Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αλλάζουν οι αντικειμενικές αξίες
Αλλάζουν οι αντικειμενικές αξίες

Αλλάζουν οι αντικειμενικές αξίες

Τη διαδικασία αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών ακινήτων με βάση τις εμπορικές αξίες ξεκίνησε το υπουργείο Οικονομικών όπως αποκάλυψε στη η αρμόδια υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου.

«Δεσμευτήκαμε και έχει ξεκινήσει ήδη η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με βάση τις εμπορικές αξίες» είπε η Κατερίνα από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Η κυρία ανέφερε μάλιστα ότι για την περιοχή του Νέου Βουτζά Αττικής έχει υπολογιστεί ήδη χαμηλότερη αντικειμενική αξία.

Η υφυπουργός ανέφερε επίσης ότι μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών ακινήτων για όλες τις περιοχές της χώρας κάτι που θα επηρεάσει και τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ. Μάλιστα η υφυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες θα συμβάλουν σε ένα δικαιότερο σύστημα υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ. «Εκεί που είναι χαμηλότερες οι αξίες να έχουμε κάτι χαμηλότερο κι εκεί που πραγματικά υπάρχουν υψηλότερες αξίες να έχουμε αντίστοιχα υψηλότερο ΕΝΦΙΑ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας πάντως στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για το ύψος της επιβάρυνσης του ΕΝΦΙΑ η κυρία Παπανάτσιου ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζει μεν όλες τις δυνατότητες για ελάφρυνση των πολιτών αλλά συμπλήρωσε ότι αυτό γίνεται «στο πλαίσιο των αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών της χώρας μας».

Πηγή: news247.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση