Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Aλλαγή παραγωγικού μοντέλου της χώρας
Aλλαγή παραγωγικού μοντέλου της χώρας

Aλλαγή παραγωγικού μοντέλου της χώρας

Προανήγγειλε από τον Βόλο ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Για τις δυνατότητες μέσω του προγράμματος ανάκαμψης, αλλά και τις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ψηφιοποίηση και άλλων υπηρεσιών, μίλησε ο υπουργός Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, επίσημος προσκεκλημένος στην διαδικτυακή  Γενική  Συνέλευση  του ΣΒΘΣΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Ο υπουργός, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα 2.0 του ταμείου ανάκαμψης και στις δυνατότητες χρηματοδότησης που δίνονται, ώστε να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, επισημαίνοντας ότι το 20% του ταμείου ανάκαμψης διατίθεται σε ψηφιακά project, ενώ το ποσοστό αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο στην Ελλάδα.

Ο ίδιος τόνισε: “Μας δίνεται η δυνατότητα, να καλύψουμε το σύνολο των αναγκαίων και θα χρηματοδοτήσουμε και το σύνολο του επιθυμητού”, ενώ αναφέρθηκε σε υπηρεσίες που δεν είναι πλήρως ψηφιοποιημένες, όπως ο ΕΦΚΑ, το κτηματολόγιο, νοσοκομεία  κ.ά. και υπάρχουν εκκρεμότητες με το παρελθόν και “χτίζονται” οι γέφυρες με το .

“Στόχος μας, να αφαιρέσουμε τα εμπόδια που εμποδίζουν εσάς και τους πολίτες. Βήμα- βήμα πιστοποιούμε ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα και είναι καθοριστικής σημασίας να αλλάξουμε την εικόνα των δεδομένων. Επαναθεμελιώνεται η σχέση που έχουμε με το ” τόνισε και πρόσθεσε ότι συζητείται ρύθμιση νομικού πλαισίου, ενώ βούληση του πρωθυπουργού είναι αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί.

Η πρόεδρος του ΣΒΘΣΕ,  Ελένη Κολιοπούλου, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του εκσυγχρονισμού και στις καταιγιστικές εξελίξεις που δεν αντέχουν καθυστερήσεις, καθώς και στην στάση των επιχειρηματιών. “ Έχουμε πληρώσει το τίμημα της οικονομικής κρίσης. Η περίοδος της πανδημίας αποδείχθηκε απρόβλεπτη, απαιτητική και δοκιμάστηκαν οι δυνάμεις μας χωρίς να έχουμε προλάβει να συνέλθουμε από την . Η τεχνολογία χρησιμοποιείται για να ανταπεξέλθουμε στις σύγχρονες απαιτήσεις και καταφέραμε να παράγουμε και να κάνουμε δραστηριότητες. Ωστόσο, έχουμε μεγάλες αυξήσεις σε ενέργεια και μεταφορικά. Η ανάκαμψη της οικονομίας στηρίζεται στην πραγματική οικονομία όπως η παραγωγή, η μεταποίηση και βιομηχανία. Παρόλο που η βιομηχανική μεταποιητική δραστηριότητα δέχθηκε χτυπήματα άντεξε” είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης αναφέρθηκε στις δυνατότητες εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού στις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, στην ανάγκη για ΕΡΓΑΝΗ 2 και εξέλιξη και έλεγχος του MYDATA, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Τσαούτο για την συμβολή του στην .

Τέλος, ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΣΕΒ Ευθύμιος Βιδάλης, τόνισε την ανάγκη να διευρυνθεί η ψηφιακή σχέση πολιτών επιχειρήσεων και δημοσίου, προσθέτοντας ότι ο ΣΕΒ, δίνει μεγάλη σημασία στην εκπαίδευση. Αναφέρθηκε στις ευκαιρίες συνεργασίας με τον ΣΒΘΣΕ στη διαμόρφωση προτάσεων στην κεντρική διοίκηση, για μείωση γραφειοκρατίας, εκσυγχρονισμό προτάσεων για 2021 – 2027 κ.. και τόνισε την ανάγκη να συνδεθούν οι βιομηχανικές συγκεντρώσεις με οδικά δίκτυα – σύνδεση με το λιμάνι του , προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια ευκαιρία να θεσπιστούν οι στόχοι για ένα ψηφιακό και σύγχρονο μαζί με την κοινωνία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση