Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αμαυρώθηκε από επεισόδια ο τελικός κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό
Αμαυρώθηκε από επεισόδια ο τελικός κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό

Αμαυρώθηκε από επεισόδια ο τελικός κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό

Επεισόδια προκάλεσαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο οπαδοί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ που δύο ώρες πριν την έναρξη του τελικού έριξαν με ευκολία μια σίτα περίφραξης δύο μέτρων ύψους και ξεκίνησαν μεταξύ τους συμπλοκές, που μεταφέρθηκαν για μερικά λεπτά της ς και στον αγωνιστικό χώρο.Το Στάδιο μετατράπηκε από αγωνιστικό χώρο σε πεδίο μάχης.

Αρχικά ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε δύο άτομα, ο ένας με κρίση επιληψίας και ο δεύτερος τραυματισμένος ελαφρά από τα επεισόδια.

Γύρω στις 8.10 έπιασε φωτιά στο γήπεδο με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Η χρήση χημικών από την Αστυνομία ήταν έντονη, για να σταματήσουν οι συγκρούσεις, με αποτέλεσμα όσοι βρέθηκαν μέσα κι έξω από το στάδιο να ζήσουν εφιαλτικές στιγμές και μια ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Αυτή η αποπνικτική ατμόσφαιρα από τα δεκάδες δακρυγόνα ανάγκασε αρκετούς από τους παίκτες της ομάδας να προσπαθήσουν να προστατευτούν.

Κατευθύνθηκαν προς τα αποδυτήρια καλύπτοντας τα πρόσωπά τους με τις μπλούζες .

Οι οπαδοί άρπαξαν καδρόνια και πυρσούς και έδωσαν μάχη σώμα με σώμα ενώ άλλοι πετούσαν καθίσματα και φωτο.

Να σημειωθεί πως στο σημείο άργησε να σπεύσει η αστυνομική δύναμη.

Την ίδια ένταση επισε και στις θέσεις των επισήμων.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα αποδυτήρια ανάμεσα σε παρατηρητές, διαιτητές και εκπροσώπους των δύο ομάδων και εξετάστηκε το ενδεχόμενο αναβολής του αγώνα.

Κάποια στιγμή  οπαδοί της ΑΕΚ προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στην αερογέφυρα έξω από το γήπεδο για να μπουν χωρίς εισιτήριο.

Άμεσα επενέβησαν διμοιρίες υποστήριξης της Αστυνομίας που έριξαν χημικά, ενώ δέχτηκαν φωτο.

Νωρίτερα, οπαδοί του ΠΑΟΚ έριξαν βόμβα μολότοφ εκτός του γηπέδου, προκαλώντας πυρκαγιά στη βλάστηση της νησίδας έξω από το Πανθεσσαλικό.

Στο σημείο πήγε το υδροφόρο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων ς, που έσβησε την πυρκαγιά, κάτω από «βροχή» μπουκαλιών νερού, ξύλα και πέτρες που πετούσαν οπαδοί της ΑΕΚ από τις κερκίδες, ευτυχώς, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Ο απολογισμός των επεισοδίων είναι πάνω από 10 τραυματίες, οι περισσότεροι με χτυπήματα στο κεφάλι. Πολλοί, επέστρεφαν στο γήπεδο, με «μανταρισμένα» κεφάλια, ενώ για τη μεταφορά των υπολοίπων στο Νοσοκομείο, εκτός από τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ «επιστρατεύτηκαν» ιδιωτικά ασθενοφόρα, ακόμη και η κινητή μονάδα . Παρά τον σχεδιασμό της Αστυνομίας και τις ισχυρές δυνάμεις που βρισκόταν εντός του Πανθεσσαλικού και στην πόλη όλη την ημέρα, ο τελικός, που σύμφωνα με την ΕΠΟ θα ήταν γιορτή του ποδοσφαίρου βάφτηκε με «αίμα» με απολογισμό τουλάχιστον 10 τραυματίες από μεταξύ τους συμπλοκή μέσα στο γήπεδο που διήρκεσε για περίπου 45 λεπτά.

Συνεχίζονται τα επεισόδια εντός του Πανθεσσαλικού Σταδίου μεταξύ φιλάθλων του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και της Αστυνομίας αλλά και μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.

Εν τω μεταξύ τα επεισόδια προμηνύονταν από νωρίς χθες όταν τα στα Παλιά ξεπούλησαν τα στειλιάρια, καθώς και με τις χθεσινοβραδινές συμπλοκές στο του Βόλου.

Τελικός απολογισμός καμια 50ριά  τραυματίες με διακομιδές στο Νοσοκομεείο Βόλου.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση