνι με μια ιστορία και μια ναυτική τόσο παλιά, που χάνεται στα βάθη της ιστορίας και μας μεταφέρει μαζί με την Αργώ μέχρι τη μυθική Κολχίδα, σηματοδοτώντας τη σημασία της αναζήτησης των θαλάσσιων οδών για το εμπόριο και τον ελληνικό πολιτισμό.

Ας μην ξεχνάμε ότι αυτό το λιμάνι έχει πράγματι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα λόγω γεωγραφικής θέσης, βρίσκεται στο μέσο σχεδόν της δυτικής πλευράς του Αιγαίου, δίπλα στον άξονα της διεθνούς οδικής και της σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει τη χώρα μας με την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη. Με απλά λόγια κατέχει ιδανική θέση, στο κέντρο των θαλάσσιων οδών από και προς τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο.

Γι' αυτό και διαδραμάτισε σε προηγούμενες δεκαετίες ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Μαγνησίας, αποτελώντας το επίνειο ολόκληρης της Θεσσαλίας, συμβάλλοντας στο εμπόριο και τη διακίνηση των θεσσαλικών αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων».

Σύμφωνα με τον υπουργό σήμερα, ο Οργανισμός Βόλου καλείται να καταβάλει μια σημαντική προσπάθεια για να αναβαθμιστεί το λιμάνι του Βόλου, να αυξήσει τη διακίνηση των προϊόντων και τον αριθμό των χρήσεών του, να διεκδικήσει την ανάπτυξη τόσο του εμπορικού όσο και του επιβατικού τουριστικού τομέα, να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αξιο της πλεονεκτικής του θέσης και να στρέψει το βλέμμα και πάλι στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο. Το λιμάνι είναι εργαλείο ανάπτυξης και σαν τέτοιο θα πρέπει να αξιοποιηθεί κατάλληλα. Και δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι ανάπτυξη δεν πρέπει να σημαίνει μόνο επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά και σταθερή δημιουργική εργασία με δικαιώματα.

Για το νέο Δ.Σ., που πρόσφατα ανέλαβε, ο κ. Δρίτσας είπε ότι αποτελείται από άτομα με γνώσεις, εμπειρία και όραμα. Οι στο λιμάνι, οι χρήστες και γενικότερα οι πολίτες της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας, αλλά και η Πολιτεία, περιμένουν από εσάς να αναλάβετε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες για να ξαναμπεί το λιμάνι του Βόλου σε πορεία ανάπτυξης. Στην κατεύθυνση αυτή το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα σταθεί δίπλα σας. Σας συγχαίρω και εύχομαι η θητεία σας να είναι μακρά και επιτυχής».

Ο κ. Σταυριδόπουλος

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Βόλου Α.Ε. Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος σύστησε τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που μαζί ξεκίνησαν πριν 2 μήνες την προσπάθεια να αναβαθμίσουν και να εκσυγχρονίσουν το λιμάνι.

Ο κ. Σταυριδόπουλος αναφέρθηκε στο σύνολο των εργαζομένων του ΟΛΒ και δήλωσε ότι από την πρώτη στιγμή έχουν δείξει θετική διάθεση και συμβάλλουν ήδη στο της νέας διοίκησης.

Για τη σημασία του Λιμανιού είπε πως είναι εργαλείο ανάπτυξης και απασχόλησης, να διαθέτει μέσα και χώρους για την εξυπηρέτηση του πλοίου, του φορτωτή, του παραλήπτη, του επιβάτη, του τουρίστα και εκτός από αυτό να παρέχει επαρκείς χώρους αποθήκευσης φορτίων και προϊόντων.

Ταυτόχρονα σημαίνει πύλη προς τους διεθνείς θαλάσσιους ς του εμπορίου και της ανταλλαγής γνώσης και πολιτισμού. Επιπρόσθετα, το σύγχρονο λιμάνι οφείλει να είναι περιβαλλοντικά φιλικό και ανοιχτό σε προτάσεις πολιτιστικής ανάπτυξης και γενικότερης συμβολής στην κοινωνία και στους πολίτες.
Λιμάνι τέλος, σημαίνει προγραμματισμένη εργασία, συνέπεια στους χρόνους, διαρκής λειτουργία, ανταγωνιστικά κόστη και ποιότητα παρεχόμενων λιμενικών υπηρεσιών.

«Αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς και πρέπει να είμαστε, βαθμολογώντας τα παραπάνω χαρακτηριστικά, το λιμάνι δύσκολα θα ξεπερνούσε το μέσο όρο για τα σημερινά δεδομένα ενός λιμένα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και δύσκολα θα τολμούσαμε ίσως να κάνουμε συγκρίσεις με σύγχρονα λιμάνια της Βόρειας Ευρώπης.

Παρόλα αυτά όμως διαθέτει σε εξαιρετικό βαθμό τρία πάγια που του δίνουν δυνατότητες που δεν έχουν αξιοποιηθεί όσο θα έπρεπε:
– Στρατηγική πλεονεκτική θέση
– Τα ήρεμα και ασφαλή νερά του Παγασητικού
– Την άμεση γειτνίαση με το κύριο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο προς Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, αλλά και την άμεση γειτνίαση με εξαίρετους τουριστικούς προορισμούς όπως Πήλιο, Σποράδες, Μετέωρα, Όλυμπο κ.λπ., χωρίς να παραλείπουμε τον ίδιο τον Βόλο.

Ο κ. Σταυριδόπουλος ενημέρωσε πως το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ήδη ξεκίνησε και επεξεργάζεται ένα συνολικό προγραμματισμό έργων και παρεμβάσεων απόλυτα απαραίτητων για την ανάπτυξη του λιμανιού, τη βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών και των παρεχόμενων λιμενικών υπηρεσιών, την περιβαλλοντική αναμόρφωση του λιμανιού, διατηρώντας και τους δύο τομείς, τον εμπορικό και τον τουριστικό / επιβατηγό και πρόσθεσε ότι στη δύσκολη εποχή που ζούμε ο προγραμματισμός αυτός προσπαθούμε να είναι αποτελεσματικός μεν, οικονομικός δε. Παράλληλα, προσπαθούμε να αυξήσουμε τους χρήστες / πελάτες του λιμένα μας και αναζητούμε στρατηγικούς εταίρους στην κατεύθυνση του σχεδιασμού μας.

Απευθυνόμενος προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό είπε ότι άμεσα θα τον “ενοχλήσει” για να εξετάσουν από κοινού και με τις υπηρεσίες, τι και πως θα ενταχθεί στα ευρωπαϊκά προγράμματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Κλείνοντας κάλεσε τους εκπροσώπους των βιομηχανικών μονάδων και τους εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιριών, εκπροσώπους παραγωγικών μονάδων εισαγωγής και εξαγωγής φορτίων και γενικότερα εκείνους που εκπροσωπούν φορείς που σχετίζονται με τις θαλάσσιες , την κρουαζιέρα και το yachting, σε έναν άμεσο δι με τον καθένα ζητώντας τους να στηρίξουν αυτές τις προσπάθειες, να εμπιστευτούν και να φέρουν περισσότερα πλοία και περισσότερα φορτία και να συνεργαστούν με τον ΟΛΒ στην προσπάθεια να αναδείξουν το λιμάνι του Βόλου στη θέση που του αξίζει.

olv3 (1)

olv1 (2)

olv1 (1)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση