Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αλλεπάλληλες διακοπές νερού στον Δήμο Βόλου
Αλλεπάλληλες διακοπές νερού στον Δήμο Βόλου

Αλλεπάλληλες διακοπές νερού στον Δήμο Βόλου

Έκκληση στους να μην κάνουν κατάχρηση του νερού, καθώς τα αποθέματα είναι ελάχιστα, δεδομένου τον χειμώνα δεν υπήρχαν αρκετά και οι δεξαμενές είναι , απευθύνει  ο πρόεδρος της , Γιώργος Τόρης. Παράλληλα  η Αγριά είναι χωρίς νερό και οι είναι ανάστατοι  .

Ο πρόεδρος της καλεί τους δημότες να μην πλένουν τις αυλές με τα λάστιχα και να μην πλένουν τα αυτοκίνητα σπαταλώντας τεράστιες ποσότητες ύδατος για το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς ο Βόλος κινδυνεύει να μείνει χωρίς νερό.

«Δε θα έχουμε νερό για ώρες στον Βόλο, θα έχουμε διακοπές σε διάφορες περιοχές που δε θα μπορέσουμε να ελέγξουμε. Είμαστε σε κόκκινο συναγερμό. Δεν πρόκειται να κοιμηθεί κανείς από εμάς αυτές τις ημέρες. Όλα αυτά θα συμβούν αν δεν πειθαρχήσουμε στην εξοικονόμηση του νερού. Όμως είμαι αισιόδοξος ότι ο κόσμος θα καταλάβει και θα μας ακούσει» σημείωσε ο κ. Τόρης.

Σε χθεσινό δελτίο Τύπου  αναφέρονταν ότι «παρατηρήθηκε  την τρέχουσα εβδομάδα μια ραγδαία αύξηση της κατανάλωσης νερού, η οποία έφθασε τα 5.000 κυβικά ανά 24ωρο και θέτει σε κίνδυνο την υδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος. Η ΔΕΥΑΜΒ προκειμένου να προστατεύσει την απρόσκοπτη υδροδότηση των πολιτών έχει προχωρήσει σε περιορισμένες μειώσεις της πίεσης σε χρόνους που ήδη έχουν ανακοινωθεί, ενώ παράλληλα υπενθυμίζει στους καταναλωτές οδηγίες ορθής χρήσης του πόσιμου νερού, με σκοπό την της υδροδότησης.

Χωρίς νερό χθες υπό καύσωνα…

Νέα βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης ταλαιπώρησε χθες συμ απ΄την περιοχή κυρίως του Καραγάτς με επέκταση και στη συνοικία της Ν. Δημητριάδας, λόγω έκτακτης βλάβης, όπως ενημέρωσε η ΔΕΥΑΜΒ. Το πρόβλημα ωστόσο ήταν ακόμη μεγαλύτερο στους  πολίτες που μένουν χωρίς νερό, άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα εξαρχής, λόγω και των υπερβολικά υψηλών θερμοκρασιών, εξαιτίας του καύσωνα.

Όπως αναφέρονταν στη χθεσινή ανακοίνωση, «την Παρασκευή 25/6/2021 συνεργεία της υπηρεσίας προχωρούν σε έκτακτη διακοπή υδροδότησης στην περιοχή Καραγάτς (στο ύψος του super market Σκλαβενίτη) και ενδεχομένως να επηρεάσει το τμήμα της Ν. Δημητριάδας που βρίσκεται σε επαφή με την περιφερειακή οδό, λόγω εκτεταμένης και σοβαρής βλάβης που υπέστη κεντρικός αγωγός ύδρευσης. Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια απ' τα συνεργεία της υπηρεσίας ώστε η αποκατάσταση της βλάβης να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν».

 Χωρίς νερό έμειναν χθες αρκετές ώρες τα νοικοκυριά στο κέντρο του Βόλου (Ιάσονος-Σκενδεράνη) αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Μελισσιατίκων, με την τελευταία να  επηρεάζει και τα τμήματα του Αλιβερίου και της περιοχής ΒΙΟΣΚΙΡ, λόγω εκτεταμένης και σοβαρής βλάβης σε αντίστοιχους αγωγούς ύδρευσης.

Η ΔΕΥΑΜΒ έκανε γνωστό το πρόβλημα αυτό με ανακοινώσεις της, αναφέροντας πως τα συνεργεία της υπηρεσίας βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή της βλάβης στο σημείο.

Το ζήτημα είναι πως μετά τη μείωση της πίεσης του νερού σε Βόλο και Ν. Ιωνία με τω μέσω καύσωνα, εκατοντάδες νοικοκυριά έμειναν για ώρες χωρίς νερό, με πολλούς κατοίκους να αντιδρούν έντονα γι' αυτή την κατάσταση.

Ανάστατοι στην Αγριά 

Ανακοίνωση σχετικά με το πρόβλημα στην ύδρευση της Αγριάς και τις προκλητικές δηλώσεις, όπως τις χαρακτηρίζει, του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ, Γ. Τόρη, εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Μαζί για το Βόλο». Όπως τονίζεται: « Η χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ, Γ. Τόρη, σε μεσημεριανή τηλεοπτική εκπομπή μόνο οργή και θυμηδία προκαλεί. Οργή στους κατοίκους της Αγριάς για τις κενές περιεχομένου υποσχέσεις, ή καλύτερα λόγω του συνεχιζόμενου δουλέματος, και θυμηδία για την προσπάθεια εκ μέρους του Γ. Τόρη να φανεί ως -φτηνή- απομίμηση του Δημάρχου, με την αναπαραγωγή των γνωστών ανερμάτιστων αθλιοτήτων περί ενσήμων και εργασίας. Πάγια τακτική των αποτυχημένων η καταφυγή στην αθλιότητα…

Μεταξύ άλλων όμως, ο Γ. Τόρης αναφέρθηκε και στην ανάγκη να πει η τοπική κοινωνία ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον Δήμαρχο που υπάρχει ακόμα η ΔΕΥΑΜΒ. Μάλλον ο Γ. Τόρης μπέρδεψε τη δική του ανάγκη να ευχαριστήσει τον ηγέτη του, για την τοποθέτησή του στη θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ, με τη γνωστή σε όλους…, με την υποχρέωση της εκάστοτε Δημ. Αρχής να προστατεύει την ιστορική δημοτική επιχείρηση και να διασφαλίζει απρόσκοπτα την ύδρευση της τοπικής κοινωνίας.

Επειδή το θράσος τους δεν έχει όρια και επιχειρούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα με χυδαίο τρόπο, οφείλουμε να αναφερθούμε στο πρόσφατο παρελθόν και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Η Δημ. Αρχή Μπέου έχει επιχειρήσει δύο φορές να κλείσει τη ΔΕΥΑΜΒ, απαξιώνοντας συνεχώς το έργο της και την προσφορά της, με κίνδυνο να γυρίσουμε 40 χρόνια πίσω. Δεν τους πέρασε διότι η αντιπολίτευση αντιστάθηκε στην καταστροφή των κεκτημένων της πόλης και δεν ψήφισε τη διάλυση της ΔΕΥΑΜΒ, μέσω της εκκαθάρισής της.

Οι “επιτυχίες” της Δημ. Αρχής Μπέου πολλές… Μοίραζε “φιλάκια” που καταλήξανε στην εκτίναξη των ποσών που ζητά η ΕΡΓΗΛ από τη ΔΕΥΑΜΒ. Επί 7 σχεδόν χρόνια καθυστερούσε την υλοποίηση επενδύσεων και επωφελών σχεδίων για την αναβάθμιση της ΔΕΥΑΜΒ, και μεταξύ άλλων την αναβάθμιση της ποιότητας του πόσιμου νερού.

Το παραμύθι των πολιτικών απατεώνων του παρελθόντος τελείωσε. 7 χρόνια μετά και μια περιοχή της πόλης εν μέσω καλοκαιριού και τουριστικής σεζόν είναι χωρίς πόσιμο νερό. Αν επιμένουν στην αναζήτηση πολιτικών απατεώνων, ας κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη, και πρώτα και κύρια ο Δήμαρχος. 7 χρόνια πέρασαν απ' όταν ανέλαβε.

Είναι απολύτως υπεύθυνοι για ότι συμβαίνει. Το καλύτερο που έχει να κάνει ο υπερφίαλος πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, που όπως είδαμε τον ενδιαφέρουν περισσότερο τα μεταγραφικά αποκτήματα του ΝΠΣ την στιγμή που μια ολόκληρη περιοχή έχει σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης, είναι να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν έναντι των συμπολιτών του και να παραιτηθεί. Άλλωστε αυτό θα τον βοηθήσει να ασχοληθεί περισσότερο με την πραγματική του προτεραιότητα, που απ' ότι φαίνεται είναι ο ΝΠΣ. Μην τον παιδεύουν τα προβλήματα υδροδότησης της τοπικής κοινωνίας».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση