Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ανάδειξη αρχαίου θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών
Ανάδειξη αρχαίου θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών

Ανάδειξη αρχαίου θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών

Χρ. Τριαντόπουλος: Έργο 2 εκατ. ευρώ που προχωρά και υλοποιείται

Την , 31 Ιουλίου 2022, στο πλαίσιο της επίσκεψης της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού,  Λίνας Μενδώνη, στη Μαγνησία, η υπουργός, μαζί με τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό,   Χρήστο Τριαντόπουλο, επισκέφθηκαν το έργο αναστήλωσης και ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου των Φθιωτίδων Θηβών στις Μικροθήβες, μαζί με τον περιφερειάρχη,  Κώστα Αγοραστό, του νομού Μαγνησίας, καθώς και αυτοδιοικητικούς, υπηρεσιακούς και τοπικούς παράγοντες.

Κατά την επίσκεψη, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στον αρχαιολογικό χώρο, αλλά και εκτενής συζήτηση με τους
υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να προχωρήσει την επόμενη περίοδο το έργο – προϋπολογισμού 1.931.7000 ευρώ- εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί και να μπορεί σταδιακά μέρος του αρχαιολογικού χώρου να είναι επισκέψιμος.

Με αφορμή την επίσκεψη της υπουργού και του περιφερειάρχη στις Μικροθήβες, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, , σημείωσε πως «για ακόμα μία φορά φάνηκε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έχει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου των Φθιωτίδων Θηβών, σε με την Περιφέρεια ς και τον περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό. Ένα έργο, προϋπολογισμού κοντά στα 2 εκατ. ευρώ, για το οποίο καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια -και στενή με το Υπουργείο- ώστε να ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ς την προηγούμενη περίοδο. Ένα έργο που μέχρι πρότινος δεν υπήρχε ως τέτοιο, αλλά παρέμενε ως πρόθεση και σενάριο στις συζητήσεις αρκετών. Ένα έργο που τώρα, υπό την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, υλοποιείται.
Ένα έργο που προχωρά από τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιοχής μας, σε στενή συν και προσφορά -πέραν από τους άμεσα εμπλεκόμενους -και από την τοπική κοινωνία. Και αυτό διότι η ολοκλήρωση του έργου, με την ανάδειξη και αξιοποίηση του αρχαίου θεάτρου, θα προσδώσει ιδιαίτερα μεγάλη προστιθέμενη αξία στην περιοχή, συνεισφέροντας καθοριστικά στην κοινωνική και οικονομική της περιοχής.

Προς αυτή την κατεύθυνση, θα συνεχιστούν απρόσκοπτα οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου, επιταχύνοντας του ρυθμούς όπου απαιτείται και είναι εφικτό, αλλά και επιτυγχάνοντας – μέσα από τη συν – να ξεπεραστούν και όποια εμπόδια προκύπτουν στην πορεία υλοποίησης ενός έργου που δεν είναι εύκολο. Οι οδηγίες και οι κατευθύνσεις της υπουργού ήταν ξεκάθαρα και ιδιαίτερα χρήσιμες, ενώ, φυσικά και η συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτελεσματική και άμεση. Το έργο της ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου στις Μικροθήβες, το οποίο είχαμε θέσει ως προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή, προχωρά και υλοποιείται. Όπως και πολλά άλλα
έργα στην περιοχή μας την τελευταία περίοδο. Και θα συνεχίσουμε με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση