Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Άλλα δύο περιστατικά μαθητών χωρίς ρεύμα στη Μαγνησία!!
Άλλα δύο περιστατικά μαθητών χωρίς ρεύμα στη Μαγνησία!!

Άλλα δύο περιστατικά μαθητών χωρίς ρεύμα στη Μαγνησία!!

Σταγόνα στον ωκεανό αποδεικνύεται το περιστατικό με τη μαθήτρια στην Αγριά που διάβαζε υπό το φως του στύλου της ΔΕΗ, καθώς σύμφωνα με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ς Σωκράτη Σαβελίδη υπάρχουν πολύ χειρότερα περιστατικά από το συγκεκριμένο που καταγγέλθηκε σε σχολεία του νομού!

Όπως εξήγησε τους τελευταίους δύο μήνες έφτασαν σε γνώση της Δευτεροβάθμιας δύο πανομοιότυπα περιστατικά που αφορούσαν διακοπή ρεύματος σε σπίτια ών, και συγκεκριμένα στη πρώτη περίπτωση επρόκειτο για την αναπνευστική συσκευή ενός αδελφού ή.

Στη δεύτερη ένα άλλο διάβαζε με γκαζάκι για να μην πάει αδιάβαστο στο σχολείο…

Μιλώντας για το πρόσφατο γεγονός της μαθήτριας που διάβαζε υπό το φως του στύλου, καθώς στο σπίτι της δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα, έγιναν οι ενέργειες στη ΔΕΗ για να επανεγκαταστήσει το ηλεκτρικό, κάτι που συνέβη και στις άλλες περιπτώσεις…

Ο διευθυντής εξήγησε πως τα σχολεία αντιμετωπίζουν τέτοια γεγονότα με διακριτικότητα, γιατί οι είναι περήφανοι και αξιοπρεπείς, με συνέπεια να δυσκολεύονται να απευθυνθούν στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι όμως όταν ενημερώνονται τα επιλύουν.

Ο κ. Σαβελίδης τόνισε ότι δυστυχώς υπάρχουν πολλά τέτοια γεγονότα και η διεύθυνση θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για να γίνει παρέμβαση στο υπουργείο και σε άλλους φορείς.

Σημειώνεται πως σήμερα το πρωί στις 10:30 πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΛ Αγριάς, ενώ εκδόθηκε και ανακοίνωση από το Γυμνάσιο της περιοχής όπου αναφέρεται στο θέμα του χαρακτηρισμού των μαθητών στην κοινωνία.

Η δημοσιοποίηση αυτού του περιστατικού φαίνεται να επηρέασε την τοπική κοινωνία, με αποτέλεσμα να αρχίσουν τα παιδιά να είναι δακτυλοδεικτούμενα.

Ζήτησε οι Πολιτειακοί άρχοντες να επιληφθούν των θεμάτων που προκύπτουν, ενώ ενημέρωσε πως στο Γυμνάσιο Αγριάς δεν φοιτά η παραπάνω μαθήτρια, αλλά η συγκεκριμένη οικογένεια έχει δύο Λυκείου και έναν Δημοτικού.

“Σχετικά με το γεγονός της μαθήτριας που διάβαζε κάτω από το φως του στύλου της ΔΕΗ, στην Αγριά, υπήρξε άμεση κινητοποίηση από τη Β'θμια και κάναμε σύσκεψη των στελεχών μας με τους τρεις διευθυντές της Αγριάς”.

Ο κ. Σαβελίδης ανέφερε πως μόνο στη σιτίζονται 241 παιδιά με την παροχή πρωινού με τη συμβολή της Μητρόπολης Δημητριάδος.

“Πίσω από κάθε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος υπάρχει και ένας μαθητής. Οι διευθυντές όλων των σχολείων της Μαγνησία επιλήφθηκαν. Το συγκεκριμένο γεγονός δεν το γνώριζα. Επιλήφθηκαν όμως άμεσα. Η λύση δεν προκύπτει ούτε από Β'θμια ούτε από σχολείο, αλλά για κάθε αυτής της χς” υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο διευθυντής.

"Αλιεύοντας" την είδηση