Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Αναδιάρθρωση χρέους, προσέλκυση επενδύσεων, το μήνυμα Τσίπρα στο ίδρυμα Κλίντον
Αναδιάρθρωση χρέους, προσέλκυση επενδύσεων, το μήνυμα Τσίπρα στο ίδρυμα Κλίντον

Αναδιάρθρωση χρέους, προσέλκυση επενδύσεων, το μήνυμα Τσίπρα στο ίδρυμα Κλίντον

Την αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης του χρέους αλλά και της προσέλκυσης επενδύσεων ώστε να ανακάμψει η ελληνική οικονομία, ανέδειξε ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας σε δημόσια συζήτηση στην στην οποία συμμετείχε με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του ιδρύματος Κλίντον, στη Νέα Υόρκη.

Παρότι η αμερικανική κοινή γνώμη αποτελεί “φιλικό περιβάλλον” και ο κ. Τσίπρας απευθυνόταν σε ευήκοα ώτα καθώς η επικρατούσα άποψη στην άλλη όχθη του Ατλαντικού είναι πως η αυστηρή λιτότητα δεν μπορεί να δώσει τη λύση στο πρόβλημα, από επικοινωνιακής άποψης η προβολή των ελληνικών θέσεων δεν έγινε με τον πιο αποτελεσματικό και πειστικό τρόπο. Και αυτό παρότι ο ίδιος ο κ. Κλίντον επανειλημμένα εξέφρασε έντονα υποστηρικτικές θέσεις για την Ελλάδα αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ενώ έσπευσε να επισημάνει την ανάγκη οι εύποροι ομογενείς, και όχι μόνον αυτοί, να επενδύσουν στη γενέτειρας τους. Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τάχθηκε για άλλη μια φορά υπέρ μιας πιο επεκτατικής πολιτικής στην Ευρωζώνη. Σε ανάλογο πνεύμα είχε προηγηθεί και η παρέμβαση του νομπελίστα οικονομολόγου, Τζο Στίγκλιτς σε συζήτηση που είχε νωρίτερα με την πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, η οποία πρόβαλε ένα αισιόδοξο μήνυμα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας υπο την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοσθεί απρόσκοπτα το μνημόνιο, με τις όποιες, περιορισμένες βελτιώσεις καταστούν δυνατές.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα είναι πλέον πιο σταθερό, καθώς, όπως σημείωσε, έχει λήξει η αρνητική συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Απαντώντας στο ερώτημα του κ. Κλίντον, αν οι επενδυτές πρέπει να αισθάνονται ότι μπορούν με ασφάλεια και προοπτική κερδών, να αναπτύξουν επιχειρηματική δράση στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι για να συμβεί αυτό πολλά πρέπει να αλλάξουν και θα αλλάξουν, όπως είπε, στους τομείς της φορολογίας, της δικαιοσύνης, όπως και σε ό,τι αφορά  την γραφειοκρατία, που θα διευκολύνουν την προσέλκυση επενδύσεων. Υπό αυτό το πρίσμα κατέθεσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές του ελληνικού κρατικού μηχανισμού ώστε να καταστεί αυτός πιο φιλικός προς την επιχειρηματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι πέρα από τον τουρισμό, υπάρχουν επίσης μεγάλες προοπτικές για επενδύσεις ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλαδα μπορεί καταστεί περιφερειακός ενεργειακός κόμβος.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση