Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αλλαγή σκυτάλης στην παράταξη πλειοψηφίας του Δήμου Ν. Πηλίου με επικεφαλής τον Μιλτ. Παπαδημητρίου
Αλλαγή σκυτάλης στην παράταξη πλειοψηφίας του Δήμου Ν. Πηλίου με επικεφαλής τον Μιλτ. Παπαδημητρίου

Αλλαγή σκυτάλης στην παράταξη πλειοψηφίας του Δήμου Ν. Πηλίου με επικεφαλής τον Μιλτ. Παπαδημητρίου

Σε συγκινησιακής φόρτισης πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην η αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της παράταξης πλειοψηφίας του Δήμου Νοτίου Πηλίου με τον δήμαρχο  Νικ. Φορτούνα να εμπιστεύεται τις τύχες του συνδυασμού “Αδέσμευτη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία” στον αντιδήμαρχο Οικονομικών Μιλτ. Παπαδημητρίου.

Συμπληρώνοντας δέκα δημιουργικά χρόνια στον Δήμο Ν. Πηλίου, ο δημιουργός και στυλοβάτης της παράταξης Νικ. Φορτούνας, με θάρρος και τόλμη, έκρινε πως η παρούσα δημοτική θητεία ολοκληρώνει την διαδρομή του στην Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση καθώς στις αυτοδιοικητικές του Μαΐου 2019 θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του  Νικ. Τσιλιμίγκα.

“Πρέπει να επιλέγεις εσύ την ώρα εξόδου και όχι οι άλλοι και νομίζω πήρα την σωστή απόφαση.

Ο Μιλτιάδης Παπαδημητρίου, μισό βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους συνεργάτες μου, επάξια αναλαμβάνει ομόφωνα τα ηνία της παράταξης και δεν πρόκειται για δαχτυλιδιού διαδοχής.

Με αγώνα για τον Δήμο, με διορατικότητα και πείρα, κέρδισε την αναγνώριση και έχει όλα τα προσόντα να οδηγήσει την παράταξη σε νέες επιτυχίες” τόνισε συγκινημένος ο Δήμαρχος για τον στενότερο συνεργάτη του.

Την εκδήλωση, άνοιξε ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Μηλεών, αρμόδιος για θέματα καθαριότητος  Βαγγ. Νασιόπουλος, αναφερόμενος στη μεγάλη υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να εξυγιάνει τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, να εμπνεύσει δημιουργικές δυνάμεις.

“Μεγάλο κεφάλαιο ο Νικ. Φορτούνας”

Αναλαμβάνοντας τα ηνία της δημοτικής παράταξης “Αδέσμευτη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία Νοτίου Πηλίου”, ο αντιδήμαρχος Μιλτ. Παπαδημητρίου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την τιμή στο πρόσωπό του, τονίζοντας πως ο  Νικ. Φορτούνας αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για την Αυτοδιοίκηση και τον τόπο και του ευχήθηκε επιτυχία στον δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης, σε μια προσπάθεια στην οποία θα έχει τη στήριξη της παράταξης.

Κάνοντας έναν συνοπτικό απολογισμό, ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στα “πέτρινα χρόνια” της πρώτης δημοτικής θητείας 2010 -14 και στις προσπάθειες να μην τεθεί σε καθεστώς επιτροπείας ο Νοτίου Πηλίου λόγω των παλαιών οφειλών και των οικονομικών υποχρεώσεων που κληρονόμησε η νέα Δημοτική Αρχή.

“Κρατήσαμε τον Δήμο όρθιο και στην δύσκολη περίοδο των capital controls και φτάσαμε σήμερα να αξιοποιούμε στο έπακρο κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία και πρόγραμμα για την ανάπτυξη της περιοχής”, τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου και αναφέρθηκε σε όπως ο βιολογικός του παραλιακού μετώπου και η ένταξη στο ΕΣΠΑ με 7 εκατ. ευρώ του βιολογικού Καλών Νερών, το Δημοτικό Σχολείο Καλών Νερών, το γήπεδο ς κ.ο.κ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αξιοποίηση του προγράμματος Φιλόδημος, καθώς με τη σημαντική συνεισφορά της Τεχνικής Υπηρεσίας, υποβλήθηκαν προτάσεις και επετεύχθησαν εντάξεις και χρηματοδοτήσεις όπως η δημιουργία ή ανακαίνιση 15 παιδικών χαρών σε όλο τον Δήμο, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, η αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης σε περιοχές όπως η Ξυνόβρυση, το Μετόχι κ.α., η αυτοματοποίηση ελέγχου στο δίκτυο για την αντιμετώπιση διαρροών και την εξοικονόμηση νερού, προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ, η μελέτη για νέο δίκτυο ύδρευσης στις Μηλιές 7 εκατ. ευρώ, η πρόταση για αποπεράτωση του Δημαρχείου στην Αργαλαστή και η κατασκευή Πολυκέντρου από το πρόγραμμα leader, οι για την αποκατάσταση ζημιών όπως η γέφυρα στον Κάλαμο, έργο στο οποίο γίνεται άμεσα η εγκατάσταση εργολάβου, οι ύψους 580.000 ευρώ σε όλες τις όπως η ασφαλτόστρωση προς Μικρό και αναβαθμίσεις οδικών δικτύων σε Αργαλαστή, Μηλιές, Αφέτες κ.α.

Τέλος, ο νέος επικεφαλής της παράταξης, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του, κάλεσε τους ενεργούς πολίτες να αφήσουν στην άκρη κομματικές ταυτότητες και σημαίες και όλοι μαζί να συμμετέχουν στο σχεδιασμό της νέας εποχής για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση