Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου του υπ. Παιδείας ζητούν οι εκπαιδευτικοί
Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου του υπ. Παιδείας ζητούν οι εκπαιδευτικοί

Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου του υπ. Παιδείας ζητούν οι εκπαιδευτικοί

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έκαναν καθηγητές και δάσκαλοι, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΔΟΕ και της τρίωρης στάσης της ΟΛΜΕ, για το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία κινήθηκε στα ίδια χαμηλά επίπεδα των προηγούμενων ημερών.

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Μαρία Γιαννουλή τόνισε ότι πραγματοποιούν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θέλοντας να εκφράσουν την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου.

Υποστήριξε ότι με αυτό το νομοσχέδιο απαξιώνεται το πτυχίο των εκπαιδευτικών εισάγοντας ένα διάτρητο προσοντολόγιο και αφαιρώντας την προϋπηρεσία των αναπληρωτών που εργάζονται σε κάθε γωνιά της χώρας.

Οι καθηγητές ζητούν πλήρη προστασία της προϋπηρεσίας και μόνιμους διορισμούς, για όλους όσοι εργάζονται ως αναπληρωτές.

Εκτιμώντας την χαμηλή συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία, την απέδωσε στην οικονομική αιμορραγία τους, αφού και μια ημέρα απώλειας του ημερομισθίου είναι σημαντική για πολλούς.

Παράλληλα επιτέθηκε κατά του υπουργού Παιδείας, λέγοντας πως λειτουργεί με τη νοοτροπία του διαίρει και βασίλευε, μοιράζοντας τους αναπληρωτές σε πολλές κατηγορίες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν τη χρυσή τομή, ώστε να διαμορφώσουν μια κοινή δράση.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Μαγνησίας Απόστολος Μούσιος τόνισε ότι η εκπαιδευτική κοινότητα ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου, που όπως υποστήριξε “κλέβει” την προϋπηρεσία των αναπληρωτών, μοιράζει ελπίδα σε παλιούς, νέους αναπληρωτές και αποφοίτους σχολών.

Ανέφερε ότι πρόθεση τους είναι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι το υπουργείο να αποσύρει το νομοσχέδιο.

Υπογράμμισε πως οι αναπληρωτές θα πρέπει να αντιληφθούν ότι το σχέδιο νόμου αλλάζει τον πίνακα ανακατάταξης τους, με αποτέλεσμα πολλοί που εργάζονται φέτος, να μην δουλέψουν την επόμενη χρονιά, με πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε ανακύκλωση της ανεργία των εκπαιδευτικών.

“Θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας ότι χωρίς τον αγώνα των εκπαιδευτικών, κοινωνία και γονείς, δεν μπορεί η εκπαίδευση να αποκτήσει ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Θα πρέπει και οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση ώστε να ανατρέψουν αυτή την πολιτική, η οποία όσο δεν ανατρέπεται, τόσο θα συνεχίζονται τα αδιέξοδα στην εκπαίδευση” κατέληξε ο κ. Μούσιος.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Βασίλης Τίρχας χαρακτήρισε κατάπτυστο το νομοσχέδιο του υπουργείου, λέγοντας πως δημιουργείται ενιαίος πίνακας μονίμων και αναπληρωτών, μέσα από τον οποίο θα γίνονται στο εξής οι διορισμοί και οι μεταθέσεις.

Προανήγγειλε την πρόθεση των εκπαιδευτικών να συνεχίσουν την διαμαρτυρία τους μέχρι να πετύχουν την απόσυρση του νομοσχεδίου

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής, εδώ και 15 χρόνια, εκπαιδευτικός Θάνος Γιαννακόπουλος τόνισε ότι με το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο απαξιώνεται το βασικό πτυχίο, προσφέροντας τα ίδια μόρια στο μεταπτυχιακό με τη σχολή.

Πρόσθεσε ότι ρίχνει τα βάρη στην προϋπηρεσία με αποτέλεσμα αρκετοί αναπληρωτές που εργάζονται εδώ και χρόνια να την χάνουν αφού διαγράφεται και ουσιαστικά οδηγεί τους εκπαιδευτικούς σε κυνήγι προσόντων.

Χαρακτήρισε ανήκουστο το να μεταφέρεται η προϋπηρεσία από κλάδο σε κλάδο, και ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου το οποίο όπως είπε δημιουργεί ένα ανταγωνιστικό ύφος στην εκπαίδευση.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Γιορτή πεπονιού στην κεντρική πλατεία του Διμηνίου #ΓιορτήΠεπονιού - https://t.co/dEIxicyIiH -

  • Επίσκεψη Ιγνατίου στην μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βελίκας Αγιάς #ΒελίκαΑγιάς… - https://t.co/xhASH1mDDA -

  • Στην Άφησσο ο ξύλινος στόλος της Κερασίας Κολίτσα #ΚερασίαΚολίτσα - https://t.co/akvab4JOTG -

"Αλιεύοντας" την είδηση