Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αλληλέγγυα η Σκιάθος στην Εύβοια
Αλληλέγγυα η Σκιάθος στην Εύβοια

Αλληλέγγυα η Σκιάθος στην Εύβοια

 

Στο πλευρό των πυρόπληκτων στάθηκαν η τοπική , οι φορείς και ο Δήμος Σκιάθου.

Από το απόγευμα του Σαββάτου 7 Αυγούστου ο Δήμος είχε επι με τους αντιδημάρχους Ιστιαίας και Αιδηψού Σπύρο Πανουριά και Αναστασία Φουρνάρη και τον αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Ηλία Μπουρμά, για την παροχή βοήθειας στους πυρόπληκτους κατοίκους της Εύβοιας.

Το απόγευμα του Σαββάτου στο λιμάνι Ψαροπούλι, κατέπλευσε το καΐκι “Καλυψώ”, του Λάμπρου Χούμα, μεταφέροντας , που συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία των πολιτών της Σκιάθου. Το καΐκι παρέμεινε με εντολή του εκεί Λιμενάρχη ως τις πρώτες πρωινές ώρες για την πιθανή μεταφορά πυρόπληκτων στη Σκιάθο.

Στη 1:30 τα ξημερώματα ο αντιπεριφερειάρχης κ, Μπουρμάς ενημέρωσε τον Δήμο Σκιάθο για την ανάγκη μεταφοράς 64 πυρόπληκτων στη Σκιάθο. Στις 4:00 π.μ. απέπλευσε το καΐκι “Καλυψώ”, από το λιμάνι (Ψαροπούλι), με 64 επιβάτες με προορισμό τη Σκιάθο.

Με την άφιξή του στο λιμάνι της Σκιάθου, οι μεταφέρθηκαν με του Δήμου στο ξενοδοχείο Σκιάθος Παλλάς.

Το ξενοδοχείο διέθεσε τις εγκαταστάσεις υποδοχής, πρόσφερε πρωινό και μεσημεριανό και τη μεταφορά των πυρόπληκτων στα καταλύματα φιλοξενίας.

Συγκεκριμένα τα καταλύματα φιλοξενίας είναι τα εξής, Αλκυών ( 2 δωμάτια), Βαρσάκη Gigi (1 δωμάτιο), Βίλα Ρόσα (1 δωμάτιο), Βίλα Άννη (1 ), Εσπερίδες (6 δωμάτια), Κατερίνα studios (1 δωμάτιο, 1 ), Κοράλι (4 δωμάτια), Μαντράκι (1 δωμάτιο / πρόσφερε 2), Νεφέλη studios (1 δωμάτιο), Νικηφόρου Βασίλης( 5 δωμάτια / προσέφερε 5 δωμάτια & 3 διαμερίσματα), Σκιάθος Παλλάς (2 δωμάτια), Dolphin of Skiathos (8 δωμάτια /πρόσφερε 22 δωμάτια). Σίτιση προσέφεραν η της Δάφνη Στεφανίδη-Ξυλοποδάρου, η Έλσα Ζεμπέκη, η Ντούνια Ζιζάνη, τα εστιατόρια, Βεζούβιος, Ελαιών Θέα, Ελγκρέκο, Καλούα, Καμπουρέλιας, Καστέλλα, Κόζιακας, Μπακάλικο, Μπουμπουνάκια, Πυροφάνι.

Μετά από αίτημα του Δήμου Ιστιαίας και Αιδηψού, ο Δήμος Σκιάθου έστειλε 800 λίτρα βενζίνης και λιπαντικά, από δωρεά του Γιώργου Αλεξανδρίδη και ιδιωτών.

Επιπλέον αξίζει να αναφερθεί πως πολύ ακόμη συμ (Ασβέστη Φωτεινή, Καπούνη Γιώργος, Μαρκοζάνη Μαγδαληνή, Μεσσήνη Κωνσταντίνα, Μπούρα Οριάνα, Μουτζούρη Γκάμπι, Νικολάου Κατερίνα, Τσιλικούδη Άννυ, Χαλκιάς Βαγγέλης, Johnson Didi, Nikolns Jill), όπως και η Ένωση Ενοικιαζομένων Δωματίων, προσφέρουν τα καταλύματά τους για το ενδεχόμενο που θα χρειαστεί να μετακινηθούν και άλλοι .

Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας και των συνεπειών από την πανδημία, και παρόλο που βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου, η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας ήταν, άμεση, γενναιόδωρη, συγκινητική και υποδειγματική.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση