Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αμεση ιδιωτικοποίηση λιμανιών, αεροδρομίων και ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Αμεση ιδιωτικοποίηση λιμανιών, αεροδρομίων και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αμεση ιδιωτικοποίηση λιμανιών, αεροδρομίων και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ασφυκτικές προθεσμίες για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, του ΟΛΘ και της περιλαμβάνει το προσχέδιο του Μνημονίου στα προαπαιτούμενα. Ειδικότερα, έως τα τέλη Οκτωβρίου η κυβέρνηση και το θα πρέπει να ανακοινώσουν τις προθεσμίες για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών, χωρίς ουσιαστικές στους όρους των διαγωνισμών. Επιπλέον, η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στην πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων με βάση τον προτιμητέο αγοραστή που έχει ήδη επιλεγεί, διαδικασία η οποία δεν θα πρέπει να είναι αναστρέψιμη. Στις προαπαιτούμενες δράσεις προβλέπεται ακόμη η έγκριση από το Δ.Σ. του του σχεδίου αξιοποίησης της περιουσίας που θα περιλαμβάνει προς ιδιωτικοποίηση όλα τα περιουσιακά στοιχεία που είχαν εισφερθεί στο Ταμείο έως τις 31/12/2014.

Το σχέδιο αξιοποίησης της περιουσίας θα επικαιροποιείται σε εξαμηνιαία βάση και θα εγκρίνεται από το ΤΑΙΠΕΔ. Το νέο ταμείο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα πρέπει να έχει ιδρυθεί έως τον Μάρτιο του 2016, προκειμένου να τεθεί σε πλήρη λειτουργία έως τον Ιούνιο του 2016. Τα έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, στην οποία θα προβαίνει το εν λόγω ταμείο, θα χρησιμοποιούνται ως γνωστόν για την αποπληρωμή του χρέους. Μια ειδική Task Force, η οποία θα πρέπει να ορισθεί έως τον Οκτώβριο του 2015, θα αναλάβει να διερευνήσει τα περιουσιακά στοιχεία που θα περάσουν στο νέο ταμείο, καθώς και τους τρόπους βέλτιστης αξιοποίησής τους, ενώ θα εξετασθεί εάν σε αυτά θα περιληφθούν και περιουσιακά στοιχεία που σήμερα ανήκουν στην ΕΤΑΔ. Το ταμείο δεν θα επιτρέπεται να παρέχει εγγυήσεις, να εκδίδει ομόλογα ή να δανείζει.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Συρία: Πάνω από 120 οι νεκροί στις σφοδρές μάχες ΙΚ – κουρδικών δυνάμεων #Συρία - https://t.co/BUQ2KNSXoZ -

  • Γερμανία: Πόσα εμβόλια θα απαιτούνται στο μέλλον; – Προσφέρουν οι τρεις δόσεις επαρκή #ανοσοποίηση;… - https://t.co/EhgJ0GYAsT -

  • Κακοκαιρία «Ελπίς»: Επιδείνωση από το βράδυ, αύριο το σφοδρότερο κύμα #ΚακοκαιρίαΕλπίς - https://t.co/VcW5obvGZ1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση