Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αμφισβητείται η γραμμή διαπραγμάτευσης από τους πολίτες
Αμφισβητείται η γραμμή διαπραγμάτευσης από τους πολίτες

Αμφισβητείται η γραμμή διαπραγμάτευσης από τους πολίτες

Σαφής μείωση της εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης στη διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης καταγράφεται στην ποσοτική έρευνα που πραγματοποίησε η Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Στην έρευνα, η οποία διεξήχθη κατά την περίοδο 13-15/5, για πρώτη φορά καταγράφεται προβάδισμα όσων εκτιμούν ότι η ακολουθούμενη στρατηγική διαπραγμάτευσης είναι λανθασμένη (41%) έναντι όσων τη θεωρούν σωστή (35%). Σημειώνεται ότι το μέγεθος της αποδοχής της κυβερνητικής στρατηγικής μετρήθηκε για πρώτη φορά (4-5 Φεβρουαρίου) στο 72% και έκτοτε σημειώνει πτώση, ενώ αντιστρόφως ανάλογη τάση ακολουθεί η αρνητική κρίση των διαπραγματευτικών χειρισμών από τους πολίτες.

Περί Grexit
Με εξαιρετικά αρνητικό τρόπο αντιμετωπίζεται από τους πολίτες και η συζήτηση που έχει επανέλθει, κυρίως στον διεθνή Τύπο, περί πιθανής εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ενιαίου νομίσματος. Το 50,5% αισθάνεται φόβο σε μια τέτοια προοπτική, ενώ το 28% των ερωτωμένων απαντά ότι πιθανό Grexit δεν θα σήμαινε κάτι διαφορετικό γι’ αυτούς. Μόλις 13% απαντά ότι έξοδος από το ευρώ θα σήμαινε ελπίδα.
Παρά τα δυσμενή –για την κυβέρνηση– ευρήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να διατηρεί τεράστια διαφορά από τη δεύτερη Ν.Δ. στο ερώτημα που αφορά την πρόθεση ψήφου. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος με 36,5%, ενώ η Ν.Δ. ακολουθεί με 15,5%.

Ποσοστό ύψους 6% καταγράφουν η Χ.Α. και το «Ποτάμι», ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 4%. Εντός Βουλής εμφανίζονται να παραμένουν οι ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ, με 3% για κάθε ένα από τα δύο κόμματα.

Αρκετές αρνητικές κρίσεις από τους πολίτες συγκεντρώνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος.

dhmoskophsh-panepisthmio-makedonias

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η κρίσιμη αλυσίδα της ειδικής εκπαίδευσης: «Αξιολόγηση, λήψη διδακτικών αποφάσεων, αποτελεσματικές παρεμβάσεις»… - https://t.co/arppbXdAig -

  • Πανελλήνια Ενημέρωση για την καύση σκουπιδιών - https://t.co/kIaE7NPVBo -

  • Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Ανδρέας Κεχαγιάς στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα - https://t.co/uYzjVOctQ0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση