Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Άμεση αποκατάσταση του επικίνδυνου οδοστρώματος στην οδό Βόλου – Βελεστίνου
Άμεση αποκατάσταση του επικίνδυνου οδοστρώματος στην οδό Βόλου – Βελεστίνου

Άμεση αποκατάσταση του επικίνδυνου οδοστρώματος στην οδό Βόλου – Βελεστίνου

Την αναγκαιότητα άμεσης αποκατάστασης του συγκεκριμένου τμήματος, προτείνοντας να ενταχθεί άμεσα σε μια από τις που εκτελούνται στην ΠΑΘΕ, ζητά να θέσουν υπόψη του αρμοδίου υπουργού, με της προς του και την εκπρόσωπο τύπου των ΑΝΕΛ, η Δ.Ε. του ΤΕΕ .

Χαρακτηριστικά στην αναφέρεται: «Το Τεχνικό Επιμελητήριο , από το 2008 με συνεχείς επιστολές του, είχε θέσει το θέμα της Εθνικής Οδού Βόλου – Βελεστίνου και την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το οδόστρωμα, το οποίο εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια οδηγών και επιβατών οχημάτων.

Όπως πλέον όλοι γνωρίζουμε, κεντρική και επίσημη οδικά είσοδος της πόλης του Βόλου, τα τελευταία χρόνια είναι από τον κόμβο του Βελεστίνου.

Από το 14ο χλμ. της συγκεκριμένης οδού και ειδικότερα λίγα μέτρα από το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας Βελεστίνου, μέχρι και το εργοστάσιο 304 , το οδόστρωμα βρίσκεται σε εξαιρετικά κακή κατάσταση.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στο αντίθετο κυκλοφορίας, δηλαδή από το εργοστάσιο 304 , μέχρι και τη Βελεστίνου.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες μάλιστα σημειώθηκε τροχαίο , με εκτροπή οχήματος στο συγκεκριμένο σημείο.

Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που είναι αρμόδιες για τη συντήρηση του συγκεκριμένου οδικού δικτύου, από το 2005 είχαν ζητήσει να εκπονηθεί γεωτεχνική μελέτη στο οδόστρωμα, και αυτό επετεύχθη τελικά μόλις το 2009.

Επίσης πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι παρόλο που η είχε προτείνει ως εμπροσθοβαρές έργο τον οδικό άξονα που περνά μπροστά από την είσοδο του 304 ΠΕΒ στο Βελεστίνο, δυστυχώς δεν το ενέταξε η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Μετά από τη δυσάρεστη εξέλιξη θεωρούμε ότι πρέπει να διερευνηθεί η δυνατότητα, το έργο αποκατάστασης του οδοστρώματος να γίνει μέσω μίας εργολαβίας της ΠΑΘΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς το συγκεκριμένο τμήμα είναι χαρακτηρισμένο ως διευρωπαϊκό δίκτυο.

Σας γνωστοποιούμε την τεράστια επικινδυνότητα του οδοστρώματος εξαιτίας της συμπύκνωσης λόγω αστοχίας του υλικού της υποκειμένου επίχωσης. Σας πληροφορούμε ότι η συγκεκριμένη συμπύκνωση ξεκίνησε από την αποπεράτωση του έργου πριν από 11 χρόνια και έχει προκαλέσει βυθίσματα και ανυψώσεις στην επιφάνεια του οδοστρώματος.

Εξαιτίας δε της αστοχίας του υλικού συμπύκνωσης, διευρύνονται μέχρι και σήμερα τα βυθίσματα και οι ανυψώσεις κάνοντας πολύ επικίνδυνη, με απρόσμενο τρόπο και μη προβλεπόμενο από τους οδηγούς, τη διέλευση των οχημάτων».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νότιο Πήλιο: Ένας παράδεισος επί γής - https://t.co/xhvctwdLBD -

  • Προώθηση νέων γραμμών ακτοπλοϊκής διασύνδεσης Μαγνησίας και Β. Σποράδων - https://t.co/LDvZu8oPe6 -

  • Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ τιμά την Εθνική Αντίσταση - https://t.co/zdjlpTsxPw -

"Αλιεύοντας" την είδηση